spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Τελευταία arrow Αυξημένα τα κρούσματα - Αυξήθηκαν οι διασωληνωμένοι- Νέο πλαίσιο μέτρων για την ασφάλεια της χώρας
Αυξημένα τα κρούσματα - Αυξήθηκαν οι διασωληνωμένοι- Νέο πλαίσιο μέτρων για την ασφάλεια της χώρας PDF Εκτύπωση E-mail
  
06.10.20

 Σε 399 ανέρχονται τα νέα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα, το τελευταίο 24ωρο όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης (06/10) ο ΕΟΔΥ.Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 399, εκ των οποίων 55 συνδέονται με γνωστές συρροές και 33 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 20.541 (ημερήσια μεταβολή +2.0%), εκ των οποίων 55.9% άνδρες.

 

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 3, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 420 θάνατοι. Η διάμεση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 78 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 87 (72.4% άνδρες).

 

 

Από το σύνολο των 20.541 κρουσμάτων, 3.122 (15.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 8.385 (40.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

Στην καθιερωμένη ενημέρωση  της Τρίτης τον λόγο πήρε αρχικά ο καθηγητής Μαγιορκίνης και τόνισε πως το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου η Ελλάδα μπήκε στο δεύτερο κύμα της πανδημίας, με την Αττική να εμφανίζει καθημερινά εδώ και κάποιες εβδομάδες περισσότερα από τα μισά ημερήσια κρούσματα.

Επιπλέον, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τον χειμώνα… που έρχεται, υπενθυμίζοντας τα “όπλα” μας σε αυτή τη μάχη: Την μάσκα και την απόσταση.

Ακολούθως, τον λόγο πήρε ο Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος επανέλαβε την ανάγκη πιστής τήρησης των μέτρων για να ξεπεράσουμε τον κίνδυνο και έκανε έναν απολογισμό της κατάστασης στην χώρα μας σε ό, τι αφορά την πανδημία.

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στους ελέγχους που γίνονται και τα πρόστιμα που επιβάλλονται, ενώ έκανε αναφορά και στα κρούσματα κορονοϊού σε σχολεία.

Η κυβέρνηση θα θέσει ένα πλαίσιο μέτρων για την ασφάλεια στη χώρα μας.  Έτσι ενεργοποιούμε τον χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας που περιλαμβάνει τέσσερα επίπεδα προληπτικών μέτρων και κανόνων για κάθε Περιφερειακή Ενότητα της χώρας.

Πιο αναλυτικά:

– Επίπεδο ένα, ετοιμότητας.

– Επίπεδο δύο, επιτήρησης.

– Επίπεδο τρία, αυξημένης επιτήρησης.

– Επίπεδο τέσσερα, αυξημένου κινδύνου.

Ο καθορισμός του επιπέδου κινδύνου σε κάθε περιοχή εξαρτάται από την αυξανόμενη ή μειούμενη τάση επιδημιολογικών μεγεθών, όπως ο αριθμός κρουσμάτων ανά 10.000 κατοίκους, των δεικτών πληρότητας του Συστήματος Υγείας, πχ τις χρησιμοποιούμενες απλές κλίνες ή ΜΕΘ, και των ποιοτικών χαρακτηριστικών της επιδημιολογικής κατάστασης, όπως αυτά αποτυπώνονται από τα δεδομένα της ινχηλάτησης και της συσχέτισης κρουσμάτων και των επαφών τους.

Η εφαρμογή των μέτρων θα πραγματοποιείται σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας, εκτός αν προκύψουν έκτακτες περιστάσεις που να δικαιολογούν εξαιρέσεις εντός της Περιφερειακής Ενότητας, σύμφωνα με τα πρωτόκολλα.

Ο Χάρτης θα επικαιροποιείται κάθε 15 ημέρες με βάση τις εισηγήσεις της ειδικής επιτροπής λοιμωξιολόγων, ή και συχνότερα, όταν αυτό επιβάλλεται από τους επιδημιολογικούς δείκτες.

ΠΗΓΗ : newsit.gr

Τελευταία ανανέωση ( 06.10.20 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB