spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική
Συνεργοί με την Ηλιούπολη :"Καλικάντζαροι εμφανίστηκαν στην περιοχή μας...."(upd) PDF Εκτύπωση E-mail
  
29.12.19

 Μέρες γιορτινές και στην Ηλιούπολη γινόμαστε μάρτυρες της αναβίωσης μιας αρχαίας δοξασίας. Καλικάντζαροι εμφανίστηκαν στην περιοχή μας με σκοπό να κάνουν ό,τι γνωρίζουν πολύ καλά: Να πειράξουν και να ανακατέψουν τα νοικοκυριά, να ξεγελάσουν και να γελάσουν σε βάρος μας.Συνήθως τα πειράγματά τους είναι ακίνδυνα, ενίοτε όμως μπορούν να γίνουν εκνευριστικά και κάποιες φορές ακόμα κι επικίνδυνα, όταν σπέρνουν σκοπίμως τη διχόνοια.

Αυτή τη φορά οι καλικάντζαροι πήγαν στον Προφήτη Ηλία, φαντάστηκαν ότι συνεχίζονται οι παράνομες εργασίες ανοικοδόμησης, έριξαν ευθύνες, ανακάτεψαν την πόλη, έσπειραν σύγχυση. Τοπικά μέσα σοβαρότερα απ' αυτά των καλικαντζάρων ακολούθησαν, κάτι που αποδίδουμε ακριβώς στη σύγχυση που επικράτησε και την έλλειψη γνώσεων γύρω απ΄ τις οικοδομικές εργασίες. Στις μέρες μας, αυτό λέγεται fake news, και στα ελληνικά -που τα προτιμούμε περισσότερο- διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Ίσως θα έπρεπε να αποφεύγονται τέτοιοι χαρακτηρισμοί . Κάποιες φορές οι εξελίξεις των γεγονότων, κάνουν τέτοιους χαρακτηρισμούς να καταλήγουν μπούμεραγκ σε αυτούς που τους κάνουν. Μήπως το ζήτημα του Προφήτη Ηλία  είναι πιό περίπλοκο απ'όσο κάποιοι θεωρούν και θέλουν να φαίνεται;

Xθες, Σάββατο 28/12, πήγαμε στον Προφήτη Ηλία και διαπιστώσαμε ότι οι εργασίες ανοικοδόμησης του Ναού έχουν σταματήσει, προς το παρόν τουλάχιστον, κι η εικόνα της οικοδομής είναι ίδια με τις προηγούμενες φορές που είχαμε ανέβει - και δεν είναι λίγες αυτές οι φορές. Μόνες αλλαγές μια εμφανής τακτοποίηση του χώρου κι ένα συμμάζεμα στα υλικά. Επίσης, διαπιστώσαμε απουσία οικοδομικών εργαλείων, ικανών να συμβάλλουν στην συνέχιση των εργασιών, ειδικά στη φάση που βρίσκεται αυτή τη στιγμή η οικοδομή. Οι -έστω και ελάχιστα- γνωρίζοντες ξέρουν ότι οι οικοδομικές εργασίες έχουν μια σειρά και δεν μπορεί κάποιος να κάνει ό,τι θέλει.

Στους συμπολίτες μας που δεν κατάλαβαν αμέσως και παραπλανήθηκαν από τους καλικάντζαρους -μερικοί διαπιστώνουμε πως παραπλανούνται πολύ εύκολα και με ιδιαίτερη χαρά- θα τους θυμίσουμε το μύθο με το βοσκό, το λύκο και τα πρόβατα.

Μην την πατήσουμε όλοι από τον ψεύτη βοσκό, γιατί ο λύκος θα έρθει κάποια στιγμή και μην μας βρει να σφυρίζουμε αδιάφορα.

Οι εργασίες στον Προφήτη Ηλία αυτή τη στιγμή έχουν σταματήσει, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι κάποια στιγμή δεν θα γίνει προσπάθεια να συνεχιστούν.

Η δημοτική αρχή πολύ ορθά ενημέρωσε και κατήγγειλε σε κάθε εμπλεκόμενο φορέα τις παράνομες εργασίες. Τώρα χρειάζονται τα αναγκαία πρακτικά μέτρα ώστε να μην επαναληφθούν αυθαίρετες εργασίες.

Οι κινήσεις πολιτών να παραμείνουν σε επαγρύπνηση και να φιλτράρουν λίγο αυτά που μαθαίνουν ώστε να μην πέφτουν στην παγίδα της σκοπούμενης παραπληροφόρησης. Το ίδιο θα λέγαμε και σε σοβαρότερους και πιο έγκυρους δημοσιογράφους της περιοχής.

Όσο για τους καλικάντζαρους έτσι γίνεται πάντα, έρχονται, φεύγουν, ξανάρχονται, ξαναφεύγουν.

Μια συμβουλή από εμάς για να έχουν περισσότερη χρονική διάρκεια -όλοι πρέπει να ζήσουμε- είναι να συνεχίσουν στα σπορ που έχουν καλύτερες επιδόσεις όπως αυτό της φωτογράφισης καναπέδων, που αφήνουν οι -χωρίς επαρκή οικολογική και κοινωνική συνείδηση- συμπολίτες μας στους δρόμους.

Η ανακοίνωση αυτή δεν είναι συνέχεια των καλάντων των Συνεργών. Φέτος τα είπε και μας τα είπε άλλος και πολύ μας άρεσαν.

Καλή χρονιά και από εδώ και ευχόμαστε λίγη παραπάνω σοβαρότητα με το νέο έτος

Τελευταία ανανέωση ( 17.01.20 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB