spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Τελευταία arrow Για Όσους Επιζητούν Διαφάνεια και Διαύγεια στη Διοίκηση Ενός Δήμου.
Για Όσους Επιζητούν Διαφάνεια και Διαύγεια στη Διοίκηση Ενός Δήμου. PDF Εκτύπωση E-mail
  
24.02.20

diafaneiaΟ Δήμος Ηλιούπολης με ανάρτηση στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ  ΑΔΑ: 6Π1ΩΩΡΥ-9ΨΒ  κοινοποιεί την απ' ευθείας ανάθεση της προμήθειας των παραδοσιακών εδεσμάτων της Καθαρής Δευτέρας 2020. ( αποτελεί ορθή επανάληψη λόγω διόρθωσης της αρχικής, όπως έχει γίνει και με πολλές άλλες αναρτημένες αποφάσεις, κατα την "προσφιλή" συνήθεια  της διοίκησης του Δήμου)

Φέτος η "νέα" διοίκηση του Δήμου ανέθεσε  σε διαφορετικό προμηθευτή απο  εκείνον των προηγούμενων χρόνων ,αφού η προσφορά που υπέβαλε  ήταν κατα 93 ευρώ ! φθηνότερη.  Πολλοί θα σκεφτούν ότι ο νέος δήμαρχος , στην προσπάθειά του να  αποδείξει ότι ενεργεί διαφορετικά αλλα και να επιδείξει ένα διαφορετικό πρόσωπο απο εκείνο της διοίκησης Βαλασόπουλου, κατάφερε να προσελκύσει το ενδιαφέρον άλλου και μάλιστα οικονομικότερου προμηθευτή,  θέλοντας να αλλάξει καταστάσεις και κατεστημμένα.

Όμως αν θέλει κάποιος να επιφέρει την διαφάνεια και την διαύγεια , ειδικότερα στις διαδικασίες των απ'ευθείας αναθέσεων έργων και μελετών,  αρκεί ένα και μόνο πράγμα. Να εφαρμόσει ότι ακριβώς προβλέπει ο νόμος 4412/2016  άρθρο 118 (παρ.1 εώς 5).

https://www.kodiko.gr/nomologia/document_navigation/234980/nomos-4412-2016

Με λίγα λογια ο νόμος προβλέπει ότι στην αρχή εκάστου έτους, ο κάθε Δήμος δημοσιεύει πρόσκληση για την κατάρτιση καταλόγων ενδιαφερομένων ανά κατηγορίες έργων/μελετών. Για την επιλογή του αναδόχου διενεργείται δημόσια ηλεκτρονική κλήρωση από επιτροπή που ορίζεται από την αναθέτουσα αρχή, μεταξύ αυτών που περιλαμβάνονται στον ανωτέρω κατάλογο. Μετά την υπογραφή της σύμβασης, ο ανάδοχος διαγράφεται υποχρεωτικά από τον κατάλογο της ηλεκτρονικής κλήρωσης και δεν συμμετέχει στις επόμενες  κληρώσεις του έτους. Με βάση την παρούσα διάταξη μπορούν να ανατεθούν από κάθε αναθέτουσα αρχή κατ’ έτος, μία  ή περισσότερες συμβάσεις, συνολικού προϋπολογισμού μέχρι ποσοστού δέκα τοις εκατό (10%)  των πιστώσεων της αναθέτουσας αρχής κατ` έτος, για ανάθεση συμβάσεων έργων, μελετών και  παροχής τεχνικών και λοιπών επιστημονικών υπηρεσιών, αντίστοιχα. Συμβάσεις που συνάπτονται  κατά παράβαση των διατάξεων της περίπτωσης αυτής είναι άκυρες και δεν παράγουν έννομα  αποτελέσματα.

Κατ' εφαρμογή  του παραπάνω νόμου ο Δήμος Καλλιθέας έχει ήδη ολοκλήρώσει την διαδικασία της πρόσκλησης:

http://www.kallithea.gr/wp-content/uploads/2020/01/%CE%A0%CE%A1%CE%9F%CE%A3%CE%9A%CE%9B%CE%97%CE%A3H_2020.pdf

Βέβαια ο Δήμος Καλλιθέας είναι πρωτοπόρος σε πολλούς τομείς και δυστυχώς πρέπει ως Δήμος να βελτιωθούμε κατα πολύ, για να προσεγγίσουμε το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους δημότες. Γεγονός που γίνεται εύκολα αντιληπτό και απο μία επίσκεψη στο επίσημο  site του Δήμου Καλλιθέας.

Εύλογα τα ερωτήματα που προκύπτουν για το γιατί δεν εφαρμόζεται και στο Δήμο Ηλιούπολης , αφού η νέα διοίκηση του δήμου προεκλογικά πορεύτηκε με την σημαία της καταπολέμισης της διαφθοράς και της υπεράσπισης της διαφάνειας και εκλέχθηκε για να τα εφαρμόσει.

 

Τελευταία ανανέωση ( 25.02.20 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB