spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Τελευταία arrow Ηλιούπολη : Νέα Τροπή στο Θέμα της Δημιουργίας Νέου Κοιμητηρίου στο χώρο του ΚΥΤ
Ηλιούπολη : Νέα Τροπή στο Θέμα της Δημιουργίας Νέου Κοιμητηρίου στο χώρο του ΚΥΤ PDF Εκτύπωση E-mail
  
25.05.20

kit1Νέα τροπή φαίνεται να παίρνει το θέμα της δημιουργίας νέου κοιμητηρίου στον χώρο του ΚΥΤ Υμηττού. Ο Δήμαρχος Ελληνικού -Αργυρούπολης  με μία δεικτική και αιχμηρή ανακοίνωση παρεμβαίνει στο θέμα κοινοποιώντας επιστολή της ΔΔΕΔΗΕ που αποστέλλεται πρός τους δημάρχους Αλίμου, Ελληνικού- Αργυρούπολης και Ηλιούπολης :

Όχι στην επέκταση του Κ.Υ.Τ. Αργυρούπολης - Ναι στην πλήρη απομάκρυνσή του και στην απόδοση του χώρου στους Δήμους για δενδροφύτευση.

Σήμερα ο Δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης, με πρωτοβουλία του, ενημέρωσε τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις που είδαν το φως της δημοσιότητας για το Κέντρο Υπερύψηλης Τάσης Αργυρούπολης.

 

arg1

arg2arg3Συγκεκριμένα:
O Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης ενημερώθηκε πριν από λίγες ημέρες με επιστολή από τον Α.Δ.Μ.Η.Ε, ότι έπειτα από συνάντηση που πραγματοποίησε με τους Δημάρχους Ηλιούπολης κ. Γιώργο Χατζηδάκη και Αλίμου κ. Ανδρέα Κονδύλη, συζητήθηκε να παραχωρηθεί μέρος του σημερινού χώρου του Κ.Υ.Τ., προκειμένου να γίνει διαδημοτικό νεκροταφείο των δύο Δήμων με την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει αναβάθμιση του Κ.Υ.Τ. από 150Κ.V. σε 400K.V. Στην συνέχεια οι δήμοι Ηλιούπολης και Αλίμου δημοσιοποίησαν τις σχετικές προθέσεις τους με ανακοινώσεις τους σε ΜΜΕ.

Ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης ούτε ενημερώθηκε για το συγκεκριμένο θέμα, ούτε προσκλήθηκε στις σχετικές συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν.

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς για την σοβαρότητα του θέματος και συμφωνήθηκε ότι:

1. Το δημοτικό συμβούλιο όχι μόνο δεν πρόκειται να δεχθεί καμία επέκταση του Κ.Υ.Τ στα 400K.V. αλλά θα ζητήσει και την άμεση απομάκρυνσή του.

2. Δεν θα επιτραπεί καμία άλλη χρήση γης στον Υμηττό και συγκεκριμένα στον χώρο του Κ.Υ.Τ, πέραν της αρχικής συμφωνίας που είχε επιτευχθεί πριν από περίπου 20 χρόνια μεταξύ των δήμων Ηλιούπολης, Ελληνικού - Αργυρούπολης και της ΔΕΗ για την συνολική δενδροφύτευση του χώρου, σεβόμενοι τους κοινούς αγώνες των κατοίκων των δύο πόλεων.

Τσιμεντοποίηση, νεκροταφείο η οποιαδήποτε άλλη ιδέα στον Υμηττό που θα επιβαρύνει επιπλέον τις ήδη ταλαιπωρημένες γειτονιές των πόλεων μας, μας βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετους.

Το συγκεκριμένο θέμα θα συζητηθεί στο αμέσως επόμενο δημοτικό συμβούλιο προκειμένου όλες οι δημοτικές παρατάξεις να τοποθετηθούν και να εκδοθεί κοινή ανακοίνωση με κάποιες ακόμα λεπτομέρειες που συμφωνήθηκαν σήμερα.

Στην συνάντηση παρέστησαν οι:
Χρήστος Κορτζίδης - Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού - Αργυρούπολης
Γιάννα Κρανίδη - Εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης Ελληνικού - Αργυρούπολης
Κώστας Στέφας - Ξανά Η Πόλη Μπροστά Ελληνικό - Αργυρούπολη
Θοδωρής Μπούφης - Δημοκρατική Συν-Πόρευση Ελληνικού - Αργυρούπολης
Αθανάσιος Σπυρόπουλος - Ελληνικό - Αργυρούπολη Πρώτη Πόλη

 

 

 

kit2Tο ιστορικό του θέματος ξεκινάει όταν ο πρωήν δήμαρχος Ηλιούπολης Βασίλης Βαλασσόπουλος  με επιστολή του στις 22/2/19  είχε ζητήσει από τον ΔΕΔΔΗΕ, τμήμα του χώρου ΚΥΤ για χρήση δημιουργίας κοιμητηρίου. Ο νυν δήμαρχος Ηλιούπολης Γιώργος Χατζηδάκης κατα την διάρκεια της συνεδρίασης του τελευταίου Δημοτικού Συμβουλίου,  δέχθηκε  δριμύτατη κριτική απο δημοτικές παρατάξεις της  αντιιπολίτευσης  ,σχετικά με κρυφές συννενοήσεις του  με τον δήμαρχο Αλίμου για την δημιουργία ενός διαδημοτικού κοιμητηρίου ,μετά την αποκάλυψη μίας επιστολής του δημάρχου Αλίμου προς την ΔΕΔΔΗΕ που κοινοποιήθηκε και στον δήμαρχο Ηλιούπολης.

Ο Δήμαρχος Ηλιούπολης με ανακοίνωσή του στις 20/5/20 διαψεύδει τους ισχυρισμούς αυτούς, αλλά υπεραμύνεται της δημιουργίας νέου δημοτικού κοιμητηρίου και  μετατροπής του υπάρχοντος σε αστικό πάρκο. Μάλιστα προτείνει την πραγματοποίηση τοπικού δημοψηφίσματος για να αποφασίσουν οι δημότες επί του θέματος. ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το θέμα έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον της δημόσιας γνώμης των δημοτών και ποικίλες αντιδράσεις. Θα αποτελέσει ένα απο τα θέματα της προσεχούς συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου και αναμένονται με αγωνία και έκδηλο ενδιαφέρον οι τοποθετήσεις των δημοτικών παρατάξεων γι αυτό.

Ήδη η παράταξη "Η Πόλη που θέλω" διαμέσω του επικεφαλή της έχει επισημάνει την αδυναμία πραγματοποίησης τοπικού δημοψηφίσματος λόγω της δια νόμου αναστολής  της δυνατότητας αυτής. ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τελευταία ανανέωση ( 25.05.20 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB