spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική
Με πολιτικά μηνύματα η κοπή βασιλόπιτας της δημοτικής παράταξης " Η Πόλη που θέλω" PDF Εκτύπωση E-mail
  
20.01.20

 Την Κυριακή 19/1/2020 πραγματοποιήθηκε στο χώρο του  Μουσείου Εθνικής Αντίστασης  Ηλιούπολης, η εκδήλωση της κοπής της βασιλόπιτας της παράταξης "Η πόλη που θέλω". Πολλοί ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της παράταξης, κατέκλυσαν ασφυκτικά την αίθουσα εκδηλώσεων, η οποία αποδείχθηκε μικρή για την τόσο μεγάλη προσέλευση του κόσμου.

Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους ήταν: ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Τάσος Γαϊτάνης ,  ο Φώτης Βασιλάρας , διευθυντής πολιτικού γραφείου του υπουργού τουρισμού κου Χάρη Θεοχάρη, ο περιφερειακός σύμβουλος Αττικής Ανδρέας Κούρτης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ηλιούπολης   Σταύρος Γιωργάκης, ο Αντιδήμαρχος Ιωάννης Πούλος, ο δημοτικός σύμβουλος ,ο επικεφαλής παράταξης "Πρώτα η Ηλιούπολη", Ηλίας Πανταζόπουλος μαζί με τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης , Θέμη Γιαννόπουλο (αντιπρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου),  Στάθη Ψυρρόπουλο, Χριστίνα Σερέτη και Χρήστο Καλλαρύτη, ο δημοτικός σύμβουλος  της παράταξης "Ηλιού-πολις ανθρώπινη πόλη" Δημήτρης Ασβεστάς καθώς και πολλοί, εκπρόσωποι διαφόρων συλλόγων, συνδέσμων και φορέων της Ηλιουπολης.

Στον σύντομο λόγο που εκφώνησε ο επικεφαλής της παράταξης Γαβριήλ Αραμπατζής , αφού ευχαρίστησε και καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους ,αναφέρθηκε στην κατάσταση που διαμορφώθηκε στην Ηλιούπολη  μετά τις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές , με ποιό τρόπο που διοικείται ο Δήμος απο τη νέα διοίκηση μέχρι σήμερα και προσδιόρισε τα χαρακτηριστικά του ρόλου της παράταξης που θέλει να ασκήσει ως αντιπολίτευση.

 

 

 Φίλες και φίλοι, σας ευχαριστώ, σας ευχαριστώ από καρδιάς για την τιμή που μας κάνατε να είστε σήμερα εδώ.
Σας ευχαριστώ που εδώ και ένα χρόνο, είστε αρωγοί, στην μεγάλη προσπάθεια που ξεκινήσαμε για την πόλη μας, για την "πόλη που θέλω ",για την πόλη που όλοι θέλουμε. Σκεφτόμουν, φίλες και φίλοι, μπαίνοντας σε αυτήν εδώ την αίθουσα, και βλέποντας σας, ότι ακριβώς σε αυτόν εδώ τον χώρο είχαμε κάνει προεκλογική εκδήλωση, στο ξεκίνημα της προσπάθειας μας.
Σήμερα είμαστε πολύ περισσότεροι. Μας τιμήσατε με την εμπιστοσύνη σας. Σας ευχαριστώ από καρδιάς για ό,τι έχετε κάνει για την παράταξή μας και θέλω να ευχαριστήσω, κάθε μία και τον κάθε ένα ξεχωριστά. Αλλά θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε αυτούς που ήταν κοντά μου στις δύσκολες στιγμές, σε αυτούς που έβαλαν πλάτη στα δύσκολα, σε αυτούς που δεν εγκαταλείπουν την προσπάθεια, σε αυτούς που προτάσουν το καλό της πόλης.
Διότι εμείς είμαστε πραγματικά διπλά στο δημότη.Είναι εύκολο να λέει κάποιος στα λόγια ότι είναι διπλά στον άνθρωπο αλλά, το πόσο στέκεται κοντά σε αυτόν, το αποδεικνύει στην πράξη με το έργο του. Και αυτό, φίλες και φίλοι, κάνει καθημερινά η παράταξη μας.
Το έχω πει πολλές φορές, το επαναλαμβάνω και σήμερα. Η Ηλιούπολη πρέπει να αποτελεί την κοινή μας προτεραιότητα.
Θεωρούμε ότι όλοι πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, με σοβαρότητα να δούμε τα μεγάλα θέματα που αφορούν την πόλη μας, ώστε να συγκλίνουμε εκεί που πρέπει, έστω και μέσα από διαφωνίες και αντιπαραθέσεις.

Δυστυχώς φαίνεται ότι έχουμε πολύ δρόμο ακόμα, αλλά εμείς δηλώνουμε διατεθειμένοι να συζητήσουμε ή έστω και να αντιπαρατεθούμε, έχοντας πάντα ως προτεραιότητα το καλό της πόλης.

Πιστεύω πως δεν χρειάζεται να αφιερώνουμε στον πολιτικό μας λόγο πολύ χρόνο για να αποδομούμε πια αυτή την παρέα εξουσίας η οποία διοικεί την πόλη σήμερα. Ενώ έχουν περάσει λήγει μήνες, έχει γίνει είδη συνείδηση στην κοινωνία ότι μιλάμε για μια από τις προβληματικές διοίκησης του Δήμου. Ευθύνη εδώ μπορεί να έχει και η κρατική εξουσία η οποία με την απλή αναλογική δυσκόλεψε παρά πολύ τα πράγματα και ειδικά στην πόλη μας που η διοίκηση έχει μόλις 6 στις 41 έδρες του δημοτικού συμβουλίο

Όταν λοιπόν θα μιλάμε και θα συζητούμε με τους συμπολίτες μας για την σημερινή διοίκηση θα θυμόμαστε τέσσερα πράγματα.Τέσσερα απλά πράγματα

Το πρώτο είναι ότι σημερινή διοίκηση είναι συνέχεια της προηγούμενης διοίκησης, ο σημερινός Δήμαρχος ξεχνάει ότι στην προηγούμενη διοίκηση των 9 ετών ήταν αναπληρωτής δημάρχου, αντιδήμαρχος οικονομικών και τεχνικών υπηρεσιών. Εκλέχτηκαν με κατηγορίες προς την προηγούμενη διοίκηση ενώ επί της ουσίας ήταν αυτοί που διοικούσαν.
Το δεύτερο, είναι ότι σε σχεδόν όλες τις αποφάσεις και στις ενέργειες της διοίκησης υπάρχει βιασύνη και προχειρότητα. Δεν είναι αποτέλεσμα συγκροτημένης δουλειάς ούτε στηρίζεται σε κάποια στοχοθεσία. Αντίστοιχο φαινόμενο ίσως και πιο έντονο έχουμε στα νομικά πρόσωπα του δήμου, που σχεδόν σε κάθε διοικητικό συμβούλιο έχουμε παραιτήσεις και αλλαγές προσώπων, χωρίς ακόμα δεν έχουν κατασταλάξει με ποια πρόσωπα θα διοικήσουν.
Το τρίτο που θα θυμούνται από την σημερινή διοίκηση είναι ότι με το καλημέρα τα έβαλε με την εκκλησία και συγκεκριμένα με το εκκλησάκι του προφήτη Ηλία. Αλήθεια τι έχει κάνει ο δήμος Ηλιούπολης και πως έχει συμπεριφερθεί στο συγκεκριμένο χώρο ο δήμος μας, γιατί αυτό το ξεχνά η διοίκηση, γιατί δεν είναι ξεκάθαρος ο δήμαρχος και κρύβει τις αποφάσεις των δικαστηρίων; Εμείς για να είμαστε ξεκάθαροι είμαστε υπέρ της νομιμότητας ,υπάρχουν αρμόδιοι φορείς για αυτό το θέμα και σίγουρα δεν πρέπει να προκαλούμε ούτε να διχάζουμε την τοπική κοινωνία.
Και το τέταρτο, το οποίο δεν χρειάζεται να το υπενθυμίζουμε διότι το βιώνετε κάθε μέρα - είναι η χειροτέρευση της καθημερινότητας. Όλοι εσείς βιώνετε στο πετσί σας, καθημερινά, την κατάσταση που επικρατεί στην Ηλιούπολη. Το κυκλοφοριακό χάος, την εμπορική μιζέρια των καταστημάτων της πόλης μας, την αυθαιρεσία στους ελευθέρους χώρους, την ανασφάλεια των δημοτών, την έλλειψη καθαριότητας, την εγκατάλειψη του πρασίνου, την απομόνωση των περιοχών, την έλλειψη σεβασμού στα άτομα με αναπηρία.
 Είχα πει σε ανύποπτο χρόνο ότι η παρούσα διοίκηση θα δυσκολευτεί να ανταποκριθεί στα απλά και καθημερινά προβλήματα. Δυστυχώς επιβεβαιώθηκα σε αυτή μου την πρόβλεψη μέσα σε ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Η σημερινή διοίκηση εκλέχθηκε ευαγγελίζοντας την βελτίωση της καθημερινότητας και κάνουν ακριβώς το αντίθετο από αυτά τα οποία είχαν πει προεκλογικά. Πρόδωσαν με αυτό τον τρόπο τις ελπίδες και τις προσδοκίες πολιτών που τους εμπιστεύτηκαν και τους πίστεψαν. Πολιτικάντηδες, γυρολόγοι συστρατεύθηκαν όλοι μαζί, οι οποίοι ανταλλάσσουν την εφήμερη στήριξΗ για κάποια καρέκλα, με γνώμονα το προσωπικό τους συμφέρον και την αυτοπροβολή τους. Είδαμε ανεξαρτητοποιήσεις από το πρώτο κιόλας δημοτικό συμβούλιο και πιέσεις προς όλες τις κατευθύνσεις και παρατάξεις.
Φιλές και φίλοι, αυτήν την δύσκολη περίοδο πρέπει να σταθούμε όλοι στο ύψος των περιστάσεων και με σοβαρότητα να δούμε τα μεγάλα θέματα που αφορούν την πόλη μας, ώστε να συγκλίνουμε εκεί που πρέπει, έστω και μέσα από διαφωνίες και αντιπαραθέσεις.
Εμείς για το 2020 θα συνεχίσουμε την εποικοδομητική κριτική με σκοπό τη βελτίωση της εικόνας στην πόλη μας. Θεωρούμε ότι αυτός πρέπει να είναι ένας από τους βασικούς ρόλους της αντιπολίτευσης και θέλουμε να πιστεύουμε ότι, σε αυτό τουλάχιστον, συμφωνεί και η διοίκηση.
Δεν εθελοτυφλούμε, ούτε κρυβόμαστε πίσω από το ρόλο της αντιπολίτευσης .Γνωρίζουμε τις ευθύνες που μας αντιστοιχούν. Συνεχίζουμε με πρόγραμμα, μεθοδικότητα, ένταση και επιμονή.
Η παράταξή μας δεν κάνει πίσω στις προκλήσεις. Οπλιζόμαστε με πίστη και μαχητικότητα, για έναν και μοναδικό στόχο: Μια καλύτερη πόλη, μια καλύτερη Ηλιούπολη. Σας ευχαριστώ όλους από τα βάθη της καρδιάς μου. Και σας εύχομαι καλή και δημιουργική χρονιά σε σας και τις οικογένειες σας, υγεία αγάπη και αισιοδοξία.
Τελευταία ανανέωση ( 21.01.20 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB