spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Τελευταία arrow Δυστυχώς Όλα τα Ψέμματα Έχουν μια Τέτοια Κατάληξη Όταν Αποκαλύπτονται(upd)
Δυστυχώς Όλα τα Ψέμματα Έχουν μια Τέτοια Κατάληξη Όταν Αποκαλύπτονται(upd) PDF Εκτύπωση E-mail
  
20.12.19

Το παραπάνω στιγμιότυπο αποτελεί ένα τμήμα της τελευταίας συνεδρίασης του Δ.Σ του Δήμου Ηλιούπολης στις 12/12/2019 , στο οποίο ο Δήμαρχος Γιώργος Χατζηδάκης απαντά με οξύ και έντονο ύφος στον επικεφαλής της παράταξης "Η Πόλη που Θέλω" Γαβριήλ Αραμπατζή, σε καταγγελίες σχετικά με τις τιμές των παιγνιδιών που τοποθετήθηκαν στην κεντρική πλατεία της Ηλιούπολης και για την φωτογράφηση των παιδιών με το Αγ.Βασίλη έναντι αντίτιμου 5 ευρώ. 

Ο Δήμαρχος ,με κατηγορηματικό ύφος, είπε ότι πρόκειται περι ψευδών γεγονότων και ανυπόστατων καταγγελιών. Μάλιστα ανέφερε χαρακτηριστικά ότι οι τιμές είναι φθηνότερες απο άλλα παρόμοια λούνα πάρκ  και  απευθυνόμενος στον Κο Αραμπατζή του είπε πως μάλλον δεν έχει επισκεφθεί τον χώρο και παραπληροφορεί με τα λεγόμενά του.  Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου δεν επέτρεψε στον Κο Αραμπατζή να διευκρινήσει κάποια στοιχεία  και να υπερασπίσει τον εαυτό του και έκλεισε την συζήτηση επι του θέματος.

Είναι όμως τα πράγματα όπως ισχυρίζεται ο Δήμαρχος ;

 

Ας  τα πάρουμε λοιπόν απο την αρχή.

Στίς 20/11/2019 η  Οικονομική   Επιτροπή  του Δήμου , πρόεδρος της οποίας είναι ο  Αντιδήμαρχος  Οικονομικών κος Βιδάλης , με την απόφαση 232/2019 με ΑΔΑ: ΩΙ9ΘΩΡΥ-ΠΨΘ   στην οποία φαίνονται οι όροι της παραχώρησης, ενέκρινε την  παραχώρηση χρήσης μέρους στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης για την διεξαγωγή εκδηλώσεων κατά την περίοδο των εορτών Χριστουγέννων ,Πρωτοχρονιάς και Φώτων 2019-2020, με αντίτιμο 1600 ευρώ.

Την Κυριακή 8/12/2019  ο Δήμαρχος πραγματοποίησε στη κεντρική πλατεία της πόλης το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δένδρου που σηματοδότησε την επίσημη έναρξη της περιόδου των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου. Η εκδήλωση ήταν επιτυχημένη , εκατοντάδες δημοτών και πολλών μικρών παιδιών θέλησαν να παρακολουθήσουν τις προγραμματισμένες  εκδηλώσεις  και να διασκεδάσουν με τα παιγνίδια και να φωτογραφηθούν με τον Αγ.Βασίλη στο σπιτάκι  που υπάρχει στο χώρο.

Όμως κάπου εδώ άρχισαν κάποιες "δυσάρεστες" εκπλήξεις. Όσα παιδάκια ήθελαν να φωτογραφηθούν με το αγαπημένο άγιο των Χριστουγέννων διαπίστωσαν ότι υπήρχε φωτογράφος που πληροφορούσε ότι  για μία φωτογραφία υπήρχε αντίτιμο 5 ευρώ ή 8 ευρώ με την επικόλληση της σε ημερολόγιο, αποτρέποντας στην ουσία λόγω και της μεγάλης προσέλευσης,  την φωτογράφηση με κινητά τηλέφωνα. Οι τιμές σε ένα τραμπολίνο με σκοινιά ήταν 4 ευρώ και υπήρχαν παιγνίδια πολυ ακριβότερα.  Τα συγκρουόμενα και το τρενάκι έχουν εισιτήριο τιμή 2,5 ευρώ.  Οι ουρές αναμονής μεγάλες,  το παρεμπόριο με περιφερόμενους "ρομά" πωλητές οργίασε και οι γονείς (όσοι είχαν την δυνατότητα) αναγκάστηκαν να βάλουν το χέρι  βαθιά την τσέπη, για να ικανοποιήσουν τις επιθυμίες των παιδιών τους.

 Η  διπλανή φωτογραφία με τον τιμοκατάλογο της φωτογράφησης με τον Αγ. Βασίλη επιβεβεβαιώνει τα παραπάνω και τον Κο Αραμπατζή ενώ διαψεύδουν οικτρά τον Δήμαρχο και τους ισχυρισμούς του.

Αξιοσημείωτο έιναι το γεγονός ότι μετά απο την αναφορά που έγινε στο Δ.Σ,  το σπιτάκι του Αγ. Βασίλη στερείται της παρουσίας του.

Επίσης , όσον αφορά τα λεγόμενα  του περί φθηνών τιμών , το πόσο συμφέρουσα είναι η παραχώρηση για το Δήμο και πόσα τελικά κερδίζει ο ιδιώτης θα τα αφήσουμε στην κρίση σας. 

Απλά για να σας βοηθήσουμε αλλά και να αποδειχθεί ότι ο Δήμαρχος όταν μιλαέι για τις φθηνότερες τιμές ίσως υπερβάλλει ή δεν γνωρίζει ,  σας παραθέτουμε τις αντίστοιχες αποφάσεις και όρους παραχώρησης του Δήμου Καλλιθέας,  της οποίας ο δήμαρχος Δημήτρης Κάρναβος , αν και "δεξιός" έχει επιβάλει διατίμηση στα παιχνίδια, και έχει καταφέρει να την κάνει να ξεχωρίζει σε όλα τα επιπεδα.

Οι παρακάτω εικόνες είναι απο την πλατεία της Καλλιθέας  και είναι ενδεικτικές της διαφορετικής ατμόσφαιρας και αισθητικής που επικρατεί , καθώς  είναι πολύ πιο κοντά στο πνέυμα των ημερών των Χριστουγέννων. Η σύγκριση με αυτές  της κεντρικής πλατείας  Ηλιούπολης είναι άνιση, αφού αν εξαιρέσουμε τον μεγάλο πλαστικό Αγ. Βασίλη  που δεσπόζει μπροστά απο το συντριβάνι, το  χριστουγεννιάτικο δένδρο και  τα δύο ξύλινα σπιτάκια , θυμίζει  ένα κοινό υπαίθριο λούνα πάρκ.

Έγκριση παραχώρησης τμήματος της πλατείας Δαβάκη Χριστουγέννων 2019 -Πρωτοχρονιάς 2020

ΑΔΑ: Ω1ΚΨΩΕΚ-ΓΩ7

Οι όροι της παραχώρησης 2019-2020

ΑΔΑ: ΩΨ29ΩΕΚ-Ω6Ρ  

Το μίσθωμα είναι 3300 ευρώ για σχεδόν 400 τ.μ της πλατείας και το αντίτιμο 1,5 ευρώ για αντίστοιχα παιγνίδια.

Αλλά  παραθέτονται και οι όροι  παραχώρησης του 2018 - 2019    ΑΔΑ: 6ΦΖΞΩΕΚ-ΙΦΑ   και η  αντίστοιχη έγκριση    ΑΔΑ: ΨΒΩ5ΩΕΚ-Ψ2Ο

Το μίσθωμα 4200 ευρώ για σχεδόν 400 τ.μ της πλατείας και το αντίτιμο 1 ευρώ για αντίστοιχα παιγνίδια.

 Υπάρχουν και άλλες παρόμοιες παραχωρήσεις ανα την Ελλάδα ,όπου τα μισθώματα είναι υψηλότερα σε σχέση με την παραχωρούμενη επιφάνεια.Δεν θεωρούμε απαραίτητο να κουράσουμε αναρτώντας τες . Το παράδειγμα της Καλλιθέας αποδεικνύει σίγουρα ότι ως Δήμος δεν είμαστε οι φθηνότεροι και  βέβαια δεν επιδιώξαμε καλύτερο μίσθωμα θέτοντας μία πολύ χαμηλή τιμή εκκίνησης. 

Οσο για τις δωρεάν παρεχόμενες  ψυχαγωγικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις για τους δημότες, που θα αποτελέσουν πόλο έλξης ιδιαίτερα για τα παιδιά και ο Δήμαρχος  ισχυρίστηκε ότι  παρέχονται  και θα οργανωθούν απο τον ιδιώτη επιχειρηματία ένα" σωρό εκδηλώσεις"  ,  οι οποίες συμβατικά προσδιορίζονται και αφορούν το Χριστουγεννιάτικο δέντρο, το στολισμό πλατείας, το σπίτι του Αι Βασίλη, το ταχυδρομείο των ξωτικών,τις μπαλονοκατασκευές, τα γλυκά,τους διαγωνισμούς και τις  χριστουγεννιάτικες κατασκευές.

 Όλα αυτά μαζί με τα 1000 "δωρεάν" εισιτήρια  μαλλον τα πληρώνουν οι δημότες , αφού τα 2,5  , τα 4  και  τα 5  ευρώ  είναι πολύ       περισσότερα  από το 1 και το 1,5 ευρώ  και θα  πολλαπλασιασθούν με τα  χιλιάδες  εισιτήρια που θα εισπραχθούν ( εξάλλου χιλιάδες  ήταν και την μερα του ανάμματος του δένδρου όπως ισχυρίστηκε ο Δήμαρχος).

Επιπρόσθετα άλλο πράγμα είναι να πληρώνεις 3300 ευρώ  ή 4100 ευρώ για  λιγότερα απο 400 τ.μ και άλλο 1600 ευρώ για  σχεδόν 700 τ.μ. ή 1300ευρώ  για 400 τ.μ. 

Κάπως έτσι έχουν τα πράγματα και επιβεβαιώνονται από τις δημοσιεύσεις και άλλων ιστότοπων ,αλλά πολύ περισσότερο και απο  μαρτυρίες δημοτών που διαμαρτύρονται για τις υψηλές τιμές και την αισχροκέρδια . Δεν εισερχόμαστε σε θέματα, όπως αν κόβονται  όλες οι απαραίτητες αποδείξεις ή αν οι εργαζόμενοι στο χώρο ειναι ασφαλισμένοι και απασχολούνται νόμιμα. Αυτό είναι αντικέιμενο των ελεγκτικών μηχανισμών των αρμόδιων υπηρεσιών. Σε όλα τα παραπάνω που έχουν σχέση με την συμφωνία παραχώρησης της πλατείας,  η λειτουργία των ψυχαγωγικών παιχνιδιών ξεκίνησε το Σάββατο 30/11/2019  αντί της πρόβλεψης που υπήρχε για τη Δευτέρα 2/12/2019. 

Τελικά  μήπως ο Δήμαρχος  είναι εκείνος που δεν γνωρίζει τι  γίνεται και τι συνέβει  με τον Αγ. Βασίλη στην κεντρική πλατεία ;

Τελικά ποιός λέει ψέμματα;

Δυστυχώς όλα τα ψέμματα έχουν μια  τέτοια κατάληξη όταν αποκαλύπτονται !

Δεν έχει σημασία αν πρόκειται για θέμα μιάς εποχικής παραχώρησης και εμπορικής εκμετάλλευσης αλλά αποτελεί δείγμα ήθους και συμπεριφοράς.

Βέβαια υπάρχουν και κάποιοι  που ενστερνίστηκαν και υποστήριξαν με σχόλια τους την στάση του Δημάρχου και  τώρα εντέχνως αποφεύγουν να σχολιάσουν το γεγονός ότι κατέπεσαν οι ισχυρισμοί του. Μάλλον τα μικροπολιτικά παιχνίδια και το προσωπικό συμφέρον τους , κάνει να σύρονται πίσω απο τους καθοδηγητές τους.

Ύστερα απο όλα αυτά , καλείται η Δημοτική Αρχή και προσωπικά ο Δήμαρχος, ο οποίος έχει  εκτεθεί  ανεπανόρθωτα με τους ισχυρισμούς και τα λεγόμενά του, να δώσει κάποιες εξηγήσεις  και να ζητήσει μία δημόσια  έμπρακτη συγγνώμη απο τους δημότες,  για  τα κακώς κείμενα που συμβαίνουν στις εγκαταστάσεις της  κεντρικής πλατείας , αλλά και γι αυτά που καταγράφηκαν στο Δ.Σ.

Θεωρείται αυτονόητη η παρέμβαση της για την εξάλειψη των παραπάνω φαινομένων. Οποιαδήποτε διαφορετική στάση  θα επιβαρύνει την ήδη κακή εικόνα που έχει δημιουργηθεί.

Εξάλλου ακολουθεί την ίδια πρακτική με την προηγούμενη διοίκηση ,όσον αφορά τις παραχωρήσεις χώρων. Όσο και να θέλει να αποδειχτεί διαφορετική είναι μία απο τα ίδια. Ας μην γίνεται τουλάχιστον χειρότερη !

 

Να ευχηθούμε Θεία φώτιση  και καλές γιορτές σε όλους!

 

 

 

 

 

 

 

Τελευταία ανανέωση ( 23.12.19 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB