spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική
Κυκλώνας Ιανός: Δείτε από πού και τι ώρες θα περάσει το μάτι του κυκλώνα PDF Εκτύπωση E-mail
  
16.09.20

 Ο Μεσογειακός Κυκλώνας φαίνεται τελικά πως θα έρθει από τα μέρη μας και στις παρακάτω φωτογραφίες παρουσιάζονται τις περιοχές που θα πλήξει με σφοδρές καταιγίδες και ριπές ανέμων που θα φτάσουν ακόμα και 140 km.

Πρόκειται για ένα φαινόμενο άκρως επικίνδυνο και θα πρέπει να επιδειχθεί η δέουσα προσοχή και σοβαρότητα, ώστε να αποφευχθούν νέες τραγωδίες. Ο κυκλώνας Ιανός είναι θύελλα με κλειστή περιστροφική κυκλοφορία γύρω από το “μάτι”, το κέντρο δηλαδή του κυκλώνα. Συγκαταλέγεται στους μεσογειακούς κυκλώνες που δημιουργούνται με τον ίδιο τρόπο και μοιάζουν με τους τροπικούς κυκλώνες που βλέπουμε στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, αλλά είναι πιο ασθενείς, γενικά πιο βραχύβιοι και μικρότεροι σε μέγεθος από τους τροπικούς κυκλώνες.

Οι μεσογειακοί κυκλώνες είναι σχετικά σπάνια φαινόμενα, τα οποία συναντούμε στον ελλαδικό χώρο από το 1995, αλλά δείχνουν τάση να ενταθούν και να γίνουν συχνότεροι στην περιοχή της Μεσογείου λόγω κλιματικής αλλαγής.

Ως φαινόμενο, στην Ελλάδα είναι πολύ σπάνιο αλλά συγχρόνως και εντυπωσιακό. Για την επερχόμενη κακοκαιρία έγινε και σύσκεψη στη Πολιτική Προστασία ενώ θεωρείται δεδομένο ότι θα αποσταλεί στους κατοίκους των περιοχών όπου θα περάσει ο κυκλώνας μήνυμα από το 112.

Σήμερα η ΕΜΥ εξέδωσε και έκτακτο δελτίο καιρού για τις επόμενες ημέρες. Σύμφωνα με τους χάρτες που η κακοκαιρία θα πλήξει κυρίως την Πελοπόννησο και συγκεκριμένα περιοχές τις Καλαμάτας, της Κυπαρισσίας, τα Κήθυρα, τη Σπάρτη και γενικότερα την νότια Πελοπόννησο.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε τον τρόπο κίνησης του συγκεκριμένου κυκλώνα, ο οποίος από την Πέμπτη θα πλησιάζει τη χώρα μας και μέσα στην Παρασκευή αναμένεται να προκαλέσει γενικευμένη κακοκαιρία.

ΠΗΓΗ : dikaiologitika.gr

https://www.dikaiologitika.gr/images/2020/10/%CE%95%CE%9C%CE%A5%20%CE%9A%CE%A5%CE%9A%CE%9B%CE%A9%CE%9D%CE%91%CE%A3%20%CE%9D%CE%95%CE%9F.gif

 

Τελευταία ανανέωση ( 16.09.20 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB