spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Τελευταία arrow Όλοι Θυμούνται τις 14 Φεβρουαρίου: Ημέρα των Ερωτευμένων. Ποιός Όμως Θυμάται τις 15 Φεβρουαρίου;
Όλοι Θυμούνται τις 14 Φεβρουαρίου: Ημέρα των Ερωτευμένων. Ποιός Όμως Θυμάται τις 15 Φεβρουαρίου; PDF Εκτύπωση E-mail
  
14.02.20

loveisΌλοι οι άνθρωποι θυμούνται και οι περισσότεροι γιορτάζουν την γιορτή των ερωτευμένων στις 14 Φεβρουαρίου. Θα πουληθούν και θα προσφερθούν εκατομμύρια κόκκινα τριαντάφυλλα , χιλιάδες τόνοι ειδών σοκολάτας , θα δαπανηθούν  διεσεκατομμύρια  ευρώ ή δολλαρία σε δείπνα , γεύματα , δώρα , happenings, εκπλήξεις και ταξίδια.

Μακάρι απο όλα αυτά τα τεράστια ποσά ,ένα έστω μικρό ποσοστό να μπορούσε να εξοικονομηθεί και να προσφερθεί  την επόμενη μέρα για ένα σκοπό που έχει παγκοσμίως καθιερωθεί η 15η Φεβρουαρίου. Γιατί η αγάπη που εκφράζουν δισεκατομμύρια ανθρώπων στις 14 Φεβρουαρίου δεν συγκρίνεται με την αγάπη ενός παιδιού για την ζωή. Ενός παιδιού  που αγωνίζεται για τη ζωή του επειδή πάσχει απο καρκίνο.

 

Η άμεση και αποτελεσματική συνδρομή της Πολιτείας για την άρτια και σύγχρονη αντιμετώπιση των παιδιών με καρκίνο στην Ελλάδα είναι απαραίτητη. Στην προσπάθεια που γίνεται απαιτείται η συμβολή όλων και ο καθένας μπορεί να συνεισφέρει με το να γίνει εθελοντής αιμοδότης και εθελοντής δότης μυελού των οστών.

Για την επίτευξη όλων αυτών , επειδή η κρίση έχει στερήσει απο τη Πολιτεία την δυνατότητα να καλύπτει επαρκώς και αποτελεσματικά τις ανάγκες , η οικονομικά  άρχουσα τάξη πρέπει να συνδράμει και αυτή, όπως συχνά το κάνει , στην εξασφάλιση της απρόσκοπτης πρόσβασης στην ιατρική φροντίδα και την απαραίτητη φαρμακευτική αγωγή. 

ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ  ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΓΙΑ ΖΩΗ , ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΟΤΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΖΩΕΣ.

efstra

Ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου έχει καθιερωθεί η 15η Φεβρουαρίου, για την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για τις ανάγκες των παιδιών που νοσούν από καρκίνο σε όλο τον κόσμο.

H ημέρα θεσπίστηκε το 2002 από την Διεθνή Ένωση κατά του Παιδικού Καρκίνου (CCI) . Η Ένωση εργάζεται με στόχο τη μείωση των ποσοστών θνησιμότητας και την εξάλειψη των παθών και πόνων που συνδέονται με τον καρκίνο.

Κάθε χρόνο, πάνω από 300.000 παιδιά παγκοσμίως νοσούν από καρκίνο, ενώ υπολογίζεται ότι περίπου 90.000 από αυτά δεν επιβιώνουν. Είναι ενδεικτικό ότι μόνο το 20% των παιδιών που νοσούν από καρκίνο σε όλο τον κόσμο έχουν δυνατότητα πρόσβασης σε σωστή, σύγχρονη ιατρική φροντίδα.

Στην Ελλάδα περίπου 300 παιδιά προσβάλλονται ετησίως από καρκίνο, κυρίως από λευχαιμία. Το 70% από αυτά θεραπεύεται, λόγω της επάρκειας φαρμάκων και καταρτισμένου επιστημονικού προσωπικού. Αντίθετα, στις χώρες του τρίτου κόσμου τα ποσοστά θνησιμότητας είναι πολύ υψηλά.

Τον Σεπτέμβριο του 2018 στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανακοίνωσε μία παγκόσμια πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση της χαοτικής διαφοράς που παρατηρείται στα ποσοστά επιβίωσης μεταξύ ανεπτυγμένων και μη χωρών.

Ο στόχος της πρωτοβουλίας είναι να εξαλειφθεί ο πόνος των παιδιών που παλεύουν με τον καρκίνο και να αυξηθεί στο 60% το ποσοστό επιβίωσης έως το 2030.

Κάθε χρόνος που περνάει προσθέτει νέα, ισχυρά και αποτελεσματικά όπλα στα χέρια των επιστημόνων, στη μάχη ενάντια στον καρκίνο της παιδικής και εφηβικής ηλικίας.Η ιατρική έρευνα, που έχει ως στόχο τα παιδιά που νοσούν με καρκίνο να πετυχαίνουν ίαση, χωρίς απώτερες επιπλοκές και προβλήματα, φέρνει απτά αποτελέσματα, τα οποία ενισχύουν τον καθημερινό αγώνα που δίνουμε όλοι μας, γιατροί, νοσηλευτές, ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, φυσιοθεραπευτές, διατροφολόγοι, ώστε οι μικροί ασθενείς να λαμβάνουν τη βέλτιστη θεραπεία μέσα στις καλύτερες συνθήκες περίθαλψης.

ΠΗΓΗ: CNN Greece


 

 

 

Τελευταία ανανέωση ( 19.02.20 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB