spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Τελευταία arrow Κορονοϊός :Ανακοινώθηκαν τα νέα μέτρα
Κορονοϊός :Ανακοινώθηκαν τα νέα μέτρα PDF Εκτύπωση E-mail
  
25.09.20

 Ανακοινώθηκαν νέα μέτρα,  σε μια προσπάθεια να μπει “φρένο” στον τρόπο με τον οποίο εξαπλώνεται ο κορονοϊός και να αποφευχθεί το lockdown στην Αττική.

Ο εκπρόσωπος του ΕΟΔΥ κ. Μαγιορκίνης ανακοίνωσε 286 νέα σημερινά κρούσματα, από αυτά στην Αττική εντοπίστηκαν 163 νέα κρούσματα, 18 στα Τρίκαλα και 11 στην Θεσσαλονίκη.

Στην συνέχεια επανέλαβε πως οι ευπαθείς ομάδες πρέπει να προστατευτούν όσο γίνεται περισσότερο, ενώ σημείωσε ακόμη πως “δεν είμαστε στο σημείο για πιο σκληρά μέτρα και δεν χρειάζεται ακόμα να τα εφαρμόσουμε”.

Για τις ΜΕΘ είπε ότι αν φτάσουμε στους 200 διασωληνωμένους μπορεί να δούμε και 15 με 20 θανάτους την ημέρα. “Το γεγονός ότι είδαμε πολλούς θανάτους δεν σημαίνει ότι από αυτούς τους θανάτους μειώθηκε ο αριθμός των διασωληνωμένων”, τόνισε χαρακτηριστικά.

“Το κλείσιμο των σχολείων είναι το προτελευταίο μέτρο”, είπε ο καθηγητής, επαναλαμβάνοντας πως το lockdown παραμένει το ύστατο μέτρο αλλά και πως η Αττική βρίσκεται στο επίκεντρο.Επανέλαβε πως οι ευπαθείς ομάδες πρέπει να προστατευτούν όσο γίνεται περισσότερο.

Στην συνέχεια ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ.Χαρδαλιάς επανέλαβε πως κανένα μέτρο δεν μπορεί να είναι αποτελεσματικό αν δεν τηρείται και στην συνέχεια ανακοίνωσε τα νέα μέτρα. Απο σήμερα και μέχρι στις 4/10 , στην Αττική και σε Ημαθία, Κιλκίς, Πιερία, Χαλκιδική, Χανιά, Ηράκλειο, αναστέλλεται η λειτουργία κάθε είδους επιχείρησης λιανικής όπως περίπτερα και οι κάβες μετά τα μεσάνυχτα και μέχρι νωρίς το πρωί.

ΠΗΓΗ : newsit.gr

Τελευταία ανανέωση ( 25.09.20 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB