spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Τελευταία arrow Αναπάντεχα αιχμηρές δηλώσεις του Γιάννη Αναγνώστου για την νέα διοίκηση του Δήμου
Αναπάντεχα αιχμηρές δηλώσεις του Γιάννη Αναγνώστου για την νέα διοίκηση του Δήμου PDF Εκτύπωση E-mail
  
24.11.19

 Έντονη κριτική με αιχμηρό ύφος προς στη νέα διοίκηση του Δήμου Ηλιούπολης ασκεί μέσα από ανάρτηση του στο Facebook ο πρώην Δήμαρχος Γιάννης Αναγνώστου.

Ο πρώην Δήμαρχος, αναφέρει πως η νέα διοίκηση είναι το ίδιο αλαζονική με την προηγούμενη, γράφοντας χαρακτηριστικά πως «Δυστυχώς εισπράττουμε την ίδια αυταρχική νοοτροπία από την πλευρά του δημάρχου όπως από τον προκάτοχό του», ενώ συμπληρώνει πως "Δεν έγινε αντιληπτό το μήνυμα που έστειλε η κοινωνία, δεν κατάλαβε κανείς από τους διοικούντες".

Υπενθυμίζεται πως  ο κ. Αναγνώστου στήριξε ανοιχτά τον Γιώργο Χατζηδάκη προεκλογικά, δίνοντας μάλιστα παρόν στην κεντρική προεκλογική του ομιλία, μαζί με ηγετικά στελέχη της τοπικής οργάνωσης της ΝΔ.

 

Ας ξεκινήσουμε να τα πούμε απλά.

Πριν από μερικούς μήνες είχαμε δημοτικές εκλογές. Νέοι τοπικοί άρχοντες, νέος δήμαρχος νέοι, δημοτικοί σύμβουλοι νέες πολιτικές ισορροπίες. Εφ' όσον η πλειοψηφία των δημοτών αποφάσισε τη δεύτερη Κυριακή να στείλει στο σπίτι του (μεταξύ των οποίων και εγώ), έναν δήμαρχο αυταρχικό, αλαζονικό, εμπαθή και ένα σωρό άλλα που ο καθένας θα μπορούσε να του προσάψει εξελέγη ο νέος δήμαρχος της πόλης. Τον υποδέχτηκε η πλειοψηφία των δημοτών με προσδοκίες καί αισιοδοξία (μεταξύ οποίων και εγώ).

Τι περιμένουμε όλοι;

Μία νέα νοοτροπία στο δήμο, μία καινούργια αρχή μία διοίκηση και ένας δήμαρχος που θα βρίσκεται κοντά στα προβλήματα του δημότη να δώσει λύσεις στην άθλια καθημερινότητα που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια και προπάντων να απαλλαγούμε από την αλαζονεία της εξουσίας. Εάν το πετύχουμε αυτό θα είναι πιο εύκολο να έρθουμε πιο κοντά άνθρωποι με διαφορετικές πολιτικές θεώρησης των πραγμάτων και να συνθέσουμε απόψεις για την λύση προβλημάτων της πόλης, με αποτέλεσμα η βελτίωση των συνθηκών ζωής των κατοίκων. Δεν διεκδικώ για τον εαυτό μου την κατοχή της μοναδικής σοφίας και το αλάθητο παρα μόνο το δικαίωμα του κατοίκου και δημότη της πόλης για πάνω από 50 χρόνια να μπορεί να πει την άποψή του. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.

Τι έχει γίνει μέχρι σήμερα; Δυστυχώς εισπράττουμε την ίδια αυταρχική νοοτροπία από την πλευρά του δημάρχου όπως από τον προκάτοχό του (που η πλειοψηφία των πολιτών αγωνίστηκε να απαλλαγεί από αυτόν και ότι αυτός εκπροσωπούσε). Δεν έγινε αντιληπτό το μήνυμα που έστειλε η κοινωνία, δεν κατάλαβε κανείς από τους διοικούντες, ιδιαίτερα ο πρώτος, ότι πλέον για να μπορέσουν να είναι χρήσιμοι στους πολίτες και αποτελεσματικοι στην επίλυση των προβλημάτων της πόλης πρέπει να είναι σεμνοί και ταπεινοί.

Δεν έχουν αντιληφθεί ότι οι συνθήκες που δημιούργησε ο νέος νόμος για την αυτοδιοίκηση απαιτεί χαμηλούς τόνους ανοιχτά αυτιά και συνεργασίες με ευρύτερους πολιτικούς χώρους για να υπάρξει το ελάχιστο της επίτευξης του στόχου που δεν μπορεί να είναι άλλος από την βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών; Τα δύσκολα έρχονται και για τους πολίτες και για την διοίκηση.

Ολοκληρώνοντας θα ήθελα να κάνω μία ευχή. Νά αντιληφθούν οι διοικούντες ιδιαίτερα ο δήμαρχος ότι έχουν διαλέξει τον λάθος τρόπο για να διοικήσουν την πόλη και ας αλλάξουν ρότα. Το πλοίο μπορεί να σωθεί, ακόμη, τα βράχια είναι σε ικανοποιητική απόσταση ώστε ο καπετάνιος έχει χρόνο να στρίψει το τιμόνι. Καλή εβδομάδα.

Γιάννης Αναγνώστου πρώην δήμαρχος.

Υστερόγραφο: Και να είστε σίγουροι, ότι είμαι από αυτούς που θέλουν να πετύχει αυτή η διοίκηση. Για το καλό της πόλης.

 

ΠΗΓΗ: ilioupolinews.gr

Τελευταία ανανέωση ( 24.11.19 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB