spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Τελευταία arrow Καταλήψεις σχολείων:Ξεφεύγει επικίνδυνα η κατάσταση-Απαιτείται ψυχραιμία,αυτοσυγκράτηση αλλά & έργα.
Καταλήψεις σχολείων:Ξεφεύγει επικίνδυνα η κατάσταση-Απαιτείται ψυχραιμία,αυτοσυγκράτηση αλλά & έργα. PDF Εκτύπωση E-mail
  
25.09.20

katal Ξεπερνούν τα 220 τα κλειστά σχολεία σε όλη την Ελλάδα λόγω καταλήψεων των μαθητών, με αιτήματα σχετικά με την πανδημία. Οι καταλήψεις γίνονται, τη στιγμή που περισσότερες από 100 σχολικές τάξεις και σχολεία είναι κλειστά, λόγω των κρουσμάτων κορωνοϊο. 

Οι μαθητές με τις καταλήψεις διαμαρτύρονται και καταγγέλουν κυρίως την  υπερβολική πύκνωση  των μαθητών ανα τάξη , διεκδικόντας την δημιουργία 15μελών τμημάτων. Όμως τα τελευταία 24ώρα τα πράγματα δείχνουν να ξεφεύγουν.

Χθές (24/9) στο Σουφλί (δείτε εδώ) μαθητής που συμμετείχε μαζί με άλλους στην κατάληψη του Γενικού Λυκείου και είχε ανέβει στην στέγη, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες έπεσε στο προαύλιο και τραυματίστηκε σοβαρά.

Σήμερα (25/9) στο 5ο Γυμνάσιο Αγίου Δημητρίου Αττικής , όπου τελούσε υπό κατάληψη υπήρξε  συμπλοκή μεταξύ γονέων και μαθητών με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο μαθητών, ο ένας εκ των οποίο νοσηλεύεται σε νοσοκομείο με σπασμένο χέρι. (δείτε εδώ)

Αλλά και στο 2ο και 5ο Γυμνάσιο Αλίμου σημειώθηκαν επεισόδια  μεταξύ γονέων και μαθητών και υπάρχει και σχετικό βίντεο στο οποίο καταγράφηκαν εικόνες που δεν τιμούν κανέναν .Ο γονείς συγκεντρώθηκαν έξω από τα σχολεία που βρίσκονται επί της οδού Αμμοχώστου νωρίς πρωί και προσπάθησαν να σπάσουν την κατάληψη ωστόσο δεν τα κατάφεραν. (δείτε εδώ)

Οι μαθητές μετά απο 6 μήνες με καραντίνα , κλειστά σχολεία και έχοντας να αντιμετωπίσουν τις νέες συνθήκες επαναλειτουργίας των       σχολείων  στην νέα σχολική χρονιά , είναι λογικό να έχουν μία πρωτόγνωρη ψυχολογία, που σε  συνδυασμό με αστοχίες του σχεδιασμού της κεντρικής κυβέρνησης , έχει οδηγήσει κάποιους απο αυτούς στην εκδήλωση αυτών των ενεργειών.

Απαιτείται ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση απο όλους. Πρωτίστως από τους πιο ώριμους ,που είναι οι γονείς που  βλέπουν τα σχολεία           κλειστά και είναι ενάντια σε αυτό, αλλά και από διδάσκοντες , οι οποίοι εαν και εκείνοι έχουν αιτήματα και διαμαρτύρονται ,θα πρέπει               να συμβάλλουν στην αποκλιμάκωση και στην αποφυγή τέτοιων φαινομένων.

Η κυβέρνηση απο την μεριά της θα πρέπει να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια και να επανεξετάσει τις δυνατότητες που υπάρχουν, έστω                και την ύστατη στιγμή για την άμβλυνση  των προβλημάτων, που ομολογουμένως είναι υπαρκτά αλλά και πολύπλοκα λόγω των ειδικών               συνθηκών που επικρατούν. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να λυθούν με κάποιο τρόπο προκειμένου να μπορέσει η σχολική κοινότητα να          λειτουργήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.


Τελευταία ανανέωση ( 25.09.20 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB