spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Τελευταία arrow Έκτακτη Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου το Σάββατο 18/7 για τις τελευταίες εξελίξεις για τον Υμηττό.
Έκτακτη Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου το Σάββατο 18/7 για τις τελευταίες εξελίξεις για τον Υμηττό. PDF Εκτύπωση E-mail
  
17.07.20

kit1Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου συγκαλείται σύμφωνα με ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Δήμου .

Σας προσκαλούμε σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 18 Ιουλίου 2020, ημέρα Σάββατο και ώρα 11:00 π.μ.

σύμφωνα με την παρ.1 άρθρο 67 του Ν. 3852/2010 όπως αντικαταστάθηκε από το άρθρο 74 του Ν.4555/18,
στην αίθουσα Δημοτικού Θεάτρου του Δημαρχιακού Μεγάρου (Σοφ. Βενιζέλου αριθ. 114) με βάση την υπ’ αριθ. 18318/13.3.2020 εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, κεκλεισμένων των θυρών λόγω εκτάκτων αναγκών,
με θέμα:

 

Ενημέρωση και συζήτηση σχετικά με την πρόταση που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση για την Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών επιπτώσεων του σχεδίου προστασίας του ορεινού όγκου του Υμηττού.

 

Ο Πρόεδρος του
Δημοτικού Συμβουλίου

Σταύρος Γεωργάκης

 

Η χθεσινή ανάρτηση της πρός διαβούλευση Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Σχεδίου Προστασίας του Ορεινού Όγκου Υμηττού απο το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις και δημοσιεύσεις, απο την πλευρά της αντιπολίτευσης του Δήμου Ηλιούπολης αλλά και απο τον δήμαρχο της Αργυρούπολης κ. Γιάννη Κωνσταντάτου.

Δημόσια Διαβούλευση για Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Σχεδίου Προστασίας του Ορεινού Όγκου Υμηττού

Η Διεύθυνση Σχεδιασμού Μητροπολιτικών, Αστικών και Περιαστικών Περιοχών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (Τμήμα Μητροπολιτικού Σχεδιασμού Αθήνας – Αττικής, Ταχ. Διεύθυνση: Πανόρμου 2, 11523 Αμπελόκηποι, Αθήνα), ως Αρχή Σχεδιασμού του Π.Δ Προστασίας του Ορεινού όγκου Υμηττού, σύμφωνα με τα αναφερόμενα στην παρ. 4.2 του άρθρου 7 της με Αρίθμ. ΥΠΕΧΩΔΕ/ΕΥΠΕ/οικ. 107017/28.08.2006 Κ.Υ.Α. (Β΄ 1225) όπως αυτή τροποποιήθηκε και ισχύει με την παρ. 4 της με Αριθμ. οικ. 40238/28.09.2017 Κ.Υ.Α. (Β΄ 3759):

α) Προσκαλεί το ενδιαφερόμενο κοινό να διατυπώσει εγγράφως και σε κάθε περίπτωση επαρκώς τεκμηριωμένα τις απόψεις του, επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Σ.Μ.Π.Ε.) του ως άνω σχεδίου, προς τη Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης (ΔΙ.Π.Α.) του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (Ταχ. Διεύθυνση Λεωφ. Αλεξάνδρας 11, 11473 Αθήνα, Αυτό το ηλεκτρονικό μήνυμα προστατεύεται από spam bots, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιημένη τη Javascript για να το δείτε ), μέσα σε προθεσμία τριάντα (30) ημερών από τη δημοσίευση της ανακοίνωσης αυτής.

β) Ανακοινώνει ότι ο πλήρης φάκελος με τις απαραίτητες πληροφορίες και στοιχεία του φακέλου της Σ.Μ.Π.Ε. βρίσκεται στο Τμήμα Μητροπολιτικού Σχεδιασμού Αθήνας – Αττικής της Διεύθυνσης Σχεδιασμού Μητροπολιτικών, Αστικών και Περιαστικών Περιοχών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας καθώς και στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Αττικής, προκειμένου να ενημερωθεί το κοινό.

 

 

 

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η σύγκληση της έκτακτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου γίνεται  πριν καν συμπληρωθούν 48 ώρες απο την ανάρτηση της εν λόγω μελέτης .

Η μελέτη είναι ιδιαίτερα μακροσκελής (πάνω απο 600 σελίδες) Επιπρόσθετα αφορά όχι μόνο το ΚΥΤ αλλά και αρκετές ιδιόμορφες περιοχές της Ηλιούπολης  , οι οποίες εντάσσονται σε διάφορες νέες ζώνης χρήσης.

Επαρκεί ο χρόνος για να μελετηθεί επαρκώς απο τις δημοτικές ομάδες η μελέτη και για να καθορίσουν τις τοποθετήσεις τους ;

Γιατί τέτοια βιασύνη ,απο την στιγμή που προβλέπεται χρονικό διάστημα τριάντα (30) ημερών για την διάρκεια της διαβούλευσης και την κατάθεση των όποιων αντιρρήσεων και προτάσεων ; 

 

 

Τελευταία ανανέωση ( 17.07.20 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB