spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Ηλιούπολη arrow «Έξυπνη Πόλη» η Ηλιούπολη
«Έξυπνη Πόλη» η Ηλιούπολη PDF Εκτύπωση E-mail
  
05.11.16

image_intracomΜε το χρυσό βραβείο στην κατηγορία «έξυπνος φωτισμός» των Best City Awards, για την υλοποίηση πιλοτικού έργου «Έξυπνης Πόλης» στον δήμο Ηλιούπολης τιμήθηκε προ ημερών η Intracom Telecom. Η εταιρεία έχει αναπτύξει μια πρωτοποριακή πλατφόρμα τεχνολογίας ΙοΤ (Internet of Things) που απευθύνεται, μεταξύ άλλων, σε φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης και μέσω της οποίας επιτυγχάνεται απόλυτος έλεγχος της κατάστασης των υποδομών του δήμου προκειμένου να παρακολουθούν σε πραγματικό χρόνο την ποιότητα και κατάσταση των προσφερόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες. Η ΙοΤ πλατφόρμα που εγκαταστάθηκε πιλοτικά στον δήμο Ηλιούπολης, αποσκοπεί στη μείωση των λειτουργικών εξόδων του και την παροχή «έξυπνων» υπηρεσιών στους δημότες.

Συγκεκριμένα το έργο περιλάμβανε:

* Η Αντικατάσταση του υφιστάμενου οδοφωτισμού με «έξυπνα» και ενεργειακά αποδοτικά φωτιστικά.

* Η Εγκατάσταση αισθητήρων υπερήχων και Bluetooth για την καταμέτρηση και την παραγωγή δεδομένων κίνησης οχημάτων και πεζών καθώς και την αναγνώριση δηλωμένων συσκευών Bluetooth για την εκτέλεση σειράς ενεργειών

* Δημιουργία ζωνών ελέγχου πληρότητας σταθμευμένων οχημάτων και με την χρήση αισθητήρων υπερήχων να αναγνωρίζεται το ποσοστό κατάληψης των θέσεων στάθμευσης.

* Παροχή υπηρεσίας «Info2Go», μέσω κατάλληλης εφαρμογής για smart phones με λειτουργικό Android και iOS, για εμπορικούς και διαφημιστικούς σκοπούς αυξάνοντας τα δημοτικά έσοδα.

* Δημιουργία δικτύου Wi-Fi μέσω του δημοτικού οδοφωπσμού για την παροχή ελεύθερης ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο μετατρέποντας τα δημοτικά φωτιστικά σε Wi-Fi Access Points. Ν.ΤΣ.

 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB