spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Προσλήψεις arrow Προκήρυξη για την πρόσληψη μιας (1) θέσης δικηγόρου με Πάγια Αντιμισθία
Προκήρυξη για την πρόσληψη μιας (1) θέσης δικηγόρου με Πάγια Αντιμισθία PDF Εκτύπωση E-mail
  
03.12.11
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ  Προκηρύσσει διαγωνισμό για την πλήρωση με επιλογή μίας (1) θέσης δικηγόρου με πάγια αντιμισθία στο Δήμο Ηλιούπολης. Η πρόσληψη θα γίνει σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.1649/86 (Κώδικας Δικηγόρων) όπως ισχύει κάθε φορά και θα συνδέεται με το Δήμο Ηλιούπολης με σχέση έμμισθης εντολής. Το αντικείμενο της απασχόλησης του θα είναι η κάλυψη των γενικών νομικών θεμάτων και η υπεράσπιση των συμφερόντων των  Υπηρεσιών του Δήμου  και των ΝΠΔΔ, ενώπιον των Δικαστηρίων ή άλλων Αρχών σε όλες τις υποθέσεις του. Θα έχει έδρα το Δημοτικό Κατάστημα. Οι παραπάνω υπηρεσίες θα παρέχονται στο γραφείο της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου Ηλιούπολης και στα αρμόδια Δικαστήρια, τηρουμένων πάντοτε των διατάξεων του Κώδικα Δικηγόρων . Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

Αφού έλαβε υπόψη:
•    το άρθρο 167 του ν. 3584/07, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει
•    το ν. 1649/1986 (Φ.Ε.Κ. 149 Α,'), όπως ισχύει και ιδίως το άρθρο 11 αυτού
•    την Κ.Υ.Α. Αριθμ. 9362(Φ.Ε.Κ. 561/5.6.2006 τεύχος Β’)
•    το άρθρο 3 ΦΕΚ 1450/Β/23.7.2008 του Οργανισμού Εσωτερικών Υπηρεσιών στο οποίο προβλέπεται κενή οργανική θέση δικηγόρου με πάγια αντιμισθία
•    Την με ημερ. 28/11/2011 βεβαίωση  του προϊσταμένου της οικονομικής υπηρεσίας σύμφωνα με την οποία προβλέπεται σχετική πίστωση στον προϋπολογισμό του Δήμου για το έτος 2012
•    Προκηρύσσει διαγωνισμό για την επιλογή δικηγόρου με πάγια αντιμισθία.

Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Σ Σ Ε Ι

Την πλήρωση με επιλογή μίας (1) θέσης δικηγόρου με πάγια αντιμισθία στο Δήμο Ηλιούπολης.
Η πρόσληψη θα γίνει σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.1649/86 (Κώδικας Δικηγόρων) όπως ισχύει κάθε φορά  και θα συνδέεται με το Δήμο Ηλιούπολης με σχέση έμμισθης εντολής.
1.    Το αντικείμενο της απασχόλησης του θα είναι η κάλυψη των γενικών νομικών θεμάτων και η υπεράσπιση των συμφερόντων των  Υπηρεσιών του Δήμου  και των ΝΠΔΔ, ενώπιον των Δικαστηρίων ή άλλων Αρχών σε όλες τις υποθέσεις του.
Θα έχει έδρα το Δημοτικό Κατάστημα.
Οι παραπάνω υπηρεσίες θα παρέχονται στο γραφείο της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου Ηλιούπολης και στα αρμόδια Δικαστήρια, τηρουμένων πάντοτε των διατάξεων του Κώδικα Δικηγόρων .
2.    Για την παροχή των παραπάνω υπηρεσιών οι αποδοχές τους καθορίζονται σύμφωνα με την ΚΥΑ 2/8250/0022/10-2-04 (ΦΕΚ 355 / τ. Β ΄/ 18-2-04) που εκδόθηκε κατ΄ εξουσιοδότηση του άρθρου 21 του Ν. 3205/03 .
3.    Ο προσληφθείς θα υπόκειται στην ασφάλιση του Ταμείου Νομικών και λοιπών νομίμων κρατήσεων, θα υπάγεται οργανικά στο Δήμο Ηλιούπολης και θα ακολουθεί την προβλεπόμενη από την κείμενη νομοθεσία υπηρεσιακή εξέλιξη.
4.    Οι υποψήφιοι για την πιο πάνω θέση πρέπει :
α) Να είναι δικηγόροι μέλη των Δικηγορικών Συλλόγων του Νομού Αττικής  με δικαίωμα παράστασης στο Εφετείο
β) Να  έχουν εκπληρώσει (οι άνδρες) τις Στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή να έχουν απαλλαγεί νόμιμα απ΄αυτές και να μην είναι ανυπότακτοι ή να μην έχουν καταδικασθεί για λιποταξία με τελεσίδικη απόφαση.
γ) Να μην υπάρχει κώλυμα από ποινική καταδίκη ή υποδικία ή να μη τελεί υπό δικαστική συμπαράσταση.
δ) Να είναι υγιείς και αρτιμελείς (σε βαθμό που να μην εμποδίζεται η άσκηση των καθηκόντων τους).
ε) Να μην έχουν κώλυμα κατά τις διατάξεις του Ν. 1256/82 και του Κώδικα Δικηγόρων.
5.    Οι υποψήφιοι πρέπει να υποβάλουν στο Δήμο Ηλιούπολης σε αποκλειστική προθεσμία 30 ημερών από την επομένη της τελευταίας δημοσίευσης της προκήρυξης στον ημερήσιο Τοπικό Τύπο, αίτηση υποψηφιότητας συνοδευόμενη από:
α) Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599/86 το περιεχόμενο της οποίας έχει ως εξής : «… ότι δεν έχω καταδικασθεί για καμία αξιόποινη πράξη » ή σε αντίθετη περίπτωση «… έχω καταδικαστεί για τις εξής αξιόποινες πράξεις …».
β) Πιστοποιητικό του οικείου Δικηγορικού Συλλόγου από το οποίο θα προκύπτει ότι ο υποψήφιος δεν έχει τιμωρηθεί πειθαρχικά και ότι δεν κατέχει άλλη έμμισθη θέση σε νομικό πρόσωπο του Δημόσιου Τομέα .
γ) Υπεύθυνη Δήλωση ότι ο υποψήφιος δεν παρέχει τις υπηρεσίες του αποκλειστικά ή συστηματικά με αμοιβή κατά υπόθεση σε άλλο νομικό πρόσωπο του δημοσίου τομέα και δεν λαμβάνει πάγια περιοδική αμοιβή από Νομικό Πρόσωπο του δημόσιου τομέα .
δ) Βιογραφικό Σημείωμα με τα στοιχεία της επιστημονικής και επαγγελματικής του δράσης, καθώς και τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την απόδειξη των τυπικών και  ουσιαστικών τους προσόντων ( πτυχία , μεταπτυχιακοί τίτλοι κ.λ.π.).
6.    Δικηγόροι, που κατέχουν άλλη έμμισθη θέση ή που παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε άλλο νομικό πρόσωπο του δημοσίου τομέα, μπορούν να εμφανιστούν ως υποψήφιοι αν συνυποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση ότι εφόσον προσληφθούν θα παραιτηθούν από την άλλη έμμισθη θέση ή θα πάψουν να αναλαμβάνουν υποθέσεις άλλου νομικού προσώπου ή να λαμβάνουν πάγια περιοδική αμοιβή από νομικό πρόσωπο του δημοσίου τομέα.                                                       
Στην περίπτωση αυτή δεν μπορούν να αναλάβουν υπηρεσία αν δεν προσκομίσουν βεβαίωση του νομικού προσώπου στο οποίο παρέχουν τις υπηρεσίες τους ότι παραιτήθηκαν από την έμμισθη θέση τους ή έπαψαν να  αναλαμβάνουν υποθέσεις ή να λαμβάνουν περιοδική αμοιβή.
7.    Με την αίτησή τους, οι υποψήφιοι υποβάλλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την απόδειξη των τυπικών και ουσιαστικών προσόντων τους.
Για την πρόσληψη λαμβάνονται υπόψη η προσωπικότητα του υποψηφίου, η επιστημονική του κατάρτιση, η εξειδίκευσή του στο αντικείμενο της απασχόλησης, η επαγγελματική του πείρα και επάρκεια και η γνώση ξένων γλωσσών, που συνεκτιμώνται με την οικογενειακή και οικονομική του κατάσταση, τις βιοτικές του ανάγκες, την ηλικία του και την πρόβλεψη της εξέλιξής του.  Κρίσιμος χρόνος για τον έλεγχο της συνδρομής των τυπικών προσόντων είναι ο χρόνος λήξης της προθεσμίας για την υποβολή των αιτήσεων.

8.    Η επιλογή θα γίνει από πενταμελή Επιτροπή που αποτελείται από :
α) Έναν πρόεδρο πρωτοδικών του πρωτοδικείο της έδρας του δικηγορικού συλλόγου του νομού.
β) Τρείς δικηγόρους , από τους οποίους ο ένας με 15ετή τουλάχιστον δικηγορική υπηρεσία που ορίζονται από το διοικητικό συμβούλιο του οικείου δικηγορικού συλλόγου, ως μέλη.
γ) Έναν εκπρόσωπο του Δήμου Ηλιούπολης, ως μέλος .
Καθήκοντα Γραμματέα της Επιτροπής ασκεί υπάλληλος του Δήμου Ηλιούπολης.
Η Επιτροπή θα εξετάσει τις αιτήσεις και τα δικαιολογητικά των υποψηφίων και θα τους καλέσει σε ατομική συνέντευξη . Μέσα σε ένα μήνα το πολύ από την τελευταία ατομική συνέντευξη θα εκδώσει αιτιολογημένη απόφαση με την σειρά αξιολόγησης των υποψηφίων.
9.    Η συμμετοχή των υποψηφίων στις διαδικασίες επιλογής, προϋποθέτει ανεπιφύλακτη αποδοχή των όρων της προκήρυξης.
10.     Πληροφορίες και αντίγραφα της διακήρυξης του διαγωνισμού παρέχονται τις εργάσιμες ημέρες και ώρες από 9:00 έως 15:00 , από το γραφείο Προσωπικού του Δήμου Ηλιούπολης,  αρμόδιος κα. Μαρία Μολφέση Τηλέφωνο 210 9970058 καθώς και στο site:www.ilioupoli.gr.
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB