spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Τελευταία arrow Έπεσαν Πάλι Σοβάδες σε Σχολικό Συγκρότημα της Ηλιούπολης.Αναζητείται Ευθιξία.
Έπεσαν Πάλι Σοβάδες σε Σχολικό Συγκρότημα της Ηλιούπολης.Αναζητείται Ευθιξία. PDF Εκτύπωση E-mail
  
27.01.20

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τελικά σήμερα Δευτέρα 27/1/2020  είχαμε και νέες πτώσεις σοβάδων σε σχολικό συγκρότημα της Ηλιούπολης. Πιο συγκεκριμένα στο 1ο Γυμνάσιο Ηλιούπολης σε αίθουσα διδασκαλίας έπεσαν  σοβάδες που αποκολλήθηκαν απο μεγάλο τμήμα της οροφής. Ευτυχώς εκείνη την ώρα η αίθουσα ήταν άδεια απο μαθητές ,αφού σε αντίθετη περίπτωση ενδεχομένως να είχαμε τραυματισμό. Κλιμάκιο του Δήμου, με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Κώστα Σεφτελή και μηχανικούς της Υπηρεσίας Τεχνικών Υπηρεσιών, επισκέφτηκε το κτίριο και προχώρησε σε έλεγχο όλων των τάξεων για να διαπιστωθεί η ζημιά και άλλος τυχόν κίνδυνος. Μετά τον έλεγχο, αποφασίστηκε να μη λειτουργήσει το Γυμνάσιο αύριο 28/1/2020, για να γίνουν από τεχνικό συνεργείο οι απαραίτητες προληπτικές επεμβάσεις, όπου κρίνεται σκόπιμο.

Η διοίκηση του Δήμου με δελτίο τύπου που εξέδωσε εκτός της ανακοίνωσης της μη αυριανής λειτουργίας του σχολείου αναφέρει και τα εξής: 

Είναι γεγονός ότι η κατάσταση των σχολικών κτιρίων της Ηλιούπολης χρήζει άμεσων παρεμβάσεων και βελτιώσεων.Επίσης υπενθυμίζεται, ότι ο διαγωνισμός έργου προϋπολογισμού 200.000 ευρώ για την τακτική συντήρηση των σχολείων, που έπρεπε να έχει γίνει από την αρχή του 2019, «ξεχάστηκε» μέσα στην προεκλογική περίοδο.Ξεκίνησε άμεσα από την σημερινή Διοίκηση με επιτάχυνση των διαδικασιών, για να υπογραφεί η σύμβαση αρχές Φεβρουαρίου.

Παράλληλα οι Σχολικές Επιτροπές προχωρούν με ταχείς ρυθμούς σε μικρές επεμβάσεις και συντηρήσεις για να βελτιωθούν οι σχολικές υποδομές.Με αίσθημα ευθύνης η Δημοτική αρχή αντιμετωπίζει με σοβαρότητα παρόμοια συμβάντα και θα προχωρήσει σε συνεργασία με όλους τους φορείς της σχολικής κοινότητας σε κάθε άμεση ενέργεια για βελτιωθεί η κατάσταση των σχολείων και να διαφυλαχθεί η ασφάλεια των μαθητών και των διδασκόντων.

Οι δηλώσεις της διοίκησης και όσα έχουν ειπωθεί απο τον αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών κ Σεφτελή, προκαλούν εκνευρισμό και δυσφορία ιδαίτερα σε γονείς μαθητών , όταν στο προσφατο παρελθόν υπήρξε και πάλι παρόμοιο συμβάν στο 3ο Δημοτικό σχολείο στις 16/12/19. Επιπρόσθετα ο σύλλογος γονέων του 4ου Δημοτικού σχολείου απο τις 10/11/2019 εξέδωσε ψήφισμα για προβλήματα που αντιμετωπίζει το σχολείο , ανάμεσα στα οποία είναι και ετοιμόρροποι σοβάδες στο κλειστό γυμναστήριο. Άλλωστε και οι "ΣΥΝΕΡΓΟΙ" με ανακοίνωση τους στο facebook στις 19/12/2019 ,επισημαίνουν προβλήματα με ετοιμόρροπους σοβάδες και όχι μόνο , στο 4ο Λύκειο , στα 4ο και 6ο Δημοτικά Σχολεία.

 Πιο συγκεκριμένα:

Στις 10/11/2019 ο σύλλογος γονέων του 4ου Δημοτικού σχολείου εκδίδουν ψήφισμα ,το οποίο αποστελλουν προς το Δήμο Ηλιούπολης , Δνση Τεχνικών Υπηρεσιών, Δνση Καθαριότητας , την Σχολική  Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και την Δντρια του 4ου Δημοτικού σχολείου. Μεταξύ των αναφερόμενων σημειώνουν:

Με το παρόν ψήφισμα, εκφράζουμε ως γονείς και θέτουμε υπόψη του Δήμου και των αρμόδιων υπηρεσιών την αγωνία μας για την άμεση διευθέτηση προβλημάτων του σχολείου μας με σκοπό, αφενός μεν την εύρυθμη λειτουργία του, αφετέρου δε την ασφάλεια διδασκόντων και μαθητών:
1. Γυμναστήριο: ο σοβάς στην οροφή του γυμναστηρίου έχει υποστεί ζημιές λόγω υγρασίας με σοβαρό ενδεχόμενο την κατάρρευσή του με σοβαρές συνέπειες για μαθητές και εκπαιδευτικούς. Σχετική μελέτη αποκατάστασης έχει εκπονηθεί και κατατεθεί υπόψη των αρμόδιων Υπηρεσιών του Δήμου από γονέα αρχιτέκτονα μηχανικό."

"Tα αναφερόμενα προβλήματα έχουν τεθεί επανειλημμένα υπόψη των αρμόδιων Υπηρεσιών του Δήμου και πρόσφατα επίσης κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο σχολείο μας του Αντιδήμαρχου Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών.
Οι αόριστες υποσχέσεις διευθέτησης των προβλημάτων δεν μας επιτρέπουν να παραμείνουμε ήσυχοι και απαιτούμε, αν μη τι άλλο, την εκπόνηση και γνωστοποίηση συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος αποκατάστασης για να μην βρεθούμε αργά ή γρήγορα αντιμέτωποι με οποιοδήποτε σοβαρό γεγονός.
Ελπίζοντας στην άμεση ανταπόκρισή σας,
Με εκτίμηση,
Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Στις 16/12/2019 πέσανε σοβάδες στο γραφείο των δασκάλων στο 3ο Δημοτικό Σχολέιο και προκλήθηκαν ευτυχώς μόνο υλικές ζημίες. https://www.cityofilioupolis.gr/content/view/6224/2/

Επισημάναμε ότι ο Δήμος  , ο αντιδήμαρχος κ. Σεφτελής και οι τεχνικές υπηρεσίες  θα έπρεπε άμεσα, να εκπονήσουν ένα πρόγραμμα έκτακτων ελέγχων στο συνόλο των σχολικών εγκαταστάσεων, σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς  προϊσταμένους της  κάθε σχολικής μονάδας ,   για την καταγραφή τυχόν προβλήμάτων  προς αποφυγή παρομοίων περιστατικών.   

  Στις 19/12/2019 μέλη της παράταξης "ΣΥΝΕΡΓΟΙ", ύστερα απο επίσκεψή τους σε σχολεία της πόλης δημοσιεύσαν φωτογραφίες και ανέφεραν τα σχετικά προβλήματα που διαπίστωσαν.

https://www.facebook.com/synergoi/posts/487847625180146?__tn__=K-R

Όπως επισήμαναν και "Οι Συνεργοί της Ηλιούπολης" : "Yπάρχουν εμφανή προβλήματα  στα σχολεία που στις περισσότερες περιπτώσεις είναι  κοινά, αλλά και διαφορετικά ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες του καθενός. Υπάρχουν προβλήματα που σχετίζονται με την ασφάλεια των μαθητών."

 

Με σχόλιο μας ύστερα  απο όλες αυτές τις διαπιστώσεις και το συμβάν στο 3ο Δημοτικό αναρωτηθήκαμε αν θα έπρεπε να περιμένουμε να πέσουν και άλλοι σοβάδες , για να ληφθούν άμεσα μέτρα και δράσεις για τα σχολεία της πόλης μας .

Σήμερα μετά και το συμβάν στο 1ο Γυμνάσιο δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι για την επανάληψη του συμβάντος . 

Ο Δήμος και ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών κ.Σεφτελής είχαν όλο το χρονικό περιθώριο, κατα την περίοδο των σχολικών  διακοπών των Χριστουγέννων , κατα την οποία τα σχολέια παρέμειναν κλειστά, να προβούν σε μία καταγραφή των προβλημάτων που άπτονται της ασφάλειας μαθητών και διδασκόντων και  να γίνουν οι απαραίτητες προληπτικές επεμβάσεις, όπου κρίνεται σκόπιμο, όπως ανακοίνωσε σήμερα στην περίπτωση του 1ου Γυμνασίου. Δεν είναι δυνατό να χάνονται διδακτικές ώρες λόγω της μη έγκαιρης πρόληψης τέτοιων συμβάντων.

Έχασαν όμως χρόνο και τώρα τρέχουν πίσω απο τα γεγονότα , ψάχνοντας δικαιολογίες και ρίχνοντας τις ευθύνες  στην προηγούμενη διοίκηση. Ξεχνούν ότι αποτελούσαν μέλη της  οκτώ μήνες πριν τις εκλογές.

Δυστυχώς με τους άστοχους χειρισμούς , την αναποτελεσματικότητα και την αδυναμία να πράξει τα αυτονόητα κατ' ελάχιστο , προληματίζουν με το κατα πόσο μπορουν να εγγυηθούν την ασφάλεια των σχολείων της πόλης.

Αναζητείται ευθιξία και υπευθυνότητα ,τις οποίες μέχρι σήμερα δεν έχουν αποδείξει ότι διαθέτουν.

Τελευταία ανανέωση ( 29.01.20 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB