spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Τελευταία arrow Σούπερ μάρκετ: Τι αλλάζει και πότε στο ωράριο λειτουργίας – Πότε θα ανοίγουν και Κυριακή
Σούπερ μάρκετ: Τι αλλάζει και πότε στο ωράριο λειτουργίας – Πότε θα ανοίγουν και Κυριακή PDF Εκτύπωση E-mail
  
10.10.20

 Μέτρα ανάλογα με το επιδημιολογικό φορτίο - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές

Στο επίκεντρο είναι το ωράριο των σούπερ μάρκετ, καθώς χθες Παρασκευή εξειδικεύθηκαν τα υγειονομικά μέτρα που θα ισχύουν συνολικά στα καταστήματα τροφίμων σε κάθε περιοχή, ανάλογα με το επιδημιολογικό της φορτίο, μέσω του «Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας από τη λοίμωξη Covid-19» που παρουσίασαν οι κ.κ. Χαρδαλιάς και Πιερρακάκης.

Για σήμερα Σάββατο, το ωράριο ισχύει ως έχει, κανονικά, δηλαδή από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

 

Ο χάρτης ισχύει από τη Δευτέρα, με όσα προβλέπει.

hartis

soupermarket

 

Συγκεκριμένα, όπως εξειδικεύεται από τις αρχές, το ωράριο παραμένει ως έχει για τα επίπεδα 1 («ετοιμότητας», πράσινο) και 2 («επιτήρησης», κίτρινο) για τα εν λόγω καταστήματα. Θα είναι δηλαδή ανοικτά από τις 8:00 το πρωί έως τις 9:00 το βράδυ, από Δευτέρα έως Παρασκευή, ενώ το Σάββατο οι υπεραγορές τροφίμων θα λειτουργούν από τις 8:00 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

Ωστόσο, στο επίπεδο 3 («αυξημένης επιτήρησης», πορτοκαλί) αναφέρεται η πρόβλεψη για διευρυμένο ωράριο, όπως ίσχυε στη χώρα μας κατά την περίοδο του πρώτου κύματος της επιδημίας. (Δηλαδή θα παραμένουν ανοιχτά Δευτέρα έως Παρασκευή 7:00 έως 21:00 και για το Σάββατο 07:00 έως 20:00).

Επίσης προβλέπεται υποχρεωτική χρήση μάσκας (προσωπικό και κοινό), ένα άτομο ανά 10 τ.μ. (4 άτομα 20-100 τμ και 1 άτομο για κάθε 10 τμ επιπλέον), ειδική απολύμανση σε τροχήλατα και μη καρότσια/καλάθι και διευρυμένο ωράριο

Επίσης, στο επίπεδο 4 («αυξημένου κινδύνου», κόκκινο), προβλέπεται λειτουργία των καταστημάτων της κατηγορίας και το Σαββατοκύριακο.

Σε όλα τα επίπεδα, και μέχρι νεότερης οδηγίας από τους αρμόδιους ισχύουν τα εξής μέτρα:
-Υποχρεωτική χρήση μάσκας (προσωπικό και κοινό)
-1 άτομο ανά 10 τ.μ. (4 άτομα 20-100 τ.μ. και 1 άτομο για κάθε 10 τ.μ. επιπλέον).

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ : newmoney.gr

Τελευταία ανανέωση ( 10.10.20 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB