spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Τελευταία arrow Ηλιούπολη :Απουσιάζουν οι διαγραμμίσεις σε διαβάσεις οδών που χρησιμοποιούνται απο μαθητές και ΑμΕΑ.
Ηλιούπολη :Απουσιάζουν οι διαγραμμίσεις σε διαβάσεις οδών που χρησιμοποιούνται απο μαθητές και ΑμΕΑ. PDF Εκτύπωση E-mail
  
23.09.20

tetarto1Στην λεωφόρο Σοφ. Βενιζέλου , στο ύψος του αριθμού 74 , στην διασταύρωσή της  με την οδό Παπαφλέσσα υπάρχουν ράμπες για χρήση απο ΑμΕΑ τόσο στα πεζοδρόμια αλλά και επι της νησίδος  της λεωφόρου .

Λόγω της γειτνίασης τους με το 4ο Δημοτικό Σχολείο αλλά και με ιδιωτικό φροντιστήριο ξένων γλωσσών , καθημερινά χρησιμοποιούνται  απο ΑμΕΑ και δεκάδες  μαθητές για να διασχίσουν με ασφάλεια  τους παραπάνω δρόμους . Μάλιστα όπως φαίνεται και στην σχετική φωτογραφία χρησιμοποιούνται και απο την σχολική τροχονόμο του 4ου Δημοτικού Σχολείου προκειμένου να περάσουν γονείς και παιδιά με ασφάλεια το δρόμο .

tetarto2

 

 

 

 

 

 

 

Παρόλα ταύτα οι απαραίτητες διαγραμμίσεις απουσιάζουν.  Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Σεφτελής  με αναρτήσεις του στην προσωπική του σελίδα κοινοποίησε πρόσφατα στην σελίδα του στο facebook την βαφή των διαγραμμίσεων που πραγματοποιήθηκαν απο τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου πλησίον του 8ου & 17ου Δημοτικών Σχολέιων και του 2ου Γυμνασίου

tetarto3

 

 

Βέβαια υπάρχουν και κακοτεχνίες στα συγκεκριμένα σημεία τις οποίες αναδείξαμε με σχετικό άρθρο ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ. Ελπίζουμε να διορθωθούν σύντομα.

H περίοδος που τα σχολεία παρέμειναν κλειστά προφανώς πέρασε ανεκμετάλευτη  από την διοίκηση του Δήμου ,για την παραγματοποίηση των απαραίτητων εργασιών για την συντήρηση των διαβάσεων και την βαφή των διαγραμμίσεων. 

Όμως την παρούσα χρονική στιγμή κρίνεται ως επιτακτική ανάγκη, για την ασφάλεια των μαθητών ,των γονέων ,των ΑμΕΑ  αλλά και γενικότερα των κατοίκων της πόλης , να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για την άμεση βαφή των διαγραμμίσεων , πρωτίστως  στις διαβάσεις των παρακείμενων δρόμων των σχολείων και των ραμπών των ΑμΕΑ και δευτερευόντως στις υπόλοιπες διαβάσεις της πόλης.

 

 

Στον γειτονικό Δήμο του Βύρωνα (πλησίον του 1ου και 3ου Δημοτικών Σχολείου) αλλά και σε  άλλους Δήμους της χώρας  δημιουργήθηκαν τρισδιάστατες διαγραμμίσεις ,οι οποίες είναι πολύ αποτελεσματικές στο να κινητοποιούν την προσοχή των οδηγών για την ύπαρξη διαβάσεων

Ιδέες και τρόποι υπάρχουν πολλοί , αρκεί να υπάρχει θέληση καθώς και ο απαραίτητος σχεδιασμός και προγραμματισμός για να υλοποιηθούν.

Όταν ως Δήμος δεν μπορεί να συντηρήσει έγκαιρα και  με τρόπο αποτελεσματικό  τις βασικές υποδομές οδικής ασφάλειας  της πόλης , πως θα αξιοποιηθούν τα αποτελέσματα και οι προτάσεις της μελέτης του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας που κοστίζει πάνω από 100.000 ευρώ ;

tetarto4

 

 


 

 

Τελευταία ανανέωση ( 23.09.20 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB