spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Τελευταία arrow «Εκτινάχθηκε» ο αριθμός των νέων κρουσμάτων - Επανέρχεται η καθημερινή ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ.
«Εκτινάχθηκε» ο αριθμός των νέων κρουσμάτων - Επανέρχεται η καθημερινή ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ. PDF Εκτύπωση E-mail
  
08.06.20

 Στα 3.049 ανέβηκε ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων, καθώς τις τελευταίες ημέρες καταγράφηκαν άλλα 97 κρούσματα. Στους 182 οι θάνατοι. Σε επιφυλακή αλλά καθησυχαστικές οι αρχές. Καθημερινές εκθέσεις επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορονοϊό θα αρχίσει να εκδίδει ξανά ο ΕΟΔΥ. 

Άλλα 97 νέα κρούσματα κορονοϊού προστέθηκαν στο συνολικό αριθμό των περιπτώσεων κορονοϊού SARS-COV-2 στην Ελλάδα, σε σχέση με την προηγούμενη δημοσιευμένη έκθεση επιτήρησης (την Πέμπτη 4 Ιουνίου), όπως αναφέρει και η επίσημη ενημέρωση του ΕΟΔΥ.

Από τα 97 κρούσματα, τα 30 αφορούν ταξιδιώτες από το εξωτερικό και σύμφωνα με πληροφορίες σχετίζονται με πτήσεις από δύο αεροδρόμια της Γερμανίας. Αλλά 29 εντοπίστηκαν στο πλαίσιο οργανωμένων μαζικών ελέγχων στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.049, εκ των οποίων το 55.2% αφορά άνδρες.

 

690 κρούσματα (22.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1735 (56.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

10 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 75 ετών. 4 (40.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 80.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 115 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 2 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 182 θανάτους συνολικά στη χώρα. 55 (30.2%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

«Η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και διεθνές και βρίσκεται σε ετοιμότητα να παρέμβει, ανά πάσα στιγμή, αν χρειαστεί», αναφέρει η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ.

Ειδικότερα, οι αρχές παρακολουθούν στενά την κατάτασταση και αν χρειαστεί τις επόμενες μέρες θα ληφθούν έκτακτα αυστηρά μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας τόσο από την είσοδο κρουσμάτων από το εξωτερικό, οσο και για εγχώριες εστίες κρουσμάτων. Συγκεκριμένα, θα εξεταστεί και το ενδεχόμενο καραντίνας σε περιοχές, ειδικά στην Ξάνθη, αλλά και η απαγόρευση πτήσεων από συγκεκριμένες πόλεις του εξωτερικού. Αύριο, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένονται πτήσεις που θα κρίνουν τις επόμενες κινήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης ελήφθησαν συνολικά περισσότερα από 3.000 δείγματα. Πάνω από 2.700 από τον ΕΟΔΥ και περίπου 400 από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Νωρίτερα, τέλος, έγινε γνωστό από το Υπουργείο Υγείας πως ο ΕΟΔΥ θα εκδίδει ξανά καθημερινά στις 18:00, έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορονοϊό SARS-CoV-2.

Έλεγχοι σε μαγαζιά

Δεκάδες ελέγχοι και πρόστιμα 6.300 ευρώ επιβλήθηκαν σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος το τρίημερο 5 με 6 Ιουνίου για παραβάσεις  των μέτρων αποφυγής της διασποράς του κορονοϊού SARS COV-2. Τυπικοί οι καταστηματάρχες στην Πάτρα.
Τα μικτά κλιμάκια της ΕΑΔ και της ΕΛΑΣ σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και το Υφυπουργείο Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, διενήργησαν, κατά το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος, ελέγχους ορθής εφαρμογής των μέτρων για την αποφυγή της διασποράς του SARS COV-2.

Σύμφωνα με την Εθνική Αρχή Διαφάνειας το τριήμερο Παρασκευή-Κυριακή, 05.06-07.06.2020 διενεργήθηκαν 163 έλεγχοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε Αθήνα, Αγ. Παρασκευή, Φιλοθέη, Ψυχικό, Γλυφάδα, Θεσσαλονίκη (κέντρο και περιφέρεια) και Πάτρα (κέντρο και περιφέρεια). Στην Αττική ελέγχθηκαν 39 καταστήματα και επιβλήθηκαν πρόστιμα 4.200 ευρώ, ενώ στη Θεσσαλονίκη, σε 78 ελέγχους επιβλήθηκαν πρόστιμα 2.100 ευρώ. Διαφορετική η εικόνα στην Πάτρα, όπου σε 46 σημεία ελέγχου δεν επιβλήθηκε πρόστιμο.

«Οι έλεγχοι θα εντατικοποιηθούν το επόμενο διάστημα καλύπτοντας το σύνολο της επικράτειας σε συνεργασία με τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ, της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας και της Δημοτικής Αστυνομίας (ανά περιοχή αρμοδιότητας οικείου ΟΤΑ).

Η παρούσα συγκυρία απαιτεί τη συστράτευση του συνόλου των δημόσιων και ιδιωτικών φορέων στην κοινή προσπάθεια για: α) την προστασία της δημόσιας υγείας, β) τη διασφάλιση του υγιούς ανταγωνισμού, γ) την ανάκαμψη της οικονομίας και δ) τη στήριξη των εργαζομένων».

ΠΗΓΗ :  news4health.gr

 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB