spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Τελευταία arrow "Η Πόλη που θέλω": Η βιασύνη και προχειρότητα της δημοτικής αρχής έχει γίνει δεύτερη φύση της;
"Η Πόλη που θέλω": Η βιασύνη και προχειρότητα της δημοτικής αρχής έχει γίνει δεύτερη φύση της; PDF Εκτύπωση E-mail
  
07.06.20

podΗ δημοτική αρχή έχει καταφέρει να επιβεβαιώνει αυτό που έχουμε επισημάνει εδώ και καιρό, δηλαδή ότι αποφασίζει και δρα με βιασύνη και προχειρότητα, τόσο σε απλά, αλλά και σε πιο σημαντικά θέματα και ζητήματα που αφορούν την πόλη μας.

Ένα δείγμα των παραπάνω η διοργάνωση «ποδηλατάδας». Την Δευτέρα 1/6/2020 , η διοίκηση του Δήμου ανακοίνωσε την διοργάνωση «ποδηλατάδας» για την Τετάρτη 3 Ιουνίου, προφανώς για επικοινωνιακούς λόγους. (Είδαμε και σχετικά άρθρα σε εφημερίδες πανελλαδικής κυκλοφορίας την Τετάρτη.)

Το χρονικό διάστημα των δύο (2) ημερών, μεταξύ της ανακοίνωσης και της πραγματοποίησης της εν λόγω δράσης , ήταν προφανώς ανεπαρκές για την ανάλογη αλληλογραφία που απαιτείται με φορείς για τον συντονισμό, σχεδιασμό και την προετοιμασία μιας αποτελεσματικής εκδήλωσης. Μία ημέρα μετά, στις 2 Ιουνίου με νέα ανακοίνωση, η δημοτική αρχή ενημερώνει ότι αναβάλλεται λόγω καιρού, αλλά και της επιθυμίας πολλών δημοτών για συμμετοχή στην διοργάνωση της “Ποδηλατάδας” για την Κυριακή 7/6/2020. Μια ομάδα ενεργών δημοτών, φίλων του ποδηλάτου προσπαθούν εδώ και καιρό, να πείσουν την δημοτική αρχή, για την δημιουργία δικτύου ποδηλατοδρόμων και την ανάδειξη της χρήσης του ποδηλάτου στην Ηλιούπολη ως μέσου μετακίνησης, άθλησης και διασκέδασης.

Για την διοργάνωση της εκδήλωσης της Κυριακής (που αρχικά είχε σχεδιαστεί για Τέταρτη), δεν υπάρχει απόφαση επιτροπής ποιότητας ζωής , όπως υπάρχει σε όμορους δήμους για ανάλογη δράση , επίσης δεν γνωρίζουμε εάν υπάρχει ανάλογο έγγραφο προς την Τροχαία για την έκδοση την ανάλογης αστυνομικής διάταξης. Επίσης δεν υπάρχει και καμία ενημέρωση και απόφαση του πολιτιστικού και αθλητικού οργανισμού του δήμου, ο οποίος κατά το παρελθόν έχει διοργανώσει επιτυχημένα αντίστοιχες δράσεις.


Στην ανακοίνωση της αναβολής παρουσιάζεται ένας χάρτης της διαδρομής που θα ακολουθήσουν οι ποδηλάτες. Επισημαίνουμε ότι η εκκίνηση της διαδρομής , όπως αυτή σημειώνεται στο χάρτη , προσδιορίζεται με κόκκινο κύκλο στην πλατεία Π.Π.Γερμανού (ΙΚΑ)!!! ,αντί της πλατείας ΚΑΝΑΡΙΑ που προβλέπεται σύμφωνα με το πρόγραμμα της δράσης. Προφανώς κανείς δεν εξετάζει με την δέουσα προσοχή τι απεικονίζεται στο χάρτη αλλά να επιλέξεις μια πλατεία για εκκίνηση που έχει αρκετά μεγάλη υψομετρική διαφορά με τον τερματισμό (ανηφορική διαδρομή), απέχει πολύ από το στόχο που έχεις και το πνεύμα της «Ποδηλατάδας».

Δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν :
– είτε οι υπεύθυνοι-συνεργάτες δεν γνωρίζουν την ανάγνωση του χάρτη της Ηλιούπολης και την υψομετρική διαφορά των πλατειών
– είτε η προχειρότητα και η βιασύνη έχει γίνει πλέον η δεύτερη φύση της διοίκησης του Δήμου.

 

Γαβριήλ Αραμπατζής

Επκεφαλής της παράταξης

"Η Πόλη που θέλω"

Τελευταία ανανέωση ( 07.06.20 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB