spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow ΚΕΔΚΕ - ΤΕΔΚΝΑ arrow Συνέδριο ΤΕΔΚΝΑ για "Καλλικράτη"
Συνέδριο ΤΕΔΚΝΑ για "Καλλικράτη" PDF Εκτύπωση E-mail
  
30.04.10
Χωρίς σημαντικές διαφωνίες για τη χωροταξία των νέων δήμων που θα δημιουργηθούν με τον "Καλλικράτη", πραγματοποιήθηκε σήμερα, το πρώτο συνέδριο της αυτοδιοίκησης με αφορμή την ανακοίνωση του σχεδίου νόμου για την τοπική αυτοδιοίκηση.
Οι δήμαρχοι της Αττικής που πήραν μέρος στο συνέδριο της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων του Λεκανοπεδίου έκριναν θετικό το σχέδιο νόμου για το πρόγραμμα "Καλλικράτης" και υποστήριξαν ότι με αυτό μπαίνει τέλος στο συγκεντρωτισμό της κεντρικής διοίκησης. Παρά τις φωνές διαμαρτυρίας που ακούστηκαν η γενική αίσθηση ήταν ότι η Αυτοδιοίκηση στο σύνολό της ήταν έτοιμη να δεχτεί τη νέα διοικητική δομή της χώρας. Όμως οι δήμαρχοι έθεσαν και κάποιους προβληματισμούς σε σχέση με τις αρμοδιότητες, τους πόρους, την ταυτόχρονη διεξαγωγή δημοτικών και ευρωεκλογών, τους περιορισμούς δανειοδότησης, τους πολλούς και πολλαπλούς ελέγχους νομιμότητας.
Ο δήμαρχος Αθηναίων και πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων, κ. Νικήτας Κακλαμάνης, χαρακτήρισε «πολιτικό κόλπο» - με το οποίο η κυβέρνηση πιστεύει ότι μπορεί να υπερβεί τη συνταγματική νομιμότητα- τη ρύθμιση του Καλλικράτη που μεταφέρει αρμοδιότητες στους νέους διευρυμένους ΟΤΑ, χωρίς αυτές να συνοδεύονται από αντίστοιχους πόρους.
Από την πλευρά του ο πρόεδρο της ΤΕΔΚΝΑ και δήμαρχος Αιγάλεω, κ Δημήτρης Καλογερόπουλος, είπε ότι "ο Καλλικράτης δεν είναι η μεταρρύθμιση που περίμενε η Αυτοδιοίκηση και δυστυχώς οι αφαιρέσεις αρμοδιοτήτων (κτηματολόγιο κ.α.) που έγιναν, αποφασίστηκαν πίσω από κλειστές πόρτες και ερήμην των αιρετών". Αναφορικά με τις κοινές κάλπες για δημάρχους και ευρωβουλευτές ο κ. Καλογερόπουλος δήλωσε ότι μπορεί μεν να επιτυγχάνονται οικονομίες κλίμακας από την ταυτόχρονη διαδικασία όμως η ταυτόχρονη διεξαγωγή κομματικοποιεί και υποβαθμίζει απόλυτα την εκλογή των αιρετών.
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB