spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική
Η διοίκηση του Δήμου Ηλιούπολης χάνει ευκαιρίες για την αναγκαία βελτίωση της πόλης. PDF Εκτύπωση E-mail
  
19.05.20

pl1Γ.Αραμαπατζής - "Η Πόλη που θέλω" : "Δήμαρχε, Ηλιούπολη δεν είναι μόνο η πλατεία"

Στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο εγκρίθηκε το έργο για την αναβάθμιση της Παιδικής Χαράς στην κεντρική πλατεία προϋπολογισμού 278.138,20 ευρώ με τη συμμετοχή του δήμου 20% και το 80% χρηματοδότηση από το πράσινο ταμείο. https://bit.ly/2Zhmhj0

Η δημοτική παράταξη “Η πόλη που θέλω” καταψήφισε το παραπάνω θέμα διότι :

 

 

α) θεώρει ότι η διοίκηση του Δήμου επιλέγει την “εύκολη λύση και έργο βιτρίνας” και παραβλέπει έργα πραγματικής ανάγκης για την πόλη τα οποία θα μπορούσαν να ενταχτούν στην πρόταση χρηματοδότησης για αστική αναζωογόνηση π.χ. ποδηλατοδρόμος.

 

pl2β) η συγκεκριμένη παιδική χαρά αυτή τη στιγμή δεν χρειάζεται ανακαίνιση, άλλες παιδικές χαρές έχουν μεγαλύτερη ανάγκη ανακαίνισης. Για τη συγκεκριμένη παιδική χαρά στην κεντρική πλατεία έχουν δαπανηθεί τα τελευταία 10 χρόνια αρκετές χιλιάδες ευρώ. Εγκαινιάστηκε στις 16/5/10 και στις 16/6/2016 εγκρίθηκε τελικός ανακεφαλαιωτικός πίνακας του έργου το οποίο στοίχισε 178.352,58 ευρώ. https://bit.ly/2AGVVNb . Από τότε έχει αναπλαστεί δύο φορές τόσο με αντικατάσταση των οργάνων όσο και το τοποθέτηση τεχνητού χλοοτάπητα και δαπέδου ασφαλείας . Επίσης σύμφωνα με ανακοίνωση της προηγούμενης διοίκησης τον Σεπτέμβριο του 2018 πιστοποιήθηκε μαζί με άλλες παιδικές χαρές έργο προϋπολογισμού 300.000 ευρώ. https://bit.ly/3cNrC5A. Ο νυν δήμαρχος θα γνωρίζει καλύτερα γιατί τότε ήταν αντιδήμαρχος τεχνικής υπηρεσίας και οικονομικών και αναπληρωτής δημάρχου.


γ) Δεν ήρθε ποτέ σε γνώση μας η μελέτη του εν λόγω έργου και το περιεχόμενο της, η προτροπή της διοίκησης λέγοντας «ψηφίστε και εγκρίνετε για να υποβάλλουμε την πρόταση συμμετοχής και ελάτε να δείτε την μελέτη που υπάρχει έτοιμη μετά» θεωρείται τουλάχιστον ατυχής και αποτελεί ένα ακόμα δείγμα βιασύνης και προχειρότητας. Αν και εμείς καταψηφίσαμε το θέμα όσοι υπερψήφισαν το θέμα , ποια μελέτη ενέκριναν αφού δεν ήταν γνωστό το περιεχόμενό της; Στην ουσία εξουσιοδότησαν εν λευκώ την διοίκηση να υποβάλει μία μελέτη την οποία δεν γνωρίζουν και θα ενημερωθούν γι αυτήν εκ των υστέρων . https://bit.ly/2Zhmhj0


Η διοίκηση του Δήμου δεν θα πρέπει να χάνει  ευκαιρίες που θα βελτίωναν με ελάχιστο κόστος την εικόνα του πόλης και τις συνθήκες διαβίωσης των δημοτών.

Δυστυχώς για μια φορά ακόμα με τις επιλογές της επιβεβαιώνει αυτό που έχουμε τονίσει κατ’ επανάληψη : Η δημοτική αρχή χαρακτηρίζεται από βιασύνη και προχειρότητα.

Γαβριήλ Αραμπατζής 

Επικεφαλής της παράταξης "Η Πόλη που θέλω"

 

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ " Η ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΘΕΛΩ" ΕΙΝΑΙ ΕΥΛΟΓΑ ΤΑ  ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΩΝΤΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ :

1) ΜΕ ΤΟ ΠΟΣΟ  Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TOY ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ "ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ 2019",ΩΣΤΕ  ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΜΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ  ΕΝΑ Ή ΔΥΟ ΕΡΓΑ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΛΕΓΟΝΤΑΝ  ΑΝΑΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΕΥΡΥ ΦΑΣΜΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΑΦΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ.

 

Η διοίκηση του δήμου σύμφωνα με την με την αρχική πρόσκληση που εκδόθηκε στις 2/12/2019 ,είχε το όλο το χρονικό περιθώριο (αρχική καταληκτική ημερομηνία 8/5/20 και νέα , ύστερα απο τροποποίηση 26/6/20) για την επιλογή πραγματοποίησης έργων τα οποία έχει πραγματικά ανάγκη η πόλη και μπορούν να συντελέσουν στην πραγματική αστική αναζωογόνησή της , όπως  άλλωστε  είναι ο τίτλος και ο στόχος του προγράμματος. 

Αντί αυτού επέλεξε ένα έργο το οποίο αποτελεί την «εύκολη λύση» για να πάρει τα λεφτά της χρηματοδότησης  με την αιτιολογία να μην χαθούν.

2) ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΑΦΕΣ ΠΟΙΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΝ ΛΟΓΩ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΑΠΑΝΗΘΟΥΝ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΤΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 280.000 ΕΥΡΩ ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΤΟ 20%  ( ~55000 ΕΥΡΩ) ΘΑ ΠΡΟΕΡΘΕΙ ΑΠΟ ΠΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.

 Πως είναι δυνατό να μην εμφανίζει την μελέτη του έργου αλλά να ζητάει την έγκριση της ;

Με όλα παραπάνω η δημοτική αρχή σε όλες τις εκφάνσεις της , στις επιλογές και αποφάσεις της επιβεβαιώνει το συμπέρασμα στο οποίο έχει καταλήξει η παράταξη "Η Πόλη που θέλω":   Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΑΙ  ΑΠΟ ΒΙΑΣΥΝΗ ΚΑΙ ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑ.  

 

 

 

Τελευταία ανανέωση ( 19.05.20 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB