spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Τελευταία arrow Εκτός ελέγχου η φωτιά στις Κεχριές–Εκκενώνονται ο οικισμός Δράσσα και η κατασκήνωση στο Σοφικό.
Εκτός ελέγχου η φωτιά στις Κεχριές–Εκκενώνονται ο οικισμός Δράσσα και η κατασκήνωση στο Σοφικό. PDF Εκτύπωση E-mail
  
23.07.20

 Η πυρκαγιά στις Κεχριές βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη με πολλές διάσπαρτες ενεργές εστίες. Εντολή εκκένωσης για Δράσσα και το ράντζο- κατασκήνωση στο Σοφικό. Όλα τα παιδιά θα μεταφερθούν στις εγκαταστάσεις του Αριστοτελείου Εκπαιδευτηρίου Κορίνθου. Εκκενώθηκε ξανά το χωριό Αλαμάνο.

Πολύ δύσκολη εξακολουθεί να είναι η κατάσταση στην Κορινθία με τη φωτιά στις Κεχριές να μαίνεται ανεξέλεγκτη καθώς έχει πολλές διάσπαρτες εστίες ενεργές.

Μάλιστα πριν από λίγο δόθηκε εντολή από τον δήμαρχο Κορινθίων να εκκενωθούν προληπτικά ο οικισμός Δράσσα καθώς και το ράντζο κατασκήνωση «The Ranch» στο Σοφικό Κορινθίας. Όλα τα παιδιά θα μεταφερθούν στις εγκαταστάσεις του Αριστοτελείου Εκπαιδευτηρίου Κορίνθου με τα λεωφορεία ΚΤΕΛ.

Νωρίτερα και λόγω της κατάστασης που επικρατεί στις Κεχριές και δεδομένο πως η πυρκαγιά είναι δύσκολη λόγω των δυνατών ανέμων το χωριό Αλαμάνο εκκενώθηκε ξανά.

 Παράλληλα ο δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος με έγγραφό του στο Υπουργείο Εσωτερικών, ζήτησε να κηρυχθεί ο Δήμος Κορίνθου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Όπως πρόσθεσε ο δήμαρχος, «έχω ήδη ζητήσει από την κυβέρνηση και την περιφέρεια Πελοποννήσου να κηρύξουν τον δήμο σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης».

Επίσης, όπως είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο Βασίλης Νανόπουλος, «παρ’ ότι επιχειρεί στην περιοχή σχεδόν το σύνολο των εναέριων πυροσβεστικών μέσων, η κατάσταση δεν ελέγχεται».

 Οι πυροσβεστικές δυνάμεις, εκτός από τις φλόγες έχουν να αντιμετωπίσουν και τους δυνατούς ανέμους που πνέουν από το μεσημέρι στην ευρύτερη περιοχή. Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, υπάρχουν πολλές διάσπαρτες εστίες φωτιάς, οι οποίες αναζωπυρώνονται συνεχώς, γεγονός που δυσκολεύει περισσότερο τις προσπάθειες των πυροσβεστών.

Αυτή την ώρα επιχειρούν στην περιοχή 268 πυροσβέστες με 61 οχήματα, 15 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες ΟΤΑ, ενώ από αέρος επιχειρούν επτά ελικόπτερα συνολικά, καθώς και τρία αεροσκάφη.

 Κεχριές Κορινθίας: Ο καπνός από τη φωτιά έφθασε στους Μολάους Λακωνίας

Ο καπνός από τη φωτιά στις Κεχριές Κορινθίας έχει καλύψει μέχρι και τον ουρανό στους Μολάους Λακωνίας, αφού οι ισχυροί άνεμοι τον μετέφεραν χιλιόμετρα μακριά.

 

ΠΗΓΗ: newsit.gr

 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB