spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική
Γ.Αραμπατζής -"Η Πόλη που θέλω": Η προχειρότητα και η βιασύνη σας χαρακτηρίζουν κ. Δήμαρχε. PDF Εκτύπωση E-mail
  
20.05.20

kit1Αιχμηρή και άμεση η απάντηση του κ.Γαβριήλ Αραμπατζή, επικεφαλή της παράταξης "Η Πόλη που θέλω",στην ανακοίνωση του δημάρχου Ηλιούπολης κ. Γιώργου Χατζηδάκη ,με την οποία προτείνει την διεξαγωγή  δημοψημίσματος , σχετικά με την ίδρυση νέου κοιμητηρίου στον χώρο του ΚΥΤ Ημηττού.

 

Να ενημερώσουμε την  Διοίκηση του Δήμου και τον Δήμαρχο , ότι   σύμφωνα  με  το  Άρθρο 11 του Ν. 4674/20                        (ΦΕΚ 53/11.03.2020)
αναστέλλονται  ,καθ’ όλη τη διάρκεια της τρέχουσας δημοτικής και περιφερειακής περιόδου ,τα τοπικά δημοψηφίσματα.


Η προχειρότητα και η βιασύνη σας χαρακτηρίζουν.

Ν. 4674/20
Ρύθμιση θεμάτων διοικητικής λειτουργίας δήμων

1. Η ισχύς των άρθρων 133 έως 151 του ν. 4555/2018 (Α΄ 133) αναστέλλεται καθ’ όλη τη διάρκεια της τρέχουσας δημοτικής και περιφερειακής περιόδου.

4555/2018
Άρθρο 133
Αντικείμενο του δημοτικού και περιφερειακού δημοψηφίσματος

1. Δημοτικό ή περιφερειακό δημοψήφισμα μπορεί να προκηρύσσεται για κάθε θέμα, εκτός από ζητήματα σχετικά με την εθνική ασφάλεια, την εξωτερική πολιτική, τη μεταναστευτική πολιτική, την ερμηνεία και εφαρμογή διεθνών συνθηκών, ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα, την ελευθερία της θρησκευτικής συνείδησης και λατρείας ή τη θεσμική οργάνωση όλων των γνωστών θρησκειών. Επίσης δημοψήφισμα δεν προκηρύσσεται για θέματα δημοσιονομικής διαχείρισης του οικείου Ο.Τ.Α., επιβολής τελών, ανακαθορισμού του αριθμού και των ορίων των δήμων, των κοινοτήτων, των περιφερειών και των περιφερειακών ενοτήτων της χώρας.
2. Ο χαρακτήρας του δημοψηφίσματος ως αποφασιστικού ή συμβουλευτικού καθορίζεται στην απόφαση προκήρυξής του. Όταν το αντικείμενο του δημοψηφίσματος δεν ανάγεται στην αποφασιστική αρμοδιότητα του οικείου δήμου ή της οικείας περιφέρειας, έχει υποχρεωτικά συμβουλευτικό χαρακτήρα.

 

Γαβριήλ Αραμπατζής 

Επικεφαλής παράταξης "H Πόλη που θέλω"

aramp

 

Τελευταία ανανέωση ( 22.05.20 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB