spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Δημοτικές Εκλογές 2010 arrow Εγκαίνια του Εκλογικού περιπτέρου της Δημοτικής κίνησης «Ηλίου-πόλις, ανθρώπινη πόλη»
Εγκαίνια του Εκλογικού περιπτέρου της Δημοτικής κίνησης «Ηλίου-πόλις, ανθρώπινη πόλη» PDF Εκτύπωση E-mail
  
06.10.10
ilioupolis-peripteroΤο Σάββατο 2 Οκτωβρίου έγιναν τα εγκαίνια του εκλογικού περιπτέρου της Δημοτικής Κίνησης «Ηλίου-πόλις, ανθρώπινη πόλη», όπου μίλησε ο υποψήφιος Δήμαρχος Χρήστος Κοκοτίνης, για τα προβλήματα της πόλης. Η πλατεία Φλέμινγκ (Ηρώων) γέμισε για άλλη μια φορά από χρώματα, φως, μουσική και πλήθος συμπολιτών μας.
Αυτή τη φορά η εκδήλωση μας είχε σκοπό να ενώσει και να εμπνεύσει τους δημότες με όχημα την τέχνη. Δεκάδες ερασιτέχνες καλλιτέχνες της πόλης μας, ανταποκρίθηκαν πρόθυμα στο κάλεσμα μας για μια υπαίθρια έκθεση εικαστικών. Με τα τοπία, τα πρόσωπα, τα λουλούδια, τις θάλασσες, απέδειξαν ότι υπάρχουν πράγματα που δεν πνίγονται στην διατεταγμένη οικονομική μιζέρια των ημερών.
Ύψωσαν, παρά την πίκρα των καιρών, την απόγνωση και το αίσθημα συλλογικής ενοχής στο οποίο θέλουν να μας βυθίσουν, την δική τους ηθική - πολιτιστική αντίσταση στο πνεύμα της παραίτησης. Έμπρακτα έδειξαν ότι όποιος παίρνει μέρος σε μια τέτοια εκδήλωση, επεμβαίνει προσπαθώντας να καθορίσει ποιοτικά τη ζωή της κοινότητάς του.
Η «ΗΛΙΟΥ-πόλις, ανθρώπινη πόλη» με αυτό τον εναλλακτικό τρόπο εγκαινίων θέλησε να τονίσει την στενή σχέση πολιτισμού και πολιτικής.
Για μας ο πολιτισμός δεν έχει σχέση με κάποιους εμπορευματοποιημένους, πειθαρχημένους στην εξουσία του τύπου και του πολιτικού κατεστημένου καλλιτέχνες.
Για μας τέχνη δεν είναι μόνο αυτή που παρουσιάζεται σαν σκοπός και παράγεται για να καταναλωθεί σαν ομορφιά. Τέχνη δεν είναι μόνο αυτή που επιβάλλει το κύρος της ανάλογα με την εμπορική της αξία και τη γνώμη των κριτικών.
Για την «ΗΛΙΟΥ-πόλις, ανθρώπινη πόλη», τέχνη είναι και εκείνη που αναζητά συνεχώς τους λόγους της ύπαρξής της, τη λειτουργία της και τα όριά της. Καλλιτέχνες είναι και εκείνοι οι ερασιτέχνες δημιουργοί που αφήνουν το μυαλό τους να ταξιδέψει, που έχουν την γενναιοδωρία και την ευαισθησία να προσφέρουν μια πιο αισιόδοξη προοπτική στους συνανθρώπους τους, να τους κάνουν αλληλέγγυους στην «πολυτέλεια», πια, του στοχασμού και συνδημιουργούς στην τέχνη τους και όχι καταναλωτές της τέχνης τους.
Η «ΗΛΙΟΥ-πόλις, ανθρώπινη πόλη», όταν μιλάει για πολιτική, κάνει πολιτική και όταν μιλάει για πολιτισμό κάνει πολιτισμό, επειδή θεωρεί ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν κάθε δικαίωμα να βγουν στο προσκήνιο, να βρουν αλλά και να δώσουν παρηγοριά στους συμπολίτες τους για να ζήσουμε το «εμείς».
Η τελευταία μας λέξη δεν είναι απελπισία. Ας ζήσουμε την τέχνη σαν μια πράξη εξέγερσης.

....για την πόλη μας .....για τη ζωή μας......
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB