spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Ηλιούπολη arrow Τρείς Εικόνες - 'Ενα Αδιέξοδο Συμπέρασμα
Τρείς Εικόνες - 'Ενα Αδιέξοδο Συμπέρασμα PDF Εκτύπωση E-mail
  
27.12.19

Την τελευταία εβδομάδα  σε διάφορα τοπικά sites και blogs διαβάσαμε διάφορες αναρτήσεις και είδαμε κάποιες αξιοπρόσεκτες εικόνες. Συνδυάσαμε τρείς που μας οδηγούν σε ένα  αδιέξοδο συμπέρασμα. Ας τις δούμε με χρονολογική σειρά.

 19/12/2019 - Βασίλης Κρητικός (Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασιας του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης)

" Εσύ που θέλεις να λέγεσαι επαγγελματίας πρέπει να είσαι κιόλας.
Προς το παρόν λέγεσαι άθλιος.
Ήρθες με το φορτηγό σου από την Ηλιούπολη και πέταξες τα πορτοπαραθυρα στην Αργυρούπολη.
Πήρες 4.000 ευρώ από πελάτη σου που του έβαλες τα αλουμινια και λυπήθηκες τα 60 ευρώ να τα πετάξεις καλώντας ένα κουβά στο πεζοδρόμιο του πελάτη σου νομίζοντας ότι έτσι του πουλάς εξυπηρέτηση.
Σε ενημερώνω ότι έμπλεξες .... Τα μαζεύεις εντός 24 ωρών.-
Αν θέλεις να με βρεις ευκολάκι, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασιας του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης Κρητικός Βασίλης.  Η Πόλη μας δεν είναι σκουπιδότοπος. Το ίδιο κάνεις εσύ και οι όμοιοί σου σε πολλά σημεία του Δήμου μας όπως στο κοιμητήριο των Σουρμενων και στην Πραξιτέλους και Αγίας Παρασκευής. Αγαπητοί Δημότες την πινακίδα μόνο θέλουμε. Μην τσακωνεστε όπως στην περίπτωση. "

Στις 26/12/2019 διαβάζουμε στο  http://neahlioupolis.blogspot.com/2019/12/blog-post_65.html#more

 

 "Φίλος και αναγνώστης του site "ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ " θα ήθελα να ενημερώσω τους συμπολίτες μου και τις συμπολίτισσες μου ότι υπάρχει δωρεάν ενοικιαζόμενη σκάφη του δήμου Ηλιούπολης για τα ογκώδη αντικείμενα και και κλαδιά που βγάζουμε από τα σπίτια μας και τους κήπους μας. Παίρνουμε ένα τηλέφωνο στο τμήμα καθαριότητας του Δήμου Ηλιούπολης.
Δεν βγάζουμε ογκώδη αντικείμενα και και κλαδιά στο πεζοδρόμιο χωρίς να ενημερώσουμε τον δήμο Ηλιούπολης ή να ενοικιάσουμε την ΔΩΡΕΑΝ ΣΚΑΦΗ από τον Δήμο Ηλιούπολης .Θα πρέπει όλοι η πολίτες της Ηλιούπολης να μάθουμε να κρατάμε την πόλη καθαρή .
ΕΥΧΟΜΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ
ΝΑ ΜΗΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΓΚΩΔΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ."

 

Στις 26/12/2019 στο blog ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ  του Άγγελου Κάνδηλα διαβάζουμε : "Ηλιούπολη: Μια ωραία και εορταστική ατμόσφαιρα."

Βλεποντας και τις τρείς εικόνες αντιλαμβανόμαστε ότι:

- Αφού η πόλη μας γέμισε απο παρατημένα ογκώδη αντικείμενα σχεδον παντού, κάποιοι  άρχισαν την "εξαγωγή" τους σε όμορους δήμους , δυσφημίζοντας την πόλη μας.

- Σκάφες ογκωδών υπάρχουν στο Δήμο για ενοικίαση , όμως πόσοι το γνωρίζουν και ο αριθμός τους επαρκεί για την κάλυψη των αναγκών που απ'ότι φαίνεται είναι μεγάλες;

- Όμως ακόμα και εκεί που υπάρχουν οι σκάφες ( ακόμα και μισθωμένες ιδιωτικές), βλέπουμε ότι με την επικρατούσα νοοτροπία των δημοτών και την ολιγωρία του Δήμου η κατάσταση είναι τραγική.

Το συμπέρασμα είναι ένα. Ο Δήμος παρά την καταγραφή των προβλημάτων απο άμισθους συμβούλους ,  τις εξαγγελιές του για σχεδιασμό και εφαρμογή οργανωμένου σχεδίου περισυλλογής των ογκωδών και της επιβολής ποινών για την ανεξέλεγκτη εναπόθεση τους, μοιάζει δύσκολο να  μπορέσει καταπολεμήσει το φαινόμενο. Επιπρόσθετα η νοοτροπία που έχει καλλιεργηθεί στους δημότες τα προηγούμενα χρόνια, σε συνδυασμό με την έλλειψη επαρκούς εξοπλισμού και της κοστοβόρου συντήρησης του οδηγούν σε αδιέξοδο. 

Απαιτούνται ρηξικέλευθες τολμηρές λύσεις που όμως προϋποθέτουν ισχυρή βούληση για να πετύχουν.

 

Τελευταία ανανέωση ( 28.12.19 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB