spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Τελευταία arrow Όμιλος Προετοιμασίας Στελεχών Αυτοδιοίκησης (Ο.Π.Σ.Α.) ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 25/1/2012
Όμιλος Προετοιμασίας Στελεχών Αυτοδιοίκησης (Ο.Π.Σ.Α.) ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 25/1/2012 PDF Εκτύπωση E-mail
  
28.01.12

omilites_opsaΜε μεγάλη συμμετοχή κοινού, πραγματοποιήθηκε στις 25/1/2012, το Πρώτο  Σεμινάριο του ΣΤ΄ Κύκλου  εκδηλώσεων  του Ομίλου Προετοιμασίας Στελεχών Αυτοδιοίκησης (Ο.Π.Σ.Α) με θεματική ενότητα: « Πνευματική & ψυχολογική εμψύχωση των πολιτών. Επιρροή της Οικονομικής κρίσης. Υλοποίηση πρακτικών στήριξης των συνανθρώπων μας, σε συνεργασία με την Εκκλησία & άλλους φορείς»

 

Στη διάρκεια του σεμιναρίου αναπτύχθηκαν 3 σημαντικές εισηγήσεις.

Η πρώτη εισήγηση είχε τίτλο ««Πνευματική στήριξη των συνανθρώπων μας (κρίση-ανεργία)».

Εισηγητής ήταν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Σπυρίδων Κατραμάδος, Ιερατικώς Προϊστάμενος του Καθεδρικού Ναού Κοίμησης της Θεοτόκου, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων, ότι η ελληνική οικονομική κρίση, είναι πρωτίστως κρίση πνευματική, ηθική, αξιακή. Είναι κρίση ανθρωπολογική. Η Εκκλησία μετά από γενναία αυτοκριτική , ανέλαβε δυναμικά ενεργό και αποτελεσματικό  ρόλο , προσφέροντας  έμπρακτα προτάσεις και λύσεις κατευθείαν στην ουσία του  προβλήματος. Το μήνυμα που θέλει να ακουστεί είναι η αποδέσμευση από το ενοχικό παρελθόν μας και η σταθερή απόφαση να κοιτάξουμε μπροστά , διορθώνοντας παράλληλα  τα όποια λάθη μας.

Στη δεύτερη εισήγηση με θέμα «Ψυχολογική προσέγγιση & εφόδια αντιμετώπισής της», εισηγητής ήταν ο  κ. Θωμαδάκης Χριστόφορος, Καθηγητής Ψυχολογίας, Νευροψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο IST ο οποίος ανέφερε ότι στο παρελθόν ο Έλληνας πέρασε μεγάλες κοινωνικές ανακατατάξεις, πολέμους αλλά επιβίωσε. Η σημερινή κρίση δίνοντάς  του το στίγμα της ανεργίας και της πτώχευσης, τον εξουθενώνει δραματικά, οδηγώντας τον στην κατάθλιψη και τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Στην ουσία όμως καταρρέει η στημένη του ταυτότητα. Μπορούμε να βγούμε δυνατοί με τη θέληση, ενώ θα πρέπει να ανοίξει σημαντικά ο χώρος της ψυχικής υγείας.

Στην τρίτη εισήγηση με θέμα «Τρόποι συνεργασίας φορέων προς την κατεύθυνση υλοποίησης πρακτικών υποστήριξης των αδύναμων πολιτών» εισηγητής ήταν ο κ. Θεόδωρος Γεωργάκης, Πρόεδρος του Ο.Π.Σ.Α , ο οποίος  τόνισε  την επισήμανση και ιεράρχηση από πλευράς του Ομίλου των προβλημάτων και προβληματισμών του πολίτη, την τοποθέτηση και τις συγκεκριμένες προτάσεις που προηγήθηκαν των πράξεων και πρακτικών για την αντιμετώπιση  των κρίσιμων ζητημάτων που ταλανίζουν τον συνάνθρωπό μας. Με οδηγό την αγάπη και την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο,  ο ΟΠΣΑ σε συνεργασία με την Εκκλησία και άλλες εθελοντικές οργανώσεις, επιδιώκει την έμπρακτη στήριξη των αδύναμων,  μέσω ανθρωπιστικών προσφορών , ιατρικών παροχών &  ψυχολογικής υποστήριξης.

Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο κ. Βασίλης Χρονόπουλος, π. Αντινομάρχης Αττικής και Αντιπρόεδρος του Ο.Π.Σ.Α,  ενώ η συμμετοχή του κοινού το οποίο κατέκλισε την αίθουσα του ΟΠΕ ήταν καθοριστική για την επιτυχία της Εκδήλωσης & υπέβαλε πολλές και καίριες ερωτήσεις.

Την παρουσίαση της Ομιλίας- Συζήτησης έκανε η κ. Άννα Παπαϊακώβου, Δικηγόρος και Ιδρυτικό μέλος του Ο.Π.Σ.Α

Τους ευχαριστούμε όλους για τη συμμετοχή τους. Η επόμενη ομιλία- συζήτηση του Ομίλου θα πραγματοποιηθεί στις 22 Φεβρουαρίου με θέμα: Το πράσινο της πόλης, η ανάσα του πολίτη, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου Ηλιούπολης.

Πληροφορίες για τις δραστηριότητές μας αλλά και στοιχεία επικοινωνίας θα βρείτε στην ιστοσελίδα μας : www.opsa.gr  & στα τηλ. 210 9922301

Τελευταία ανανέωση ( 30.01.12 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB