spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Τελευταία arrow Πάνω από 100.000 Ευρώ το Κέρδος , από την Αποκομιδή Καθαρών Κλαδιών.
Πάνω από 100.000 Ευρώ το Κέρδος , από την Αποκομιδή Καθαρών Κλαδιών. PDF Εκτύπωση E-mail
  
23.01.20

 Μετά από μεγάλη προσπάθεια, πολύ δουλειά, επιμονή αλλά και συνεργασία με τους δημότες, η Υπηρεσία Περιβάλλοντος του Δήμου Aλίμου, έφθασε στις πρώτες θέσεις στην Αττική στην αποκομιδή καθαρού κλαδιού. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος, Αρτέμη Καραμολέγκου, ο Δήμος Αλίμου είχε νέο ρεκόρ ανακύκλωσης.

Συγκεκεριμένα  αναφέρει: " ΝΕΟ ΡΕΚΟΡ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ!!! 2.200 ΤΟΝΟΙ ΚΛΑΔΙΩΝ ΟΔΗΓΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ.
Το 2019 έφυγε αλλά μας άφησε με ευχάριστα αποτελέσματα και νέα ρεκόρ. Μετά από μεγάλη προσπάθεια, πολύ δουλειά, επιμονή αλλά και συνεργασία με τους δημότες, η Υπηρεσία Περιβάλλοντος του Δήμου μας έφθασε στις πρώτες θέσεις στην Αττική στην αποκομιδή καθαρού κλαδιού.
Με τη διαλογή στην πηγή και τη χωριστή συλλογή που εφαρμόσαμε, καταφέραμε να μαζέψουμε 2.200 τόνους περίπου προϊόντων πρασίνου, τα οποία εκτρέψαμε από την ταφή και τα οδηγήσαμε στο εργοστάσιο ανακύκλωσης και κομποστοποίησης. Με την κίνησή μας αυτή, εκτός από το μεγάλο περιβαλλοντικό όφελος, ο Δήμος μας εξοικονόμησε πάνω από 100.000 ευρώ!!

ΠΗΓΗ: notia.gr

Να θυμίσουμε ότι στον τομέα της ανακύκλωσης κι άλλοι γειτονικοί δήμοι έχουν σημείωσει αξιοζήλευτα αποτελέσματα ,τα οποία έχουν σαν αποτέλεσμα περιβαλλοντικά οφέλη , εξοικονόμηση χρημάτων αλλά και απόδοση κερδών για τους Δήμους. Ο Δήμος Γλυφάδας τα τελευταία δύο (2) χρόνια  πέτυχε την ανακύκλωση περίπου 8000 τόνων φρέσκων κλαδιών στο εργοστάσιο ανακύκλωσης και κομποστοποίησης της Φυλής, εξοικονομώντας πάνω απο 400.000 ευρώ.  Ο Δήμος Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης στο πλαίσο του στόχου για μετατροπή του δήμου σε «Δήμο μηδενικών αποβλήτων (ZERO WASTE)», έχει πετύχει μέχρι σήμερα την μείωση του συνολικού όγκου απορριμάττων κατά 35% , συμπεριλαμβανομένων κλαδιών και βιοαποβλήτων, και συνεχίζει. Παράλληλα , ο δήμος έχει έσοδα απο την έναρξη της πώλησης στην αγορά, του παραγώμενου απο την ανακύκλωση  πιστοποιημένου εδαφοβελτιωτικού VITA - GREEN.

Τα θεαματικά θετικά αποτελέσματα των τριών (3) προαναφερθέντων δήμων προκαλούν συνειρμικά την συγκρίση  με την κατάσταση που επικρατεί στο  Δήμο Ηλιούπολης. Η εικόνα των κομμένων κλαδιών σε πολλές γωνιές της Ηλιούπολης, αλλά και το σχεδόν ανύπαρκτο πρόγραμμα περισυλλογής και  κομποστοποίησης του Δήμου μας. Το πιο πρόσφατο εκπονήθηκε σε συνεργασία με το ΤΕΙ Κρήτης και είχε αμφιλεγόμενα και αμφισβητήσιμα αποτελέσματα ,παρά τα  εκατοντάδες χιλιάδες χρήματα που δαπανήθηκαν.

 

Τελευταία ανανέωση ( 23.01.20 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB