spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Τελευταία arrow Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας - Ηλιούπολη : Διάβαση για χρήση απο μαθητές.
Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας - Ηλιούπολη : Διάβαση για χρήση απο μαθητές. PDF Εκτύπωση E-mail
  
19.09.20

Η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» (ΕΕΚ) από το 2002 έχει καθιερωθεί ως ο σημαντικότερος θεσμός σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και κατ’ επέκταση για την διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους.

Σκοπός των δράσεων είναι η προώθηση βιώσιμων τρόπων μετακίνησης και μεταφοράς στην πόλη και την ενθάρρυνση των πολιτών στην χρήση του ποδηλάτου αλλά και του περπατήματος ως εναλλάκτικούς τρόπους μετακίνησης. 

 Στο Δήμο Ηλιούπολης βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και ένα χρόνο η μελέτη του  Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) , με στόχο την ανάπτυξη και την υλοποίηση του στα πλαίσια ενός μακροπρόθεμου σχεδιασμού ,για την βελτίωση των υπαρχόντων μέσων και των τρόπων μετακίνησης των κατοίκων αλλά και την προώθηση νέων.

Όμως όλα τα παραπάνω ,απαιτούν την τεχνική υποστήριξη αλλά και μία ανεπτυγμένη αντίληψη για την εκπόνηση και την υλοποίηση όλων αυτών των σχεδίων.

Αλλά με ποιό τρόπο θα επιτευχτούν όλα αυτά , όταν μία απλή διάβαση που χρησιμοποιείται απο μαθητές εμφανίζει αυτήν την εικόνα ;

diaba5diaba1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η διαγράμμιση της διάβασης πεζών επι της οδού Μεσσηνίας (μεταξύ των 8ου & 17ου Δημοτικών Σχολείων και του 2ου Γυμνασίου ) , της οποίας είναι πρόσφατα επανασχεδιασμένη , οδηγεί στο πεζοδρόμιο μπροστά απο την είσοδο του Γυμνασίου, πλην όμως  στο μισό πλάτος της  εμποδίζεται η ανάβαση στο πεζοδρόμιο απο τα προστατευτικά κάγκελα που υπάρχουν.

Σε συνδυασμό με  ένα εύκαμπτο πλαστικό κολωνάκι  που βρίσκεται πάνω στην διάβαση ,περιορίζουν σχεδόν στο μισό το εύρος της που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ασφαλή διέλευση της οδού.

 

 

 

 


 

Τελευταία ανανέωση ( 19.09.20 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB