spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Τρίτη Άποψη arrow Εδώ οι Ψήφοι, εκεί οι Ψήφοι, που είναι οι Ψήφοι;
Εδώ οι Ψήφοι, εκεί οι Ψήφοι, που είναι οι Ψήφοι; PDF Εκτύπωση E-mail
  
05.12.10

xristofidisΉ, πως ψήφισαν οι Ηλιουπολίτες στις πρόσφατες Δημοτικές Εκλογές

Οι μεν αναρωτιούνται «πώς χάσαμε τον Δήμο» και οι δε πανηγυρίζουν «πώς πήραμε τον Δήμο». Ποιοί ψήφισαν ποιούς; Αν παίξουμε λίγο με τα νούμερα, εξάγουμε τα ακόλουθα συμπεράσματα.
Ο Δήμαρχος  Γιάννης Αναγνώστου την πρώτη Κυριακή πήρε το 26,17% ή 8552 ψήφους. Ο κύριος αντίπαλός του Βασίλης Βαλασόπουλος πήρε  8488 ψήφους  και ήρθε δεύτερος σε απόσταση αναπνοής. Πήρε όμως τον Δήμο. Ποιοί τον ψήφισαν στον β' γύρο και του έδωσαν το 53,55% και 12513 ψήφους;
Βγαίνει κάποια άκρη αν πιθανολογήσουμε τα εξής: Πήρε 3213 από τον ομοϊδεάτη (ΠΑΣΟΚ)  συνδυασμό του κ Δημήτρη  Πανταζόπουλου (που είχε αποσπάσει 3843 ψήφους την α' Κυριακή). Πήρε και 505 από την αντάρτισσα του Αναγνώστου κ Αργυρώ Πίκουλα, και 307 από την Τ. Τσατσούλη ( ΚΚΕ ) σαν πρώην κομμουνιστής. Αυτά αθροιζόμενα στα δικά του 8488 μας δίνουν  τους 12513 που εισέπραξε την β' Κυριακή.
Με τον ίδιο συλλογισμό, αν υποθέσουμε ότι από τους ψηφοφόρους του  Αναγνώστου 150 δεν πήγαν να ψηφίσουν την β' Κυριακή, του μένουν 8402. Αν σε αυτούς προσθέσουμε  1300 από την Πίκουλα, 130 από τον Πανταζόπουλο, 250 από τον Κοκοτίνη του ΣΥΡΙΖΑ, 344 από το ΚΚΕ   και 430 από τον αριστεροοικολογικό συνδυασμό του Πατσαβού, μας δίνουν τις 10856 ψήφους  που απέσπασε την β' Κυριακή!

Η  ΑΡΙΣΤΕΡΑ. Με άλλα λόγια, οι αριστεροί που τον βοήθησαν λίγο, στις εκλογές του 2006, παρόλο που τους έκανε τα χατήρια με πολλά ανοίγματα προς αυτούς και πολλή  συγκαταβατικότητα, τον «πούλησαν».  Δεν μπόρεσαν   -προφανώς λόγω των αγκυλώσεών τους-  να ξεχωρίσουν τους φίλα προσκείμενους προς την κυβέρνηση και το «μνημόνιό» της, από τους αντιμνημονιακούς και να επιλέξουν ανάλογα. Επίσης παραγνώρισαν τελείως  το γεγονός ότι η νυν δημοτική Αρχή έκανε κάποιο εργο, όχι θεαματικό, αλλά χρήσιμο, όπως  τον εκσυγχρονισμό με την ψηφιοποίηση του δήμου, το οικονομικό νοικοκύρευμα, την ανακύκλωση που ήταν άγνωστη λέξη στην Ηλιούπολη (την στιγμή που πλείστοι Δήμοι από καιρού έχουν μπλέ κάδο δίπλα σε κάθε πράσινο), τις θεαματικές βελτιώσεις στα επί 30 χρόνια εγκαταλελειμμένα σχολικά κτίρια, τις επεμβάσεις  για την προάσπιση των δημοσίων ακινήτων,  τις ρυθμίσεις  διάβασης για τα ΑΜΕΑ, τα αντιπλημμυρικά, την αξιοποίηση κοινοτικών κονδυλίων και πολλά μικροέργα χρηστικά στην κατεύθυνση της βελτίωσης της  ποιότητος ζωής.

Η  ΑΠΟΧΗ. Την δεύτερη  Κυριακή είχαμε  9100 λιγότερα έγκυρα ψηφοδέλτια από την πρώτη (αποχές κια άκυρα). Τίνος συνδυασμού ήταν αυτή η μεγάλη αποχή και τα άκυρα;  Ήταν από όλους τους συνδυασμούς με τον εξής πιθανολογούμενο επιμερισμό: ΚΚΕ 3693, ΣΥΡΙΖΑ 1400, ΠΑΤΣΑΒΟΣ 1850, ΣΟΦΗΣ 1281, ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ 500, ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ 150, ΠΙΚΟΥΛΑ 216. Αυτά μας δίνουν τους 9100 αρνητές της β΄Κυριακής!

ΤΑ  ΔΙΔΑΓΜΑΤΑ. Η Νέα Δημοτική Κίνηση θα πρέπει να προσέξει δύο ακόμη δεδομένα. 1)  Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κικίλιας, αύξησε την δύναμή του στην Ηλιούπολη την β' Κυριακή κατά 4000 ψήφους, ενώ ο Αναγνώστου μόλις κατά 2000. 2) Στον διπλανό Βύρωνα, που η Ν.Δ. στις βουλευτικές πιάνει 25% -όσο και στην Ηλιούπολη- την α' Κυριακή ο Ν. Χαρδαλιάς έλαβε  το 47,17%!

ΑΝΩ ΣΧΩΜΕΝ ΤΑΣ ΚΑΡΔΙΑΣ!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΔΗΜΑΡΧΟ, ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ.

ΕΛΕΥΘ. ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΗΣ

 

 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB