spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική
Η πιο επικίδυνη διασταύρωση της Ηλιούπολης PDF Εκτύπωση E-mail
  
04.01.20

 Μόλις την δεύτερη μέρα της νέας χρονιάς στην συμβολή των οδών Σπ. Μήλιου και Χρυσοστούμου Σμύρνης σημειώθηκε σύγκρουση δύο ΙΧ αυτοκινήτων με σοβαρές υλικές ζημιές και ευτυχώς μόνο ελαφρείς τραυματισμούς.

Συγκεκριμένα, ο οδηγός ενός  Ι.Χ. παραβίασε το stop με αποτέλεσμα να παρασύρει το  άλλο διερχόμενο όχημα το οποίο βρισκόταν στην κάθοδο της οδού Χρυσοστόμου Σμύρνης προκαλώντας σφοδρή σύγκρουση.

Οι ζημιές των δύο οχημάτων ήταν εκτεταμένες, ενώ στο σημείο έσπευσαν 3 ασθενοφόρα όπου μετέφεραν 4 παιδιά που επέβαιναν στα δύο οχήματα, στο νοσοκομείο παίδων για προληπτικούς λόγους. Ελαφρείς τραυματισμούς υπέστησαν και οι δύο οδηγοί, οι πληροφορίες ωστόσο αναφέρουν πως δεν διατρέχουν κανένα κίνδυνο.

Πρόκειται για ένα σημείο «καρμανιόλα» στην Ηλιούπολη όπου έχει συμβεί πλήθος ατυχημάτων μεταξύ αυτών και  θανατηφόρο. Τα ατυχήματα παραμένουν συνεχή και συχνά παρά την τοποθέτηση ειδικής σήμανσης πριν από λίγα χρόνια (παλλόμενο πορτοκαλί φανάρι).

 

 

 

 Το σημείο είναι πολυδιάβατο, αφού γειτνιάζει  με το 4ο Γυμνάσιο-Λύκειο ,  με μεγάλο σούπερ- μάρκετ μεγάλης αλυσίδας  , βενζινάδικο αλλά και απο εκεί διέρχονται όσοι κινούνται απο την περιοχή τς  Αγ.Μαρίνας  και το "Γεφυράκι" με κατεύθυνση το "Νησάκι" , τα "Κανάρια" και την Κάτω Ηλιούπολη. Όσοι κατέρχονται την Χρυσοστόμου Σμύρνης αναπτύσσουν μεγάλη ταχύτητα και όσοι κινούμενοι στη Σπ.Μήλιου παραβιάζουν το stop  εμπλέκονται σε ατυχήματα μεγάλης σφοδρότητας. Συχνά καταλήγουν πάνω σε παρκαρισμένα οχήματα ή στον μαντρότοιχο παρεκείμενης μονοκατοικίας.

Το προχθεσινό ατύχημα προκάλεσε έντονη ανησυχία και υπενθύμησε την επικινδυνότητα του σημείου.Γι αυτό το λόγο η δημοτική αρχή  έχει σκοπό την επισπεύση της εκπόνησης σχετικής μελέτης για νέα μέτρα κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στο "βόρειο" τμήμα της οδού Χρ. Σμύρνης, προκειμένου να αυξηθεί η ασφάλεια στις διασταυρώσεις.

 Σε επικοινωνία που είχε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών με το ilioupolinews.gr, ανέφερε πως πρόθεση της δημοτικής αρχής είναι η λήψη μέτρων για την μεγιστοποίηση της ασφάλειας οδηγών και πεζών στον συγκεκριμένο δρόμο και πως σύντομα, θα υπάρξει μελέτη και παρεμβάσεις, για τις οποίες θα αντληθούν πόροι από την προϋπολογισμό του Δήμου Ηλιούπολης.

Ας ελπίσουμε ότι  οι όποιες παρεμβάσεις  θα γίνουν γρήγορα και θα αποδειχθούν αποτελεσματικές και δεν αποτελέσουν άλλη μία ανενεργή και ανέφικτη ενέργεια επικοινωνιακού χαρακτήρα.

Να θυμήσουμε ότι ήδη με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου έχει οριστεί ωράριο φορτοεκφόρτωσης των σούπερ- μάρκετ της Ηλιούπολης , χωρίς όμως μέχρι σήμερα να εφαρμόζεται.

Τελευταία ανανέωση ( 04.01.20 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB