spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική
Απεργία 18/2: Παραλύει η Αθήνα, Χωρίς Μετρό, Τραμ, Ηλεκτρικό και Λεωφορεία PDF Εκτύπωση E-mail
  
15.02.20

 Η απεργία την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου θα παραλύσει την πρωτεύουσα καθώς θα μείνει χωρίς ηλεκτρικό, μετρό, τραμ και λεωφορεία.

υγκεκριμένα, τα Σωματεία των εργαζομένων θα συμμετάσχουν με 24ωρη απεργία στην κινητοποίηση του Εργατικού Κέντρου Αθηνών (ΕΚΑ) διαμαρτυρόμενοι για το ασφαλιστικό.

Καθόλη τη διάρκεια της ημέρας στους δρόμους της Αθήνας δεν θα κυκλοφορήσουν λεωφορεία και τρόλεϊ, ενώ ακινητοποιημένοι θα μείνουν και οι συρμοί του τραμ και του μετρό τόσο στις γραμμές 2 και 3 όσο και στην 1.

Άγνωστο παραμένει, μέχρι στιγμής, τι θα γίνει εκείνη την ημέρα στα τρένα και στον προαστιακό σιδηρόδρομο.

Μέρα ταλαιπωρίας συνεπώς η Τρίτη για χιλιάδες εργαζομένους που θα κληθούν να βρουν εναλλακτικούς τρόπους να πάνε στη δουλεία τους.

Σε σχετική ανακοίνωσή του, το ΕΚΑ επισημαίνει το εξής:

«Το Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, σε συνεδρίασή του στις 4 Φεβρουαρίου, αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης απεργίας την Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου, ενάντια στην αντιασφαλιστική επίθεση της κυβέρνησης. Όχι μόνο δεν καταργείται ο νόμος Κατρούγκαλου, όπως είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση προεκλογικά, αλλά περικλείεται στον νόμο Βρούτση και στέλνει στα τάρταρα το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας μας. Με το νέο νομοσχέδιο, η κυβέρνηση αποδεικνύει περίτρανα ότι θέλει να παγιώσει τις μειώσεις στις συντάξεις. Καλούμε τα σωματεία-μέλη μας να συμμετέχουν μαζικά στην απεργιακή κινητοποίηση προκειμένου να εμποδίσουμε τον κυβερνητικό σχεδιασμό που θέλει να ρίξει ταφόπλακα στην κοινωνική ασφάλιση».

  ΠΗΓΗ: dikaiologitika.gr

Τελευταία ανανέωση ( 15.02.20 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB