spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Τελευταία arrow Κοιμητήριο Ηλιούπολης - Λύση υπάρχει, αλλά η διοίκηση επιμένει για δημιουργία νέου στον Υμηττό.
Κοιμητήριο Ηλιούπολης - Λύση υπάρχει, αλλά η διοίκηση επιμένει για δημιουργία νέου στον Υμηττό. PDF Εκτύπωση E-mail
  
12.10.20
nekΣτην συνεδρίαση του  δημοτικού συμβούλιου  Ηλιούπολης στις 24/9/2020 ,οι παρατάξεις της  αντιπολίτευσης επιβεβαίωσαν σύσσωμα ,για μια φορά ακόμη την απόφασή τους (το είχαν πράξει και στην συνεδρίαση στις 31/8/2020), την υιοθέτηση των θέσεων  της νομικής γνωμοδότησης, του έγκριτου νομικού  και προϊσταμένου της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου  κ. Νίκου Καραβέλου , στα πλαίσια της διαβούλευσης της ΣΜΠΕ για τον Υμηττό. ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ 

Σύμφωνα με αυτές  , τόσο  η παραμονή του υπάρχοντος ΚΥΤ όσο και η αναβάθμιση της ισχύος του και η δημιουργία κοιμητηρίου στο Υμηττό , κρίνονται ως  ανεπίτρεπτες και υπάρχουν τα ικανά νομικά ερείσματα για να προσβληθούν δια της προβλεπόμενης νομικής οδού, στην περίπτωση που προβλεφθούν στο αναμενόμενο προς ψήφιση Π.Δ για την προστασία του Υμηττού .

Εξάλλου συμφωνεί απόλυτα με αυτές  και η μέχρι σήμερα διαχρονική θέση του Δήμου, όπως διατυπώνεται και στην σελίδα 28  του τελευταίου επιχειρησιακού προγράμματος του Δήμου. ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ 2015-2019

Βέβαια η διοίκηση του Δήμου , μπροστά σε αυτό το «συμπαγές τείχος» αντίθεσης που υψώθηκε ενάντια στην προβεβλημένη από αυτήν πρόταση (χωροθέτηση και δημιουργία διαδημοτικού κοιμητηρίου με την παράλληλη παραμονή του ΚΥΤ και αφήνοντας ανοικτή την δυνατότητα αναβάθμισης του) αναγκάστηκε σε στρατηγική ήττα επί του θέματος.

 Οι συζητήσεις και η ευθυγράμμιση σε κοινή γραμμή με τον Δήμο Αλίμου στο θέμα του κοιμητηρίου.

Η αποκάλυψη του παρασκηνίου των συζητήσεων με τον Δήμο Αλίμου για την δημιουργία διαδημοτικού κοιμητηρίου , έχει φέρει σε δύσκολη θέση την διοίκηση του Δήμου , η οποία προσπαθεί να αναδείξει ως την μόνη λύση στο πρόβλημα της χωρητικότητας του υπάρχοντος κοιμητηρίου . Εξάλλου ο Δήμος Αλίμου εκφράζει απερίφραστα την υποστήριξη των όσων προβλέπονται από την ΣΜΠΕ δια μέσω του δημάρχου του κ.Ανδρέα Κονδύλη  (δείτε σχετικό άρθρο) αλλά και μέσω του Δημοτικού Συμβουλίου του , όπως φαίνεται και σε όσα περιγράφονται στην υπ’ αριθμό 147/2020 απόφασή του (δείτε την απόφαση) αλλά και στο βίντεο της σχετικής συνεδρίασης στις 29/7/2020 (από το 12:53 και μετά)  ΒΙΝΤΕΟ Δ.Σ ΑΛΙΜΟΥ 

Αποτελεί αξιοσημείωτο γεγονός η αναφορά δημοτικού συμβούλου της αντιπολίτευσης του Δήμου Αλίμου ,ο οποίος κάνει ιδιαίτερη μνεία στον δήμαρχο Ηλιούπολης και για την στάση του τον συγχαίρει : « Ορθά  οι  δήμαρχοι  Αλίμου  Και  Ηλιούπολης, ο  Ανδρέας  Κονδύλης  και  ο Γιώργος Χατζηδάκης συνεργάστηκαν και προχωρούν σε μια τόσο σημαντική ενέργεια……….. Θα  σταθώ  και  στον  δήμαρχο  Ηλιούπολης  που  πέρα  από  τα  προβλήματα  με  τον  όμορο δήμο,  είχε  και προβλήματα με την αντιπολίτευση στον δήμο του. Παρόλα αυτά δεν έκανε πίσω. Αξίζει και την εκτίμηση και  τον  σεβασμό  μας.» 

xartis02Μετά από όλα τα παραπάνω διαφαίνεται και αποδεικνύεται με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο η αιτία της εμμονικής στάσης της  διοίκησης του Δήμου στην δημιουργία κοιμητηρίου στον Υμηττό ,αφού «δεσμεύεται»  από τις συζητήσεις ,την συνεννόηση και την συνεργασία που έχει στο θέμα αυτό με τον Δήμο Αλίμου.

Η δημοτική παράταξη «Η Πόλη που θέλω»  επεσήμανε την ύπαρξη εναλλακτικής λύσης στο πρόβλημα με την αξιοποίηση του υπερκείμενου χώρου του υφιστάμενου κοιμητηρίου , ο οποίος είναι προσδιορισμένος για χρήση ως κοιμητήριο σύμφωνα με το ισχύον ρυμοτομικό σχέδιο της Ηλιούπολης. (δείτε σχετικό άρθρο)

Η δημοτικη  αρχή θέλησε να απαξιώσει και να αποδείξει ότι είναι ανεφάρμοστη. Όμως σύμφωνα με την άποψη των υπηρεσιών του Δήμου τμήμα 5,5 στρεμμάτων αυτού του χώρου μπορεί να αξιοποιηθεί , όπως άλλωστε αναφέρθηκε στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 31/8/2020 αλλα και καταδεικνύεται και με το αναλυτικό άρθρο του ilioupolinews.gr. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

 

ΤΕΛΙΚΑ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΛΥΣΗ ΣΕ ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

Ή ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΑΛΙΜΟΥ ;

 

ΦΩΤΟ ΚΑΤΟΨΗΣ : ilioupolinews.gr

 

Τελευταία ανανέωση ( 16.10.20 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB