spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Διαγωνισμοί - Προκηρύξεις arrow Ο Δήμος Ηλιούπολης διακηρύσσει την εκτέλεση του έργου: Κατασκευή Βρεφονηπιακού Σταθμού και ΚΔΑΠ
Ο Δήμος Ηλιούπολης διακηρύσσει την εκτέλεση του έργου: Κατασκευή Βρεφονηπιακού Σταθμού και ΚΔΑΠ PDF Εκτύπωση E-mail
  
16.11.09
Ο Δήμος Ηλιούπολης διακηρύσσει την επιλογή αναδόχου με ανοιχτή διαδικασία με το σύστημα προσφοράς που περιλαμβάνει μελέτη κατασκευή για την εκτέλεση του έργου: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ 60 ΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΚΔΑΠ ΣΤΗΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ (1ος ειδικός προϋπολογισμός)».  σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 8 του ν. 3669/08, με σύστημα ΜΕΛΕΤΗ - ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ.

Ο 1ος  ειδικός προϋπολογισμός Μελέτης / Υπηρεσίας του έργου ανέρχεται σε 3.645.000,00 Ευρώ και αναλύεται σε:

Δαπάνη Οικοδομικών Εργασιών συμπεριλαμβανομένων των γενικών Εξόδων και Όφελος Εργολάβου καθώς και της δαπάνης των Απροβλέπτων:

2.066.571,91 €

Δαπάνη Ηλεκτρομηχανολογικών Εργασιών συμπεριλαμβανομένων των γενικών Εξόδων και Όφελος Εργολάβου καθώς και της δαπάνης των Απροβλέπτων:

885.673,67 €

Δαπάνη Μελετών:

102.000,00 €

Δαπάνη Αναθεώρησης:

8.779,63 €

Φ.Π.Α.:

581.974,79 €

 Ο συνολικός προϋπολογισμός Μελέτης / Υπηρεσίας του έργου χωρίς αναθεώρηση και ΦΠΑ ανέρχεται σε 4.488.287,97 Ευρώ και αναλύεται σε:

Δαπάνη Οικοδομικών Εργασιών συμπεριλαμβανομένων των γενικών Εξόδων και Όφελος Εργολάβου καθώς και της δαπάνης των Απροβλέπτων:

2.767.564,20 €

Δαπάνη Ηλεκτρομηχανολογικών Εργασιών συμπεριλαμβανομένων των γενικών Εξόδων και Όφελος Εργολάβου καθώς και της δαπάνης των Απροβλέπτων:

1.246.790,91 €

Δαπάνη Μελετών:

143.000,00 €

 Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί σύμφωνα με τον ν.3669/08, όπως αυτός θα ισχύει κατά την ημερομηνία αποστολής της περίληψης διακήρυξης για δημοσίευση και με τους όρους του τεύχους της αναλυτικής διακήρυξης

Η Δημοπρασία θα διεξαχθεί στο Δήμο την 29/12/2009 ημέρα Τρίτη. Ώρα λήξης της παραλαβής προσφορών ορίζεται η 10:00 π.μ.

Στο διαγωνισμό δικαιούνται να συμμετάσχουν:

Εγγεγραμμένες στο Μητρώο Εργοληπτικών Επιχειρήσεων (Μ.Ε.ΕΠ.) που τηρείται στη Γ.Γ.Δ.Ε. του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε., εφόσον ανήκουν 3η, 4η ανεξαρτήτως Νομού καθώς και στην 5η τάξη εφόσον η έδρα τους βρίσκεται στο Νομό Αττικής καθώς και στην 5η τάξη εφόσον η έδρα τους βρίσκεται στο Νομό Αττικής για έργα κατηγορίας Οικοδομικώνγια έργα κατηγορίας Οικοδομικών, συγχρόνως εγγεγραμμένες στην 2η, 3η ανεξαρτήτως Νομού καθώς και στην 4η τάξη εφόσον η έδρα τους βρίσκεται στο Νομό Αττικής για έργα κατηγορίας ηλεκτρομηχανολογικών 2η, 3η ανεξαρτήτως Νομού καθώς και στην 4η τάξη εφόσον η έδρα τους βρίσκεται στο Νομό Αττικής για έργα κατηγορίας ηλεκτρομηχανολογικών.

Προερχόμενες από κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Ε.Ο.Χ.) ή από κράτη που έχουν υπογράψει την συμφωνία για τις Δημόσιες Συμβάσεις (Σ.Δ.Σ.) του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (Π.Ο.Ε.), στα οποία τηρούνται επίσημοι κατάλογοι αναγνωρισμένων εργοληπτών, εφόσον είναι εγγεγραμμένες στους καταλόγους αυτούς και σε τάξη και κατηγορία αντίστοιχη με τις καλούμενες του Ελληνικού Μητρώου Μ.Ε.Ε.Π.

Προερχόμενες από ως ανωτέρω β΄ κράτη, στα οποία δεν τηρούνται επίσημοι κατάλογοι αναγνωρισμένων εργοληπτών, εφόσον αποδεικνύουν ότι έχουν εκτελέσει έργα παρόμοια με το δημοπρατούμενο, από ποιοτική και ποσοτική άποψη.

Κοινοπραξίες Εργ. Επ. των παραπάνω περιπτώσεων α, β και γ σε οποιονδήποτε συνδυασμό μεταξύ τους, υπό τους όρους του άρθρου 16 παρ. 7 του Ν. 3669/08 (ΚΔΕ) (Κοινοπραξία στην ίδια κατηγορία) και υπό τον όρο ότι κάθε Εργοληπτική Επιχείρηση θα συμμετέχει στο κοινοπρακτικό σχήμα με ποσοστό όχι μικρότερο του 25% της καλούμενης κατηγορίας.

Κοινοπραξίες εργοληπτικών επιχειρήσεων για την κάλυψη των διαφόρων κατηγοριών των εργασιών του έργου υπό τους όρους της παρ. 3 του άρθρου 16 του Ν. 3669/08 (ΚΔΕ). Το ποσοστό συμμετοχής της κάθε επιχείρησης στο κοινοπρακτικό σχήμα προκύπτει από τον προϋπολογισμό της κατηγορίας για την οποία αυτή συμμετέχει και δεν είναι απαραίτητο να αναγράφεται. Κατηγορία εργασιών με ποσοστό κάτω του 10% του προϋπολογισμού του έργου (χωρίς αναθεώρηση και Φ.Π.Α.), εφόσον δεν καλείται στη δημοπρασία, αθροίζεται στον προϋπολογισμό της μεγαλύτερης κατηγορίας.

Κάθε εργοληπτική επιχείρηση συμμετέχει είτε μεμονωμένα είτε ως μέλος ενός κοινοπρακτικού σχήματος. Γίνονται επίσης δεκτές και μεμονωμένες εργοληπτικές επιχειρήσεις ή κοινοπραξίες εργοληπτικών επιχειρήσεων κατ΄ εφαρμογή  της παρ. 9 του άρθρου 16 του ν. 3669/08 («κύρια κατηγορία»). Κατά τα λοιπά εφαρμόζονται οι ισχύουσες διατάξεις για τη συμμετοχή εργοληπτικών επιχειρήσεων σε διαγωνισμούς για την κατασκευή Δημοσίων Έργων.

         Κοινοπραξίες εργοληπτικών επιχειρήσεων εγγεγραμμένων στην τάξη 2η του Μ.Ε.Ε.Π. για έργα κατηγορίας Οικοδομικών, στην τάξη 1η του Μ.Ε.Ε.Π. για έργα κατηγορίας Ηλεκτρομηχανολογικών με τις προϋποθέσεις της παρ. 10 του άρθρου 16 του Ν. 3669/08 (ΚΔΕ) (αναβάθμιση ορίου λόγω κοινοπραξίας).

Άρθρο 21:    Δικαιούμενοι συμμετοχής στον διαγωνισμό

 Στον διαγωνισμό δικαιούνται να συμμετάσχουν:

21.1            Μεμονωμένες εργοληπτικές επιχειρήσεις: 

α.  Εγγεγραμμένες στο Μητρώο Εργοληπτικών Επιχειρήσεων (Μ.Ε.ΕΠ.) που τηρείται στη Γ.Γ.Δ.Ε. του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε., εφόσον ανήκουν στην 3η, 4η ανεξαρτήτως Νομού καθώς και στην 5η τάξη εφόσον η έδρα τους βρίσκεται στο Νομό Αττικής για έργα κατηγορίας Οικοδομικών, συγχρόνως εγγεγραμμένες στην 2η, 3η ανεξαρτήτως Νομού καθώς και στην 4η τάξη εφόσον η έδρα τους βρίσκεται στο Νομό Αττικής για έργα κατηγορίας ηλεκτρομηχανολογικών.

β.  Προερχόμενες από κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Ε.Ο.Χ.), ή από κράτη που έχουν υπογράψει την συμφωνία για τις Δημόσιες Συμβάσεις (Σ.Δ.Σ.) του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (Π.Ο.Ε.), στα οποία τηρούνται επίσημοι κατάλογοι αναγνωρισμένων εργοληπτών, εφόσον είναι εγγεγραμμένες στους καταλόγους αυτούς και σε τάξη και κατηγορία αντίστοιχη με τις καλούμενες του Ελληνικού Μητρώου Μ.Ε.Ε.Π..

γ.  Προερχόμενες από ως ανωτέρω β΄ κράτη, στα οποία δεν τηρούνται επίσημοι κατάλογοι αναγνωρισμένων εργοληπτών, εφόσον αποδεικνύουν ότι έχουν εκτελέσει έργα παρόμοια με το δημοπρατούμενο, από ποιοτική και ποσοτική άποψη.

 21.2            Κοινοπραξίες Εργ. Επ. των παραπάνω περιπτώσεων α, β και γ σε οποιονδήποτε συνδυασμό μεταξύ τους, υπό τους όρους του άρθρου 16 παρ. 7 του Ν. 3669/08 (ΚΔΕ) (Κοινοπραξία στην ίδια κατηγορία) και υπό τον όρο ότι κάθε Εργοληπτική Επιχείρηση θα συμμετέχει στο κοινοπρακτικό σχήμα με ποσοστό όχι μικρότερο του 25% της καλούμενης κατηγορίας. ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ

 21.3            Κοινοπραξίες εργοληπτικών επιχειρήσεων για την κάλυψη των διαφόρων κατηγοριών των εργασιών του έργου υπό τους όρους της παρ. 3 του άρθρου 16 του Ν. 3669/08 (ΚΔΕ). Το ποσοστό συμμετοχής της κάθε επιχείρησης στο κοινοπρακτικό σχήμα προκύπτει από τον προϋπολογισμό της κατηγορίας για την οποία αυτή συμμετέχει και δεν είναι απαραίτητο να αναγράφεται.    Κατηγορία εργασιών με ποσοστό κάτω του 10% του προϋπολογισμού του έργου (χωρίς αναθεώρηση και Φ.Π.Α.), εφόσον δεν καλείται στη δημοπρασία, αθροίζεται στον προϋπολογισμό της μεγαλύτερης κατηγορίας.

21.4       Κάθε εργοληπτική επιχείρηση συμμετέχει, είτε μεμονωμένα, είτε ως μέλος ενός κοινοπρακτικού σχήματος. Γίνονται επίσης δεκτές και μεμονωμένες εργοληπτικές επιχειρήσεις ή κοινοπραξίες εργοληπτικών επιχειρήσεων κατ΄ εφαρμογή  της παρ. 9 του άρθρου 16 του ν. 3669/08 («κύρια κατηγορία»). Κατά τα λοιπά εφαρμόζονται οι ισχύουσες διατάξεις για την συμμετοχή εργοληπτικών επιχειρήσεων σε διαγωνισμούς για την κατασκευή Δημοσίων Έργων.

21.420.3         Κοινοπραξίες εργοληπτικών επιχειρήσεων εγγεγραμμένων στην τάξη 2η του Μ.Ε.Ε.Π. για έργα κατηγορίας Οικοδομικών, στην τάξη 1η του Μ.Ε.Ε.Π. για έργα κατηγορίας Ηλεκτρομηχανολογικών με τις προϋποθέσεις της παρ. 10 του άρθρου 16 του Ν. 3669/08 (ΚΔΕ) (αναβάθμιση ορίου λόγω κοινοπραξίας)[1].

Για την σύμπραξη αυτή μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα κάτωθι μελετητικά πτυχία:

(Γ) τάξης για την κατηγορία 6 - «Αρχιτεκτονικές μελέτες κτιριακών έργων», (Γ) τάξης για την κατηγορία 8 - «Στατικές μελέτες», (Β) ή (Γ)  τάξης για την κατηγορία 9 - «Μελέτες Μηχανολογικές - Ηλεκτρολογικές», (Α) τάξης για την κατηγορία 21 -«Γεωτεχνικές μελέτες και έρευνες»,

Αλλοδαπά μελετητικά γραφεία (χωρών - μελών της ΕΕ κλπ) εφόσον κάθε κατηγορία από τις πιο πάνω καλύπτεται αυτοτελώς από ένα τουλάχιστον γραφείο:

Αρχιτεκτονικές  μελέτες: τουλάχιστον ένα μελετητή με 12ετή εμπειρία, Ηλεκτρομηχανολογικές μελέτες: τουλάχιστον ένα μελετητή με 8ετή εμπειρία, Στατικές μελέτες τουλάχιστον ένα μελετητή με 12ετή εμπειρία, Γεωτεχνικές μελέτες τουλάχιστον ένα μελετητή με 4ετή εμπειρία.

Για την έγκυρη συμμετοχή στο διαγωνισμό πρέπει να κατατεθούν από κάθε διαγωνιζόμενο εγγυητικές επιστολές του ΤΣΜΕΔΕ ή τραπεζών που λειτουργούν νόμιμα στην Ελλάδα ή άλλο κράτος μέλος της ΕΕ ή του ΕΟΧ ή του ΠΟΕ συνολικού ποσού 61.085,00€. Οι εγγυητικές επιστολές συμμετοχής δεν γίνονται δεκτές, αν έχουν χρόνο ισχύος μικρότερο των δέκα μηνών και 30 ημερών, από την ημερομηνία δημοπράτησης. Οι εγγυητικές επιστολές απευθύνονται είτε στην υπηρεσία που διεξάγει το διαγωνισμό, είτε στο φορέα κατασκευής, είτε στον κύριο του έργου

Το έντυπο οικονομικής προσφοράς, που θα συμπληρωθεί από τους διαγωνιζόμενους καθώς και τα τεύχη δημοπράτησης διατίθενται στα γραφεία της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ηλιούπολης (Σοφ. Βενιζέλου & Πρωτόπαππα), κατά τις ώρες 09.00 μέχρι 13.00, Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 210 9970000. Τα στοιχεία αυτά χορηγούνται στους ενδιαφερόμενους από την αρχή που διεξάγει το διαγωνισμό μέχρι δέκα πέντε (15) ημέρες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής του διαγωνισμού. Εφόσον ζητηθούν εμπρόθεσμα χορηγούνται το αργότερο εντός της επόμενης εργάσιμης ημέρας από την υποβολή της αίτησης χορήγησης.

Για την παραλαβή των τευχών, οι ενδιαφερόμενοι καταβάλλουν τη δαπάνη αναπαραγωγής τους, που ανέρχεται σε 100,00 ΕΥΡΩ. 

1.20.0Φορέας κατασκευής του έργου είναι: ο Δήμος Αχαρνών.

 

1.3               Προϊστάμενη Αρχή είναι το Δημοτικό Συμβούλιο ή Δημαρχιακή Επιτροπή κατά περίπτωση του Δήμου Αχαρνών που έχει έδρα τις Αχαρνές Αττικής:

 

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και από Εθνικούς Πόρους μέσω του ΠΕΠ Αττικής 2007 - 2013, καθώς και από το Π.Δ.Ε. και υπόκειται στις κρατήσεις που προβλέπονται για τα έργα αυτά, περιλαμβανομένης και της κράτησης 6‰ του άρθρου 27 παρ. 34-37 του Ν. 2166/93 (Φ.Ε.Κ. 137 Α' /24-8-93).

 



 

 

 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB