spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Τελευταία arrow Aντιφώνηση του κ. Θεόδωρου Γεωργάκη, στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας
Aντιφώνηση του κ. Θεόδωρου Γεωργάκη, στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας PDF Εκτύπωση E-mail
  
09.05.12

theodoros_georgakis Απόσπασμα από την αντιφώνηση του κ. Θεόδωρου Γεωργάκη Δικηγόρου Παρ' Αρείω Πάγω, Προέδρου Ο.Π.Σ.Α και   π. Δημάρχου Ηλιούπολης, στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, κατά την απονομή στον ίδιο , του τιμητικού  τίτλου του ΆΡΧΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ , από τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο. (25.4.2012).
Μακαριώτατε Πατέρα,

«.....Με ποια λόγια θα μπορούσα να Σας εκφράσω όσα η καρδιά μου,  από χαρά και ευγνωμοσύνη, αποδέχεται σήμερα, μαζί με τους δικούς μου ανθρώπους, τους συνοδεύοντας με,  μία τέτοια Πατριαρχική προσωπική Τιμή με το να συγκαταλέγομαι πλέον, διά της Πατριαρχικής Αποφάσεως και Πνευματοφόρου Χειροθεσίας μου,   στην Λίστα και τον Ιερόν Κατάλογον, όλων εκείνων των Διακριτών και Διακεκριμένων  ανά την Υφήλιο, Προσωπικοτήτων, των εξαίρετων Φίλων-Αρχόντων και συν-διακόνων στο Ιεραποστολικό και ανθρωπιστικό Έργο της Ημετέρας  Περισπουδάστου Μακαριότητος;   Ταπεινά Σας Ασπάζομαι και προσκυνώ την Μεγαλοσύνη Σας.
Εσωτερική ανάγκη αισθάνομαι όπως απευθύνω θερμές ευχαριστίες και ευγνωμοσύνη από καρδιάς,  στον προτείνοντά με, τον Ελλογιμώτατον Δρ. Θεόδωρον Παναγόπουλον, τον  Σεβαστό Πρόεδρο της αδελφότητος των Οφφικιάλων «Απόστολος Μάρκος» ,  τον εξαίρετο Πανεπιστημιακό Δάσκαλο και Καθηγητή, τον αεικίνητο,  τον εκλεκτό φίλο, τον πολύτιμο συναρωγό μου, τον πάντα ενεργό πολίτη και επιστήμονα.

Αισθάνομαι τυχερός Μακαριώτατε, που μου δώσατε την ευλογία Σας και μου χαρίσατε την φιλίαν Σας πριν μερικά χρόνια στην πόλη, που είχα την τιμή να υπηρετήσω, ως Δήμαρχος επί 16 συναπτά έτη, στην Ηλιούπολη των Αθηνών.

Δεν θα ξεχάσω ποτέ τα Άγια και Σοφά λόγια Σας. Μου είπατε εις τον Ιερόν Ναόν Αγίας Μαρίνης Ηλιούπολεως: «Θεόδωρε προχώρα με Χριστό, με Πίστη με Δύναμη, με Αγάπη για τους συμπολίτες σου και μη φοβάσαι, θα πετύχεις !»

    Έτσι έπραξα, Μακαριώτατε, και εφάρμοσα τα λόγια Σας πιστά. Ούτε στιγμή δεν λησμόνησα να ζω με τους συμπολίτες μου χωρίς να  ξεχνώ ότι με βλέπει ο Θεός και μιλούσα με το Θεό  σαν να με άκουγαν όλοι  οι συνάνθρωποί μου.

Μακαριώτατε, χαρισματικές προσωπικότητες του δικού Σας διαμετρήματος, εμπνέουν όλους εμάς,  ώστε να έχουμε τη δυνατότητα διά των καθημερινών πράξεων της  Αγάπης, της  θυσίας και της προσφοράς μας να αφήνουμε το διακριτό μας στίγμα στον αέναο αγώνα του ανθρώπου να δημιουργήσει.

Γνωρίζοντας το πελώριο άμα και θεάρεστο έργο Σας, μου έρχονται στο νου τα λόγια του Παστέρ που λέει πως : «Ο συντομότερος δρόμος που οδηγεί στο Θεό, είναι αυτός που περνάει από τον άνθρωπο» και συμπληρώνει ο Ανθρωπιστής Γιατρός της Αφρικανικής Ηπείρου, Αλεξάντερ Σβάϊτσερ « Η μόνη πραγματική ευτυχία είναι εκείνη που αισθανόμαστε όταν κάνουμε ευτυχισμένο κάποιον άλλο συνάνθρωπό μας».

Η Αγιοσύνη Σας κάνει πράξη καθημερινά αυτά τα λόγια.

Δίνετε ΑΓΑΠΗ. Δίνεται ΕΛΠΙΔΑ. Δίνεται ΣΤΗΡΙΞΗ και ΒΟΗΘΕΙΑ μα το μεγαλείο Σας είναι πως βοηθάτε όλους όσους μπορείτε, προτιμάτε όμως εκείνους που ξέρετε πως δεν θα μπορέσουν να το ανταποδώσουν.

Και εδώ είναι η πεμπτουσία της Χριστιανικής Θρησκείας, Πίστης και Διδασκαλίας, έτσι όπως όλοι οι σοφοί του Κόσμου  την παραδέχθηκαν και τη δίδαξαν.

Εμπνεόμενος και εξαιρετικά τιμώμενος,  εκ των Αγίων Πατριαρχικών χειρών Σας,  καλούμαι, στο να προσλαμβάνω  και να μοιράζομαι το μυστικό των Δωρεών του Θεού προς χάριν των αδελφών μου των ελαχίστων.

Σας διαβεβαιώνω ότι ήδη αυτό έχω πράξει στη διαδρομή μου σε κάθε στιγμή και σε κάθε θέση,  την οποία  Χάριτι Θεού κατείχα στην μέχρι σήμερα πορεία της επί της γης ζωής μου.  Το ίδιο θα συνεχίσω να πράττω με τις ευλογίες Σας, έτι περισσότερο.

Εκφράζω το βαθύτατο Σεβασμό μου, άμα και την υιική Αγάπη μου στο Σεπτό πρόσωπό Σας. Εύχομαι και προσεύχομαι όπως, ο Κύριός μας, Σας χαρίζει Υγεία , Δύναμη και μακροημέρευση για να συνεχίσετε επί πολλά έτη να ποιμένετε το Χριστεπώνυμο πλήθος και να επιτελείτε το Ιεραποστολικό Σας έργο στη γη της Αιγύπτου και Πάσαν την Αφρική.»

 

 

Με Ασπασμό και ΑΓΑΠΗ

Θεόδωρος Γ. Γεωργάκης

 

 

Τελευταία ανανέωση ( 09.05.12 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB