spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική
Σήμερα 16/9/20 συζητάνε στο Δ.Σ του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης την έγκριση προϋπολογισμού 2020! PDF Εκτύπωση E-mail
  
15.09.20

 Σήμερα 16/9/2020 ,σύμφωνα με την πρόσκληση που απεστάλλη στα μέλη του , συνεδριάζει το Δ.Σ του Νομικού Προσώπου του Μουσείου Εθνικης Αντίστασης. Δεν είναι γνωστό εάν τελικά θα πραγματοποιηθεί ,μετά την προσωρινή αναστολή λειτουργίας του δημαρχείου λόγω του κρούσματος κορονοϊού που εντοπίστηκε σε απασχολούμενο του Δήμου.

Πάντως ένα απο τα θέματα που έρχονται για συζήτηση και έγκριση είναι ο προϋπολογισμός του ΝΠ για το 2020!

Ακούγεται περίεργα στα μέσα Σεπτεμβρίου να μην υπάρχει εγκεκριμένος προϋπολογισμός για το τρέχον έτος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι  σύμφωνα με το www.airetos.gr , το ΥΠΕΣ εξέδωσε μέσω του Υφυπουργού Θ.Λιβάνιου  εξαιρετικά επείγουσα Εγκύκλιο για την υποβολή σχεδίων προϋπολογισμού έτους 2021 στη Διαδικτυακή Βάση Δεδομένων (ΔΒΔ) του Υπουργείου Εσωτερικών.

 

Σκοπός είναι η παροχή οδηγιών αναφορικά με τη διαδικασία υποβολής των σχεδίων π/υ 2021 των Δήμων, των Περιφερειών και των λοιπών Νομικών Προσώπων του υποτομέα των ΟΤΑ στη ΔΒΔ (http://www.eetaa.gr/modota/modota.htm), προκειμένου το Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ να παράσχει γνώμη επί αυτών, σύμφωνα με τα αρ.77 και 78 του ν.4172/2013, ως έχουν αντικατασταθεί από τα αρ.189 και 190 του Κλεισθένη (ν.4555/2018) και εν συνεχεία τροποποιηθεί εκ νέου με τον ν.4623/2019.

Τα σχέδια προϋπολογισμού θα υποβληθούν με ευθύνη των Προϊσταμένων Οικονομικών Υπηρεσιών (ΠΟΥ).

Η ευθύνη των στατιστικών ανταποκριτών περιορίζεται αποκλειστικά στην καταχώρηση και οριστικοποίηση (προκειμένου να θεωρηθεί υποβληθέν) του εγκεκριμένου από τον/την ΠΟΥ δελτίου με τίτλο “Σχ. Προϋπ. 2021” στη ΔΒΔ.

Η Εγκύκλιος περιλαμβάνει αναλυτικές τεχνικές οδηγίες για τους Πίνακες “Έσοδα”, “Έξοδα”, “Ισολογισμός”, “Στοιχεία Αποφάσεων”. Δίδονται δε και ειδικές οδηγίες για τα εξής θέματα:

- υποχρεώσεις που έχουν υπαχθεί σε καθεστώς ρύθμισης – έλεγχος πιστώσεων ΠΟΕ,

- επιχορηγήσεις ΝΠΔΔ από Δήμους και ίδια έσοδα,

- συγχώνευση ή κατάργηση Νομικών Προσώπων,

- στοιχεία π/υ ΝΠΙΔ.

Τέλος, παρέχεται η μεθοδολογία προσδιορισμού του δημοσιονομικού αποτελέσματος, σε δεδουλευμένη και σε ταμειακή βάση.

Η αριθμ. 312/57691/11.9.2020 Εγκύκλιος βρίσκεται ΕΔΩ

Έχουμε αναφερθεί και στις 19 Φεβρουαρίου 2020 με σχετικό άρθρο (δείτε εδώ) σε "μυστήριες" πρακτικές που έχουν συμβεί και συμβαίνουν γύρω απο θέματα που αφορούν το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης.

Οι δημότες πρέπει να γνωρίζουν με ποιό τρόπο λειτουργεί το Ν.Π ,ποιός είναι υπέυθυνος για την έγκαιρη κατάρτηση του προϋπολογισμού και με ποιόν τρόπο εκτελείται.

Πρόεδρος του Δ.Σ του Ν.Π του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης είναι ο δήμαρχος Ηλιούπολης κ.Γιώργος Χατζηδάκης.

Μάλλον είναι ο αρμόδιος για να δώσει απαντήσεις στα παραπάνω αλλά και στις παρακάτω ερωτήσεις :

- Έγινε και αν ναί πότε ,ο απολογισμός εκτέλεσης του προϋπολογισμού για το έτος 2019 ;

- Βάσει ποιού προϋπολογισμού εκτελούνται οι λειτουργικές και οι όποιες άλλες δαπάνες απαιτούνται για την λειτουργία του για το τρέχον έτος;

Ενδεχόμενη επίκληση της  πανδημίας του κορονοϊού ως δικαιολογία μάλλον θα είναι αβάσιμη ,αφού ως γνωστό οι προϋπολογισμοί των ΟΤΑ και των ΝΠΔΔ αυτών σχεδιάζονται , συζητούνται ,εγκρίνονται ως το τέλος της προηγούμενης χρονιάς και υποβάλλονται στο Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ για έλεγχο στις αρχές του τρέχοντος έτους στο οποίο αναφέρονται.

 

Με αφορμή τα 10 χρόνια λειτουργίας του Μουσείου  Εθνικής Αντίστασης, ενδεχομένως η διοίκηση του Δήμου και του ΜΕΑ  να σχεδιάζουν κάποιες εορταστικές εκδηλώσεις και δράσεις. Βέβαια εν μέσω πανδημίας ίσως να έχουν μία άλλη μορφή απο τις καθιερωμένες σε αύτες τις περιστάσεις.

Όμως ας μην περιοριστούν σε τετριμμένους πομπώδεις λόγους απολογισμού έργου και σε ευχολόγια  για ένα νέο ξεκίνημα επαναπροδιορισμού μιας πιό αποτελεσματικής λειοτουργίας του.

Ας κάνουν και έναν οικονομικό απολογισμό των ποσών που ξοδεύτηκαν τα 10 αυτά χρόνια (2010-2020) για την λειτουργία του Μουσείου ,επιδεικνύοντας την ίδια ευαισθησία για την διαφάνεια και την χρηστή διαχείριση που επέδειξε για τον απολογισμό 2011 - 2018  των σχολικών επιτροπών αλλά και για το πρόγραμμα της κομποστοποίησης , τα οποία ανέδειξαν ως θέματα σε συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

 


Τελευταία ανανέωση ( 16.09.20 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB