spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Περιφέρεια Αττικής arrow Νομαρχία Αθηνών: χρηματοδότηση, έργων δήμων
Νομαρχία Αθηνών: χρηματοδότηση, έργων δήμων PDF Εκτύπωση E-mail
  
24.07.09
Με απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 21 Ιουλίου 2009, στη Νομαρχία Αθηνών, εγκρίθηκαν οι όροι  προγραμματικης συμβάσης για το έργο στο δήμο Ηλιούπολης με τίτλο «Αρδεύσεις Αναδασωτικών εργασιών στις περιοχές: Ανάντη-Κατάντη Μνημείου Πεσόντων Πυροσβεστών Ηλιούπολης» προϋπολογισμού 68.972,40 €.

Στο  Νομαρχιακό Συμβουλίο, που πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 21 Ιουλίου 2009,  εγκρίθηκε ομόφωνα και η ένταξη δύο σημαντικών έργων συνολικού κόστους 570.000,00ευρώ.  

Ειδικότερα, το έργο «Ανάπλαση πλατείας Μιαούλη» στο Δήμο Ν. Φιλαδέλφειας, προϋπολογισμού 470.000,00 ευρώ(με Φ.Π.Α), και το έργο «Συντήρηση αναδασώσεων του Πεντελικού Όρους» του Δήμου Ν. Πεντέλης προϋπολογισμού 100.000ευρώ (με Φ.Π.Α) στο πρόγραμμα εκτελεστέων έργων της Νομαρχίας Αθηνών. Η ένταξη των έργων αυτών έγινε με πρωτοβουλία του Νομάρχη Αθηνών, Γιάννη Σγουρού. Η ανάπλαση της πλατείας Μιαούλη πραγματοποιείται σε μια πυκνοδομημένη περιοχή του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας, με αποτέλεσμα να δώσει διέξοδο και ανάσα δροσιάς στους κατοίκους της περιοχής. Μετά τις πυρκαγιές του καλοκαιριού του 2007, είναι επιτακτική η ανάγκη η διάσωση του τελευταίου πνεύμονα πρασίνου, όπως είναι η Πεντέλη.

Επίσης , εγκρίθηκαν και οι όροι προγραμματικών συμβάσεων έργων με τους δήμους Αγίας Βαρβάρας, Πεντέλης, Ηλιούπολης, Βύρωνα, Αργυρούπολης, Αναργύρων.

  • Έγκριση των όρων προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Νομαρχίας Αθηνών και του Δήμου Αγίας Βαρβάρας για το έργο «Μελέτη - κατασκευή πολυκέντρου κοινωνικής πολιτικής και ενημέρωσης» στο Δήμο Αγίας Βαρβάρας, προϋπολογισμού 4.168.000,00 ευρώ (με Φ.Π.Α.).
  • Έγκριση όρων προγραμματικής σύμβασης του έργου «Συντήρηση δενδρυλλίων στο Πεντελικό βουνό (πότισμα-σκάλισμα-λίπανση κλπ) κατά τη θερινή περίοδο», του ΣΠΑΠ,  ποσού  € 217.000,00.
  • Έγκριση όρων προγραμματικής σύμβασης του έργου «Αρδεύσεις Αναδασωτικών εργασιών στις περιοχές: Ανάντη-Κατάντη Μνημείου Πεσόντων Πυροσβεστών Ηλιούπολης» προϋπολογισμού 68.972,40 €.
  • Έγκριση όρων προγραμματικής σύμβασης του έργου «Αρδεύσεις Αναδασωτικών εργασιών στην περιοχή Βύρωνα» προϋπολογισμού €39.084,36.
  • Έγκριση όρων προγραμματικής σύμβασης του έργου «Αρδεύσεις Αναδασωτικών εργασιών στην περιοχή Αργυρούπολης» προϋπολογισμού 25.864,65 €.
  • Έγκριση όρων προγραμματικής σύμβασης του έργου «Κλειστό Κολυμβητήριο και Γυμναστήριο στο Ο.Τ.297-8-9 Β΄ Φάση : «Κατασκευή κλειστού Γυμναστηρίου και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου», Δήμου Αγίων Αναργύρων, προϋπολογισμού 9.520.000,00 €.

 Ο Νομάρχης Αθηνών, Γιάννης Σγουρός δήλωσε:  « Η Νομαρχία Αθηνών θεωρώντας πρωταρχικό της μέλημα την πρόθεσή της να ευρίσκεται κοντά στους πολίτες και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Α' Βαθμού, διαθέτει πιστώσεις για κάθε δράση που αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής των πολιτών. Μέχρι σήμερα η Νομαρχία της Αθήνας έχει εντάξει και ξεκίνησε να υλοποιεί σαράντα τρία έργα αντιπλημμυρικά, αναπλάσεις και έργα ενίσχυσης πρασίνου, συνολικού προϋπολογισμού 111 εκατομμυρίων ευρώ. Αυτό γίνεται χωρίς αποκλεισμούς με την προϋπόθεση της πληρότητας μελετών που θα διασφαλίσουν τη γρήγορη κατασκευή των έργων ώστε να αποδοθούν στη χρήση των πολιτών τονώνοντας ταυτόχρονα την οικονομία με την κατασκευή έργων σε μια περίοδο γενικής ύφεσης και έλλειψης πιστώσεων και έργων σε όλη την Επικράτεια. Σ' αυτή τη λογική,  ζητώ και τη συνδρομή των αρμόδιων Υπουργείων Εσωτερικών, Οικονομικών και ΥΠΕΧΩΔΕ.»

Τελευταία ανανέωση ( 24.07.09 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB