spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Εκπαίδευση arrow Ανακοίνωση Της Ενωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Ηλιούπολης Για Το Ολοήμερο Σχολείο
Ανακοίνωση Της Ενωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Ηλιούπολης Για Το Ολοήμερο Σχολείο PDF Εκτύπωση E-mail
  
10.06.11

Μετά την απόφαση για την διδασκαλία της δεύτερης ξένης γλώσσας στα Δημοτικά σχολεία ,σε δεύτερο ολίσθημα υπέπεσε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου παιδείας με την απόφαση της να γίνονται οι εγγραφές των μαθητών στο ολοήμερο σχολείο μόνο με προσκόμιση βεβαίωσης ότι εργάζονται και οι δύο γονείς.
Η βεβαίωση αυτή θα προέρχεται από τον φορέα εργασίας του γονέα και δεν θα γίνεται δεκτή η υπεύθυνη δήλωση.
Συνέπεια αυτής της κατάστασης είναι πολλά ολοήμερα σχολεία εξαιτίας λιγοστών αιτήσεων να μη λειτουργήσουν. Όλη αυτή η κατάσταση  αγγίζει τα όρια της εγκληματικότητας αυξάνοντας τις όποιες εκπαιδευτικέ­ς και κοινωνικέ­ς ανισότητες.
Καταγγέλλουμε  την απόφαση της Υφυπουργού Παιδείας κ. Εύης Χριστοφιλοπούλου και του Ειδικού Γραμματέα κ. Μιχάλη Κοντογιάννη να καταργήσουν με μια μονοκοντυλιά τα ολοήμερα σχολεία (τα κάτω από 6/θέσια) και να μετατρέψουν τα υπόλοιπα επίσημα σε «παιδοφυλακτήρια», αφού θα φοιτούν σ' αυτά μόνο παιδιά εργαζόμενων γονέων.

Η Ένωση Γονέων στηρίζει  τα ολοήμερα σχολεία, όλα αυτά τα χρόνια παρά τα όποια προβλήματα, γιατί προσφέρουν σημαντικό εκπαιδευτικό και κοινωνικό έργο, ιδιαίτερα στα παιδιά των χαμηλότερων κοινωνικοοικονομικών στρωμάτων.

Παραθέτουμε απόσπασμα της επίμαχης απόφασης:

 ΘΕΜΑ: Τροποποίηση - συμπλήρωση της με αριθμ. Φ.12/773/77094/Γ1/28-7-2006 (ΦΕΚ 1139, τ.Β΄) και της με αριθμ. Φ.12/620/61531/Γ1/31-5-2010 (ΦΕΚ 804,τ.Β΄) Ωρολόγια Προγράμματα Δημοτικών Σχολείων με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα- ΕΑΕΠ

 To Ολοήμερο  Πρόγραμμα  θα εφαρμόζεται μόνο στα 6/θέσια και άνω Δημοτικά Σχολεία.

 2.    Στα 6/θέσια και άνω δημοτικά σχολεία με ολοήμερο πρόγραμμα θα εγγράφονται και θα φοιτούν στο πρόγραμμα του ολοήμερου, οι μαθητές των οποίων και οι δύο γονείς είναι εργαζόμενοι, προσκομίζοντας,  σχετική Βεβαίωση του φορέα εργασίας τους ή σχετική δήλωση ανεργίας.

 3.    Ο ελάχιστος αριθμός για τη λειτουργία του Ολοήμερου Προγράμματος είναι 15 μαθητές.

 Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπ. Παιδείας να συναισθανθεί το βαρύτατο ατόπημά της και να ανακαλέσει άμεσα την απαράδεκτη απόφασή της.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                                                      Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΑΣΟΥΛΑΣ                                                                      ΕΛΕΝΑ ΓΑΒΡΙΕΛΑΤΟΥ

 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB