spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Τελευταία arrow Την Τρίτη τα μεσάνυχτα θα πούμε «Χριστός Ανέστη» στις εκκλησίες
Την Τρίτη τα μεσάνυχτα θα πούμε «Χριστός Ανέστη» στις εκκλησίες PDF Εκτύπωση E-mail
  
25.05.20

 Ανάσταση τα μεσάνυχτα της Τρίτης 26 Μαΐου, ημέρα της απόδοσης της εορτής του Πάσχα, θα πραγματοποιηθεί αύριο στις Εκκλησίες της χώρας. Η εγκύκλιος, που εκδόθηκε με την υπογραφή του Πρωτοσύγκελου της Αρχιεπισκοπής και Αρχιμανδρίτη Βαρνάβα, Θεοχάρη, θα αποσταλεί σε όλες τις εκκλησίες και τα μοναστήρια.

Με αυτή ανακοινώνεται ότι την Τρίτη 26 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί στη Μητρόπολη της Αθήνας Εσπερινή Δοξολογία, από τις 9 το βράδυ έως τη 1 μετά τα μεσάνυχτα, κατά την οποία θα τελεστεί και η Θεία Λειτουργία του Πάσχα. Θα χοροστατήσει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Την απόφαση αυτή είχε λάβει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος , καθώς λόγω κορονοϊού οι Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας έγιναν αλλά κεκλεισμένων των θυρών και οι πιστοί τις παρακολουθήσαν από την τηλεόραση ή διαδικτυακά.Το βράδυ της 26ης προς 27 Μαίου θα τελεσθεί στους ναούς η πανηγυρική αναστάσιμη Παννυχίδα που τελείται κανονικά τα μεσάνυχτα του Μεγάλου Σαββάτου, την τελευταία δηλαδή ημέρα που ψάλλεται το «Χριστός Ανέστη», παραμονή της Αναλήψεως και εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν μέχρι τότε, θα μπορέσουν να προσέλθουν οι πιστοί στις εκκλησίες για να ακούσουν τους αναστάσιμους ύμνους.

«Στις 26 Μαΐου θα ψαλεί η πανηγυρική αναστάσιμη λειτουργία για να μπορούμε να πάμε όλοι» είχαν προτείνει πριν από την Μεγάλη Εβδομάδα οι Ιεράρχες.

 

ΠΗΓΗ : newsbomb.gr

Τελευταία ανανέωση ( 25.05.20 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB