spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική
Ψήφισμα για την άμεση απομάκρυνση της κεραίας κινητής τηλεφωνίας PDF Εκτύπωση E-mail
  
31.10.19

keraia_panagΨήφισμα για την άμεση απομάκρυνση της κεραίας κινητής τηλεφωνίας που βρίσκεται επί της οδού Αλεξ.  Παναγουλη 22 στην Ηλιούπολη, πρόκειται να καταθέσει στην σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης ο Γαβριήλ Αραμπατζής, επικεφαλής της Παράταξης «Η Πόλη που Θέλω».

Ο κ. Αραμπατζής ζητά να γίνει έλεγχος από της υπηρεσίες του δήμου για το εάν έχει τοποθετηθεί νόμιμα και να υπάρχει κάλυψη από την νομική υπηρεσία, ενώ θέτει θέμα άμεσης αποξήλωσης όλων των κεραιών που βρίσκονται κοντά σε χώρους όπου υπάρχουν ευπαθείς ομάδες  πληθυσμού (σχολεία, νηπιαγωγεία, παιδικές χαρές) μέχρι την απόσταση των 300 μέτρων. Παράλληλα, ο επικεφαλής της Παράταξης «Η Πόλη που Θέλω» τονίζει την ανάγκη αποκάλυψης όλων των κεραιών από τα «καμουφλάζ εξαπάτησης», πλήρους χαρτογράφησης και ελέγχου νομιμότητας όλων των κεραιών που είναι εγκατεστημένες στο Δήμο Ηλιούπολης.



ΨΗΦΙΣΜΑ
Οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας αποτελούν έναν από τους μεγαλύτερους κινδύνους για την υγεία των κατοίκων των αστικών κέντρων.
Οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας,  τοποθετούν τις κεραίες τους δίπλα σε σχολεία, νηπιαγωγεία, παιδικές χαρές, εκκλησιές και σπίτια, τις κρύβουν επιμελώς μεταμφιέζοντάς τες, σε θερμοσίφωνες, φυτά, καμινάδες.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

Την άμεση απομάκρυνση της κεραίας κινητής τηλεφωνίας που βρίσκεται επί της οδού Αλεξ.  Παναγούλη 22 στην Ηλιούπολη. Η κεραία βρίσκεται σε  πυκνοκατοικημένη περιοχή μόλις λίγα μέτρα από το 3ο Νηπιαγωγείο και 3ο Δημοτικό σχολείο Ηλιούπολης, από την παιδική χαρά στο άλσος Κριάρη, στο οποίο παίζουν παιδιά, κοντά στην εκκλησία της Αγίας Μαρίνας στο ΚΑΠΗ και προκαλεί ανησυχία σε γονείς, εκπαιδευτικούς, μαθητές, φορείς και κατοίκους της γειτονιάς.

Να γίνει έλεγχος από τις υπηρεσίες του Δήμου για το εάν έχει τοποθετηθεί νόμιμα και να συνδράμει η νομική υπηρεσία του Δημου  μας με την εμπειρία της για τη διακοπή λειτουργίας της εν λόγω κεραίας .

Να διερευνηθούν περιπτώσεις και άλλων κεραιών που βρίσκονται κοντά σε σχολεία, καθώς και το σύνολο των κεραιών που λειτουργούν στα κρυφά με καμουφλάζ εξαπάτησης.

Μέτρα για την απαγόρευση εγκατάστασης κεραιών κινητής τηλεφωνίας κοντά σε σχολεία, παιδικούς σταθμούς, δημοτικά στάδια, νοσοκομεία, πάρκα και άλλους δημόσιους χώρους συνάθροισης.
Αλλαγή του θεσμικού πλαισίου που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των εταιρειών τηλεφωνίας, προτάσσοντας την προστασία της δημόσιας υγείας.

 

Τελευταία ανανέωση ( 15.11.19 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB