spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow ΚΕΔΚΕ - ΤΕΔΚΝΑ arrow Μαραθώνιος ειρήνης και συναυλία αγάπης
Μαραθώνιος ειρήνης και συναυλία αγάπης PDF Εκτύπωση E-mail
  
09.02.09

«Η καρδιά μας χτυπάει στη Γάζα» ήταν το κεντρικό μήνυμα του Μαραθωνίου ειρήνης και της Συναυλίας αγάπης στο λαό της Παλαιστίνης που οργάνωσε η ΤΕΔΚΝΑ με τη συνεργασία του ΣΕΓΑΣ και τη συμμετοχή της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, του ΟΝΑ και των δημοτικών Αθλητικών Οργανισμών των δήμων της Αττικής.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με λαμπαδηδρομία από τον το Αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας, στην οποία συμμετείχαν 55 μαθητές και μαθήτριες της 5ης και 6ης δημοτικού, από σχολεία των δήμων Ελευσίνας και Χαϊδαρίου. Οι λαμπαδηδρόμοι έφθασαν στη Μονή Δαφνίου όπου έγινε το άναμμα του Βωμού και η εκκίνηση του Μαραθωνίου.

 

Αξίζει να αναφερθεί ότι οι τρεις πρώτοι δρομείς που τερμάτισαν στο Σύνταγμα δήλωσαν ότι θα παραδώσουν το κύπελο της νίκης στους Παλαιστινίους, καθώς όπως είπαν στόχος τους δεν ήταν η πρωτιά, αλλά η στήριξη του δοκιμαζόμενου λαού της Παλαιστίνης.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με Συναυλία αγάπης στην οποία πήραν μέρος οι καλλιτέχνες: ΛΕΝΑ  ΑΛΚΑΙΟΥ, ΜΕΛΙΝΑ ΑΣΛΑΝΙΔΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΘΩΜΑΙΔΗΣ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΟΥΚΑ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΘΕΟΔΟΣΙΑ ΣΤΙΓΚΑ, ΜΠΑΜΠΗΣ ΣΤΟΚΑΣ, ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΤΣΑΚΝΗΣ, ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΤΣΟΛΑΚΗ, ΛΑΚΗΣ ΧΑΛΚΙΑΣ, ΜΑΡΙΑ ΜΑΝΟΥΣΑΚΗ (ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΒΙΟΛΙ), ΑΛΧΗΜΙΣΤΕΣ, ΚΙΤΡΙΝΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ.

Επιδίωξη της διοργάνωσης του Μαραθωνίου Ειρήνης και της Συναυλίας Αγάπης (στο Σύνταγμα) ήταν να συγκεντρωθούν τρόφιμα και φάρμακα για τα θύματα του πολέμου στη Γάζα (στις διευθύνσεις Κοινωνικής Πρόνοιας των Δήμων) και φυσικά η  ευαισθητοποίηση των Ελλήνων πολιτών και ιδίως της νεολαίας κατά του πολέμου.

 Στη συναυλία Αγάπης παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Ηλιούπολης και Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της ΤΕΔΚΝΑ. κ. Γιάννης Αναγνώστου και οι αντιδήμαρχοι Χαράλαμπος Κολιοφώτης και Γαβριήλ Αραμπατζής. Ο Δήμος Ηλιούπολης δείχνοντας την κοινωνική του ευαισθησία στο δράμα του δοκιμαζόμενου λαού της Παλαιστίνης, στάθηκε αρωγός στην αποστολή ιατροφαρμακευτικού υλικού στη Λωρίδα της Γάζας.

 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB