spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Τελευταία arrow Ο Δήμος Αλίμου Βρήκε Τρόπο να “Μπλοκάρει” τους Βανδαλισμούς στην Πόλη!
Ο Δήμος Αλίμου Βρήκε Τρόπο να “Μπλοκάρει” τους Βανδαλισμούς στην Πόλη! PDF Εκτύπωση E-mail
  
29.01.20

Στην ενημερωτική εκπομπή «Αταίριαστοι» του ΣΚΑΪ, φιλοξενήθηκε ο δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης  και μίλησε για το τεράστιο θέμα των βανδαλισμών, στην πόλη. Οι κάτοικοι του Αλίμου δυστυχώς σε καθημερινή βάση παρατηρούν φθορές και βλέπουν τεράστιες μουτζούρες και συνθήματα στους τοίχους που κάποιοι τα «βαφτίζουν» γκράφιτι.

Ο δήμαρχος μίλησε για τα περιστατικά αυτά, ενώ ανέλυσε τις ενέργειες που γίνονται από τη μεριά της δημοτικής αρχής, ώστε τα φαινόμενα αυτά να αποτελούν σύντομα παρελθόν.

Μεταξύ άλλων είπε: «Δυστυχώς ο Άλιμος είναι μία πόλη που δέχεται συνέχεια βανδαλισμούς και αποφασίσαμε να βάλουμε ένα τέλος σε αυτή την κατάσταση και να μην ανεχόμαστε άλλο την κακή ποιότητα ζωής.

Ο ανισόπεδος κόμβος που ενώνει την λεωφόρο Ποσειδώνος με την λεωφόρο Αλίμου, ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της πόλης μας και γενικότερα του λεκανοπεδίου, είχε μετατραπεί σε καμβά για κάθε είδους μουτζούρας, διότι άλλο το γκράφιτι και άλλο οι μουτζούρες και τα συνθήματα. Το γκράφιτι είναι μία υπέροχη τέχνη και εμείς το στηρίζουμε πάρα πολύ, δίνοντας χώρους για τους καλλιτέχνες να εκφραστούν, ενώ κάθε χρόνο διοργανώνουμε φεστιβάλ γκράφιτι. Οπότε το γκράφιτι είναι κάτι όμορφο και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να συμπεριληφθούν σε αυτό λέξεις, μουτζούρες και συνθήματα.

Εμείς, όπως έχει συμβεί και σε άλλες χώρες, πρέπει να βάλουμε ένα τέλος, αφού εκτός από το άσχημο αισθητικά αποτέλεσμα, υπάρχει και ένα μεγάλο κόστος με τις συνεχόμενες εργασίες αποκατάστασης των ζημιών και συντήρησης των τοίχων. Έτσι αποφασίσαμε να πρωτοτυπήσουμε και να βάψουμε τον κόμβο με μπογιά ειδική για αντι-γκράφιτι. Είναι μία μπογιά που το σκούρο της χρώμα δεν προσφέρεται για γκράφιτι, ενώ έχει μία ειδική επίστρωση που όποιος προσπαθήσει να γράψει κάτι από πάνω, αυτό να καθαρίζεται πολύ εύκολα με νερό. 

Στο δήμο Ηλιούπολης έχουν εμφανιστεί κατα καιρούς αρκετά τέτοια συμβάντα, σε δημόσιους χώρους ,σε σχολικά κτίρια και αθλητικούς χώρους.

Η διοίκηση του Δήμου Ηλιούπολης έχει προβληματιστεί με την εικόνα που επικρατεί;

Ο δήμος Αλίμου για μιά ακόμα φορά μας δείχνει τη λύση. O δήμος Ηλιούπολης έχει κάποια άλλη πρόταση λύσης και πότε θα την εφαρμόσει;

 

Τελευταία ανανέωση ( 29.01.20 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB