spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Τελευταία arrow 2η συνάντηση της Χαράς της Ανάγνωσης
2η συνάντηση της Χαράς της Ανάγνωσης PDF Εκτύπωση E-mail
  
03.02.12
xen4-2-2012Με πολλή χαρά υποδεχθήκαμε τους μικρούς μας φίλους το Σάββατο 21 Ιανουαρίου στην πρώτη συνάντηση της Χαράς στο κτήριο της ΧΕΝ στην οδό Μαρίνου Αντύπα 81.Ξεκινήσαμε να διαβάζουμε το βιβλίο "Μαρδούκ!" της συγγραφέως Λιάνας Δανεζάκη από τις εκδόσεις Λιβάνη.
Η δεύτερη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου στις 12:00.
Μη διστάσετε να έρθετε και εσείς στην παρέα μας!!  Σας περιμένουμε για να συνεχίσουμε το ταξίδι μας στη φαντασία παρέα με τα χιλιάδες αστέρια του ουρανού!
Η Ομάδα της Χαράς της Ανάγνωσης

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Ο Μάριος Δούκας δε βρίσκει το λόγο να χάνει xρόνο με το διάβασμα και προτιμά να παίζει ηλεκτρονικά παιχνίδια. Όμως, ένας σχολικός διαγωνισμός με θέμα Κοιτάζω τ' αστέρια κι αναρωτιέμαι... και έπαθλο τη συμμετοχή σε μια διαστημική κατασκήνωση τον κάνει να ανακαλύψει μια καινούρια χρήση του υπολογιστή και των βιβλίων, παροτρύνοντάς τον να ασχοληθεί με το σύμπαν και τα μυστικά του.

Το λάθος του ήταν πως έβαλε στοίχημα με την Αθηνά, την καλύτερη μαθήτρια του σχολείου, πως θα κερδίσει το βραβείο, κι αυτό είναι πραγματικός πονοκέφαλος.

Η Ελίνα, η Ελπίδα κι ο Έκτορας προσφέρονται να τον βοηθήσουν, αλλά αυτό δεν αρκεί. Έτσι, ζητάει τη βοήθεια της αδερφής του, τη στιγμή που εκείνη ετοιμάζεται να βγει ραντεβού με κάποιον που γνώρισε στο Ίντερνετ. Ένα παράξενο ταξίδι στο χρόνο, ένας αστρονόμος, κι ο Μαρδούκ που ζει 4.500 χρόνια πριν από την εποχή μας έρχονται να συμπληρώσουν την ιστορία μας.

Το βιβλίο ενθουσίασε τα παιδιά, έδωσε τροφή για συζήτηση αλλά και ιδέες για καταπληκτικές κατασκευές.




 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB