spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Τελευταία arrow Μητσοτάκης από Σαντορίνη: «Η Ελλάδα είναι ασφαλής προορισμός – Θέλουμε τουρισμό 12 μήνες το χρόνο»
Μητσοτάκης από Σαντορίνη: «Η Ελλάδα είναι ασφαλής προορισμός – Θέλουμε τουρισμό 12 μήνες το χρόνο» PDF Εκτύπωση E-mail
  
13.06.20

  Με φόντο την Καλντέρα και το ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης και με τον ίδιο να βγαίνει μπροστά ως το ισχυρό πρόσωπο της καμπάνιας για το ελληνικό καλοκαίρι και τον τουρισμό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε καθαρό μήνυμα πως η Ελλάδα αποτελεί έναν ασφαλή προορισμό.

Έναν προορισμό που συνδυάζει ακριβώς τις φυσικές ομορφιές και τα τοπία της με την υγειονομική ασφάλεια, εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.

«Το ελληνικό καλοκαίρι είναι άποψη. Τίποτε δεν μπορεί να μας αφαιρέσει τα συναισθήματα μας που είναι σήμερα περισσότερο αναγκαία από ποτέ», τόνισε ο πρωθυπουργός στην τοποθέτηση του πριν απαντήσει στις ερωτήσεις των ανταποκριτών του ξένου Τύπου, παραδεχόμενος ταυτόχρονα ότι ο ιός μας υποχρεώνει να προετοιμαζόμαστε για ένα ιδιότυπο καλοκαίρι. Όμως, πρόσθεσε, αυτή η πραγματικότητα δεν αλλάζει το ελληνικό τοπίο ή τη θέα της Σαντορίνης που απλωνόταν πίσω του, ενώ αναφέρθηκε στην προσπάθεια των Ελλήνων που οδήγησε στο θετικό αποτέλεσμα για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης.

«Οι αποφάσεις μας ήταν σωστές, αλλά δεν ήταν εύκολες. Σήμερα είναι σαφές ότι οι χώρες που πήραν έγκαιρα μέτρα πήγαν καλύτερα από όσες δίστασαν στην αρχή ή καθυστέρησαν. Από την αρχή είπαμε ότι είναι ανεκτίμητη η ανθρώπινη ζωή. Η επιτυχία που σημειώσαμε στην αντιμετώπιση του κορονοϊού δείχνει ότι η χώρα ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της», επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι το 2021 θα συνεχιστούν όσα ξεκίνησαν το 2020 και θα οδηγήσουν την Ελλάδα να παίξει έναν σημαντικό ρόλο στην Ευρώπη. Παράλληλα, σημείωσε ότι μία από τις παρακαταθήκες της περιόδου αντιμετώπισης της πανδημίας ήταν η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών απέναντι στο κράτος, γεγονός που αποδεικνύει, όπως είπε, πως μπορεί να λειτουργήσει πλέον σε υψηλό επίπεδο.

«Επέκταση της τουριστικής περιόδου ως τον Νοέμβριο»

Ειδικά για την οικονομία, ανέφερε ότι δεν είναι σε θέση να υπολογίσει αυτή τη στιγμή τις επιπτώσεις στο ΑΕΠ από τον τουρισμό, καθώς από τα 33 εκατομμύρια τουρίστες που ήλθαν πέρυσι στην Ελλάδα θα έλθει εφέτος μόνο ένα μικρό μέρος, άρα ο αντίκτυπος θα είναι σημαντικός. «Θέλουμε να σώσουμε οτιδήποτε σώζεται και να μη χαθεί η τουριστική περίοδος, άρα να περάσουμε από την επιτυχημένη διαχείριση της πανδημίας σε ένα επιτυχημένο μοντέλο τουρισμού, αρχίζοντας από τους γείτονες μας. Μας απασχολεί να δουλέψουμε για να είναι μια επιτυχημένη χρονιά το 2021», είπε ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας ότι η χώρα στοχεύει στην επέκταση της τουριστικής περιόδου εφέτος ακόμη και ως το Νοέμβριο, ενώ μελλοντικά θα επιδιώξει ο τουρισμός να είναι 12μηνος και να μην αφορά μόνο το καλοκαίρι.Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε, επίσης, ότι ο τουρισμός θ’ ανοίξει με ασφάλεια από τη Δευτέρα και γι’ αυτό το λόγο ζήτησε από τους ξένους δημοσιογράφους που ήταν παρόντες στη συνέντευξη Τύπου να παρακινήσουν τους συμπατριώτες τους να έλθουν στην Ελλάδα. «Δουλέψαμε για να εξασφαλίσουμε ότι οι φιλοξενούμενοι μας θα είναι ασφαλείς», τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ εμφανίστηκε βέβαιος ότι υπάρχει πλέον η υγειονομική υποδομή και η απαραίτητη εμπειρία για ν’ αντιμετωπιστεί μια αύξηση κρουσμάτων σε τοπικό επίπεδο.

 «Έχουμε σενάρια για όλα τα ενδεχόμενα, αλλά δεν θα υπάρξει καθολικό lockdown», ξεκαθάρισε ο κ. Μητσοτάκης, αλλά σημείωσε ότι ουδείς μπορεί ν’ αποκλείσει το ενδεχόμενο να υπάρξει ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας το φθινόπωρο, με τη χώρα να είναι τώρα πιο έτοιμη να το αντιμετωπίσει.

«Πρέπει όλοι να ακούμε τους ειδικούς»

Επίσης, ανέφερε ότι πολύ σημαντική είναι η συνεργασία των επισκεπτών με τη διεξαγωγή δειγματοληπτικών τεστ, αλλά και η τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας απ’ όλους, καθώς προειδοποίησε ότι ο ιός και η απειλή του δεν έχει ακόμη εξαφανιστεί. «Μπορώ να σας δώσω εγγυήσεις, αλλά δεν εξαρτάται μόνο από εμάς. Εστιάζουμε στην υποδομή των νοσοκομείων και τους κανόνες της φιλοξενίας, αλλά όλοι πρέπει να ακούμε τους ειδικούς», επισήμανε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι υπάρχουν στοιχεία για να νιώθουμε ασφαλείς, καθώς ήδη το προηγούμενο διάστημα έγιναν 4.000 τεστ σε επισκέπτες από το εξωτερικό και βρέθηκαν μόνο δύο κρούσματα και μάλιστα ασυμπτωματικά.

Σχολιάζοντας, τέλος, τις προτάσεις της ΕΕ για το Ταμείο Ανάκαμψης, ο πρωθυπουργός είπε πως επιδεικνύει την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη κι αποτελεί μια φιλόδοξη πρόταση που πρέπει να εγκριθεί από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Στόχος της Ελλάδας, πρόσθεσε, είναι να αξιοποιήσει αυτά τα κονδύλια για να μετασχηματίσει την οικονομία της και να θέσει προτεραιότητες, όπως την πράσινη ανάπτυξη και την ψηφιοποίηση του κράτους, αλλά και τον εκσυγχρονισμό των ξενοδοχείων και των τουριστικών καταλυμάτων προς αυτή την κατεύθυνση, ούτως ώστε η χώρα να καταστεί ένας ακόμη πιο ελκυστικός προορισμός.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ

 

ΠΗΓΗ : newsit.gr

 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB