spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Τελευταία arrow Προχωρούν τα έργα υποδομής στο Δήμο
Προχωρούν τα έργα υποδομής στο Δήμο PDF Εκτύπωση E-mail
  
01.02.12
Την έγκριση της μελέτης που εκπόνησαν οι υπηρεσίες του Δήμου και την υποβολή της για χρηματοδότηση από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αττικής, για την κατασκευή Παιδικού Σταθμού στην οδό Αριστογείτονος, αποφάσισε  το Δημοτικό Συμβούλιο της 30/1/12, ενώ ξεκινούν και οι εργασίες κατασκευής του νέου Παιδικού Σταθμού στην οδό Αγαμέμνονος.
Ιδιαίτερης σημασίας για το Δήμο μας είναι και η ένταξη στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ», για έργα συνολικού προϋπολογισμού ύψους 993.136,73€, με ποσοστό χρηματοδότησης 70%, του οποίου την αξιοποίηση προχωρεί άμεσα η Δημοτική Αρχή.
Μέσω αυτού του προγράμματος θα υλοποιηθούν έργα που αφορούν στην ενεργειακή αναβάθμιση σχολικών συγκροτημάτων (θερμομόνωση, κουφώματα, βαφή, καυστήρες - λέβητες, φυσικό αέριο κ.ά.), στην προσθήκη καλύμματος για εξοικονόμηση ενέργειας στην πισίνα του Κολυμβητηρίου, σε παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας στον δημοτικό φωτισμό του οδικού δικτύου, στη μελέτη για σημειακές κυκλοφοριακές παρεμβάσεις στο κύριο οδικό δίκτυο της πόλης και σε δράσεις για την προώθηση της αλλαγής συμπεριφοράς και της ευαισθητοποίησης των πολιτών σε θέματα εξοικονόμησης ενέργειας. Προχωρεί επίσης και η διαδικασία για υποβολή στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αττικής της μελέτης βιοκλιματικής ανάπλασης του Ρέματος Πικροδάφνης, ενώ έχει υποβληθεί στο Υπ. Περιβάλλοντος για χρηματοδότηση και η μελέτη βιοκλιματικής ανάπλασης της περιοχής Χαλικάκι.
Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε ακόμη τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης του Δήμου με το Κέντρο Ερευνών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, που παρουσιάζει έντονη ερευνητική δραστηριότητα στα Γεωγραφικά Πληροφοριακά Συστήματα (GIS). Σύμφωνα με αυτή τη σύμβαση, το ΚΕΠΠ θα προσφέρει στο Δήμο υπηρεσίες, που θα αφορούν στον έλεγχο της ποιότητας των δεδομένων του συστήματος GIS, στον εμπλουτισμό του, στη χρηστικότητά του, στον επανασχεδιασμό της ενημέρωσής του, στην καταγραφή των καθημερινών προβλημάτων των δημοτών και στην εκπαίδευση του προσωπικού, με στόχο την εξασφάλιση της εγκυρότητας και της ενημέρωσης των δεδομένων του συστήματος και τη διευκόλυνση της πρόσβασης των δημοτών σ' αυτά.
31/1/12
Γραφείο Τύπου Δήμου Ηλιούπολης

 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB