spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Γ.Αραμπατζής-"Η Πόλη που θέλω":Για ποιούς λόγους μετακινεί ξανά ο Δήμαρχος εργαζόμενους στο Δήμο;
Γ.Αραμπατζής-"Η Πόλη που θέλω": 6 Απριλίου 1941 - Ένα ακόμη μεγάλο ΟΧΙ στην ιστορία μας.
Λίγες σκέψεις για την επέτειο των 200 χρόνων της Εθνικής Παλιγγενεσίας
Γ.Αραμπατζής-"Η Πόλη που θέλω":Ας βγάλουμε τις ελληνικές σημαίες στα μπαλκόνια μας για να τιμήσουμε τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.
Γ.Αραμπατζής-"Η Πόλη που θέλω":Η απομόνωση όσων επενδύουν σε αυτές τις πρακτικές βίας θα μας οδηγήσει στην έξοδο από αυτό το τοξικό κλίμα που δηλητηριάζει την κοινωνία.
Γ.Αραμπατζής-"Η Πόλη που θέλω":Καταδικάζουμε τα επεισόδια που συνέβησαν στην πλατεία της Ν. Σμύρνης
Aλεξάνδρα Καραχάλιου - "Η Πόλη που θέλω" : Για την 8η Μαρτίου , Ημέρα της Γυναίκας.
--= Web tv =--
Γ.Αραμπατζής-"Η Πόλη που θέλω" για την Πανελλήνια Ημέρα κατά του σχολικού εκφοβισμού και της σχολικής βίας.
Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Τελευταία arrow Διημερίδα «Τοπικός Τύπος Αττικής- Συνεργασία για την Ποιότητα»
Διημερίδα «Τοπικός Τύπος Αττικής- Συνεργασία για την Ποιότητα» PDF Εκτύπωση E-mail
  
17.07.07
ekfrasiΜε επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 13-14 Ιουλίου 2007, στα Μέγαρα, η διημερίδα που διοργάνωσε η  Ευρωπαϊκή Έκφραση, στην παραλία Βαρέας Μεγάρων, με θέμα : «Τοπικός Τύπος Αττικής – Συνεργασία για την Ποιότητα». Χαιρετισμό απηύθυναν ο αντινομάρχης Δυτικής Αττικής κ. Βασίλης Τόλης, καθώς και ο πρόεδρος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Μεγάρων και εκπρόσωπος του δημάρχου κ. Παναγιώτης Μαργιέτης. Στις εργασίες της διημερίδας συμμετείχαν η πρώην πολιτευτής περιφέρειας αττικής κα. Κων/να Τριλίκη, ο δημοτικός σύμβουλος Μεγάρων κ. Γρηγόρης Σταμούλης. Την διημερίδα τίμησε επίσης με την παρουσία του ο κ. Γιάννης Κοντογεώργος, εκδότης της εφημερίδας «Δημότης», η κα. Γιολάντα Βλάχου πρόεδρος της οργάνωσης « Ανοιχτή Αγκαλιά Φ.Κ.Π.Ι.»

Μετά την εισαγωγική ομιλία του Δρ Νίκου Γιαννή, καθηγητού Ευρωπαϊκής Πολιτικής, ο οποίος είχε την ευθύνη συντονισμού του συνεδρίου έγινε η έναρξη των εισηγήσεων με την ομιλία του κ. Κώστα Μπαρκούρα, συνεργάτη του Υπουργείου Επικρατείας, για το καθεστώς του τοπικού τύπου όπως ορίζεται από το νέο νομοθετικό πλαίσιο. Ακολούθησαν οι εισηγήσεις των κ. θανάση Παπανδρόπουλου, δημοσιογράφου, για τις σχέσεις του τοπικού τύπου με την πολιτική εξουσία, κ. Χάρη Παπασωτηρίου, καθηγητή Πανεπιστημίου, με θέμα από την αποκέντρωση εξουσίας στην αποκέντρωση της ενημέρωσης για μια πιο λειτουργική δημοκρατία , κ. Πάσχου Μανδραβέλη, δημοσιογράφου, για τις νέες προοπτικές του τοπικού τύπου διαμέσου των νέων τεχνολογιών, κ.Νικήτα Λιοναράκη, δημοσιογράφου, για έναν νέο κώδικα δεοντολογίας του τοπικού τύπου και της κοινωνίας πολιτών και τέλος του κ. Χάρη Κουγιουμτζόπουλου, δημοσιογράφου για τον Τοπικό Τύπο ως βήμα έκφρασης της τοπικής κοινωνίας. Την δεύτερη μέρα ακολούθησε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης για το πλαίσιο λειτουργίας του Τοπικού Τύπου, τις σχέσεις του Τοπικού Τύπου με τους Φορείς Αυτοδιοίκησης καθώς και το ρόλο της τοπικής κοινωνίας και της κοινωνίας πολιτών ως παραγόντων ανεξαρτησίας, ποιότητας και οικονομικής ευρωστίας του τοπικού τύπου. Αναπτύχθηκε έντονος διάλογος και  προβληματισμός από όλους τους συμμετέχοντες στη συζήτηση. Ιδιαίτερη συμβολή στην συζήτηση είχαν οι κ. Δημήτρης Μαρκοπαναγιώτης, δημοσιογράφος, κ. Βαγγέλης Γώγος « Πρόεδρος Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών εξωραϊστικών συλλόγων Ανατολικής Αττικής», κα. Κική Χονδρογιάννη, δημοσιογράφος, κα. Βάσω Κιούση «Ελληνικό Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού», κα. Γιολάντα Βλάχου πρόεδρος του κέντρου «Ανοιχτή Αγκαλιά Φ.Κ.Π.Ι.», κ. Ιάκωβος Ποθητός, δημοσιογράφος, κ. Γιάννης Κοντογεώργος, εκδότης, κ. Δημήτρης Κέρπελης Πρόεδρος επαγγελματιών Νέας Μάκρης. Η διημερίδα αυτή αποσκοπεί στην βελτίωση της ποιότητας και στην προώθηση της αντικειμενικότητας και της ανεξαρτησίας του τοπικού τύπου. Στοχεύει επίσης στην προσέγγιση των προβλημάτων του τοπικού τύπου, των αιτιών και των πιθανών λύσεων. Το συνέδριο αυτό αποτέλεσε το πρώτο βήμα για την πραγματοποίηση αυτών των στόχων. Το επόμενο βήμα θα είναι η δημιουργία ιστοσελίδας, η οποία  θα φιλοξενήσει ηλεκτρονικό forum, στο οποίο το σύνολο του τοπικού τύπου καθώς και η κοινωνία πολιτών θα μπορούν να ανταλλάσουν απόψεις, ιδέες, προτάσεις.
Τελευταία ανανέωση ( 17.07.07 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB