spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική
Τι θα γίνει με τα δίδακτρα φροντιστηρίων, ιδιωτικών σχολείων–Σε ποιους μαθητές θα μοιραστούν τάμπλετ PDF Εκτύπωση E-mail
  
04.04.20

 H Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΙ ρωτήθηκε για το τι θα γίνει με την πληρωμή των διδάκτρων στα ιδιωτικά σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς προανήγγειλε ότι το προσεχές διάστημα -το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα - θα γίνουν ανακοινώσεις επί του θέματος.

Tι θα γίνει με τα δίδακτρα ιδιωτικών σχολείων, παιδικών σταθμών, ΙΕΚ και φροντιστηρίων

Ειδικότερα, ερωτηθείσα για το γεγονός ότι πολλοί γονείς παραπονιούνται ότι καλούνται να πληρώσουν τα δίδακτρα ιδιωτικών σχολείων παρ΄ό,τι αυτά είναι κλειστά και δεν γίνονται μαθήματα ούτε εξ αποστάσεως, απάντησε  ότι για τα ιδιωτικά σχολεία αλλά και για τις υπόλοιπες δομές και φορείς ιδιωτικής εκπαίδευσης όπως λχ οι παιδικοί σταθμοί που επίσης είναι κλειστοί, υπάρχουν ορισμένα ζητήματα που συζητούνται αυτή τη στιγμή με τα συναρμόδια υπουργεία, όπως το κατά πόσο οι δομές αυτές εντάσσονται στα μέτρα ενίσχυσης και τι θα γίνει με τα δίδακτρα.

Δεν θα χρεωθούν υπηρεσίες που δεν προσφέρονται από ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς φορείς

Η υπουργός Παιδείας, καλεσμένη σε άλλο τηλεοπτικό σταθμό για το ζήτημα των διδάκτρων τόνισε ότι όποιες υπηρεσίες δεν προσφέρονται από το ιδιωτικά σχολεία, τα ιδιωτικά ΙΕΚ, τα Φροντιστήρια και τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών στους μαθητές, για τη χρονική περίοδο που έχει απαγορευθεί η λειτουργία τους, δεν θα χρεώνονται στους γονείς.

Θα μοιραστούν tablet σε μαθητές που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα

Χθες, η κα Κεραμέως απαντώντας στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του «ΜΕΡΑ25» Σοφίας Σακοράφα αν προτίθεται το υπουργείο Παιδείας να δώσει tablet , στους μαθητές που δεν την οικονομική δυνατότητα, για να παρακολουθήσουν την εξ αποστάσεως διδασκαλία ανέφερε ότι , «Μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ έχει δοθεί σημαντικός τεχνολογικός εξοπλισμός στην εκπαιδευτική κοινότητα. Έχουμε ήδη δρομολογήσει αιτήματα για ενίσχυση μέσω ΕΣΠΑ του εξοπλισμού αυτού. Και έχουμε ήδη λάβει σημαντικές δεσμεύσεις για δωρεές ιδιωτών και εταιρειών για άμεση ενίσχυση του τεχνολογικού εξοπλισμού προς όφελος της εκπαιδευτικής κοινότητας. Κάθε προσφορά ενίσχυσης της εκπαιδευτικής κοινότητας είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτη».

Πώς θα γίνει η διανομή tablet στα σχολεία

Οι Διευθυντές των σχολείων θα μοιράσουν τα tablets στους μαθητές και εκπαιδευτικούς που διαπιστωμένα το έχουν ανάγκη. Ωστόσο, όταν λήξει η εξ αποστάσεως διδασκαλία, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να επιστρέψουν τα τάμπλετ πίσω στα σχολεία.

 

ΠΗΓΗ: www.juniorsclub.gr

Τελευταία ανανέωση ( 04.04.20 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB