spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Τελευταία arrow Απαγόρευση πτήσεων και από την Ολλανδία. Σκέψεις να κλείσουν τα αεροδρόμια.
Απαγόρευση πτήσεων και από την Ολλανδία. Σκέψεις να κλείσουν τα αεροδρόμια. PDF Εκτύπωση E-mail
  
28.03.20

 Μετά την Ιταλία, την Ισπανία, Τουρκία και τη Βρετανία, η φαίνεται να Ολλανδία προστίθεται στο κατάλογο με τις χώρες από τις οποίες απαγορεύονται οι πτήσεις προς Ελλάδα.

Την πληροφορία πως η απόφαση να απαγορευτούν οι πτήσεις από την Ολλανδία μετέδωσε ο ΣΚΑΙ και όπως αναφέρθηκε αναμένεται η έκδοση ΝΟΤΑΜ.Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν θα πραγματοποιηθούν και 11 προγραμματισμένες πτήσεις από τη Γερμανία προς την Ελλάδα που επρόκειτο να γίνουν αυτή την εβδομάδα. Πρόκειται για δυο πτήσεις προς τη Θεσσαλονίκη και άλλες 9 για νησιωτικούς προορισμούς. Ωστόσο, η κυβέρνηση θέλει να διατηρήσει την αεροπορική σύνδεση Αθήνας – Βερολίνου.

  Σκέψεις για καθολική απαγόρευση πτήσεων

Νωρίτερα, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να κλείσουν τα αεροδρόμια στην Ελλάδα προκειμένου να μην υπάρξει περαιτέρω διασπορά του κορονοϊού.

«Σε μία ύστερη φάση κι αυτό είναι ανοιχτό (σ.σ. κλείσιμο όλων των αεροδρομίων). Ήδη υπάρχει απαγόρευση πτήσεων από χώρες με υψηλούς δείκτες κρουσμάτων, όμως έρχονται ακόμα πτήσεις.  Ήδη 6.500 άτομα προερχόμενα από το εξωτερικό είναι σε καραντίνα. Αυτό επιβαρύνει το σύστημα, επειδή γίνεται μία πολύ σοβαρή δουλειά και στο κομμάτι της αστυνόμευσης, της επιτήρησης και ιχνηλάτησης για να περιορίζονται κι όσοι έρχονται σε επαφή μαζί του. Είναι μια επιβάρυνση που δεν μπορούμε να επωμιστούμε απολύτως. Γι’ αυτό είπαμε ότι θα δεχτούμε επιστροφές μόνο για λόγους υγείας ή αν δεν υπάρχει στέγη. Άνθρωποι που δεν έχουν λόγο να έρθουν τώρα στην Ελλάδα δεν θα έρθουν», επισήμανε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Γεραπετρίτης.

ΠΗΓΗ: newsit.gr

Τελευταία ανανέωση ( 28.03.20 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB