spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Τελευταία arrow Συντονισμένη προσπάθεια απαξίωσης προσώπων και αποκλεισμού λύσεων για το κοιμητηρίο Ηλιούπολης.
Συντονισμένη προσπάθεια απαξίωσης προσώπων και αποκλεισμού λύσεων για το κοιμητηρίο Ηλιούπολης. PDF Εκτύπωση E-mail
  
16.10.20

Η συντονισμένη προσπάθεια απαξίωσης προσώπων αλλά και αποκλεισμού λύσεων στο ζήτημα της επίλυσης του κοιμητηρίου της Ηλιούπολης συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Ο σκοπός είναι προφανής.

Κάποιοι, εντός και εκτός της πόλης θέλουν πάση θυσία να αναδείξουν ως την μόνη εφικτή λύση την δημιουργία νέου κοιμητηρίου στον Υμηττό , απομειώνοντας την βαρύτητα νομικών επιχειρημάτων αλλά και θελοντας επίμονα να αποδείξουν την μη δυνατότητα εφαρμογής προτεινόμενων λύσεων.  

Η ΣΜΠΕ του Υμηττού που τέθηκε σε διαβούλευση απο το Υπουργείο Περιβάλλοντος , έγινε αφορμή για να αποκαλυφθούν παρασκηνιακές συζητήσεις και ανταλλαγή εγγράφων μεταξυ του δήμου Ηλιούπολης , του δήμου Αλίμου και της ΑΔΜΗΕ για την παραχώρηση μέρους της έκτασης του υπάρχοντος ΚΥΤ των 150 ΚV. Η παραχώρηση αυτή θα γίνει με σκοπό την δημιουργία ενός διαδημοτικού κοιμητηρίου των δήμων  Ηλιούπολης - Αλίμου , με την προϋπόθεση της άμεσης αναβάθμισης της ισχύος του σε 400 ΚV και μελλοντικής υπογειοποίησης του χωρίς όμως αυτή να προσδιορίζεται χρονικά. Όλα τα παραπάνω θα γίνουν σύμφωνα με τον καθορισμό των νέων ζωνών προστασίας και χρήσεων γης του Υμηττού ,σύμφωνα με μελλοντικό  ΠΔ για την προστασία και την ανάπτυξη του Υμηττού, του οποίο το περιεχόμενο θα στηριχθεί στην ΣΜΠΕ.  

Το ζήτημα του ΚΥΤ Ηλιούπολης έχει αποτελέσει την τελευταία 20ετία ένα μείζον θέμα για την πόλη και τους κατοίκους της. Με δικαστικούς αγώνες οι διοικήσεις των όμορων δήμων , φορέων και κατοίκων των πόλεων κατάφεραν με τρεις αποφάσεις του ΣτΕ , η ύπαρξη  του ΚΥΤ να έχει  κριθεί παράνομη και οι αποφάσεις αυτές να αποφαίνονται την  απομάκρυνση του απο το χώρο. Πλήν όμως μέχρι σήμερα δεν εφαρμόστηκαν και με το επερχόμενο Π.Δ επιχειρείται στην ουσία η αδρανοποίηση αυτών των αποφάσεων, αφού θα απαιτηθούν νέοι δικαστικοί αγώνες για την νομική προσβολή και ακύρωσή του.

https://www.cityofilioupolis.gr/images/stories/kit1.png

Το κοιμητήριο στο "αστικό βουνό" του Υμηττού

Η  διοίκηση του Δήμου Ηλιούπολης προσπάθησε με ποικίλους τρόπους να προωθήσει την δημιουργία του διαδημοτικού κοιμητηρίου στο "αστικό βουνό" , όπως το περιέγραψε ο δήμαρχος , ως την μόνη λύση που θα λύσει το πρόβλημα του κορεσμού του υπάρχοντος κοιμητηρίου. Στην αρχή προσπάθησε να διοργανώσει τοπικό δημοψήφισμα , λησμονώντας ότι η διαδικασία των δημοψηφισμάτων έχει ανασταλεί δια νόμου . Αλλά υπέστει και την ήττα σε ψηφοφορία του Δημοτικού Συμβουλίου ,αφού το σύνολο της αντιπολίτευσης τάχθηκε απέναντι στην διοίκηση και με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (δείτε εδώ)  απέρριψε την πρόταση της για σύσταση Διαπαραταξιακής Επιτροπής για την ενημέρωση των δημοτών για την διανέργεια δημοψηφίσματος , ενώ παράλληλα ομόφωνα το Σώμα επικαιροποίησε και εξέφρασε την εμμονή σε παλαιότερο  ψήφισμα  για την απομάκρυνση του ΚΥΤ.

Στις 15/7/2020 τέθηκε σε διαβούλευση η ΣΜΠΕ για τον Υμηττό, η οποία περιείχε την πρόβλεψη αναβάθμισης της ισχύος του ΚΥΤ σε συνάρτηση με την χωροθέτηση διαδημοτικού κοιμητηρίου. Στις 18/7/2020 σε έκτακτη συνεδρίαση του ,το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε την δημιουργία μιας διαπαραταξιακής επιτροπής που θα πλαισίωνε  τις υπηρεσίες του Δήμου  και θα βοηθούσε στην αξιολόγηση της ΣΜΠΕ και την προετοιμασία της προσφυγής αποτελούμενη απο εκπροσώπους της διοίκησης ,των δημοτικών παρατάξεων ,απο κατοίκους , δικηγόρους και μηχανικούς. Επίσης στην ίδια συνεδρίαση εγκρίθηκε ψήφισμα στο οποίο επισημαίνονταν για μια φορά ακόμα η επιβάρυνση του περιβάλλοντος με ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία εξαιτίας του ΚΥΤ , το αίτημα απομάκρυνσής του, την απόσυρση της ΣΜΠΕ και σε αντίθετη περίπτωση την νομική προσβολή της, την συγκρότηση επιτροπής για προετοιμασία προσβολής του τελικού Π.Δ και την κοινοποίηση του ψηφίσματος  και την κινητοποίηση συλλογικοτήτων και κατοίκων  της πόλης αλλά και όμορων Δήμων. 

Παρόλα ταύτα , η διοίκηση του Δήμου στις 14/8/2020 απέστειλε  έγγραφο-απάντηση  στα πλαίσια της διαβούλευσης, στο οποίο δεν γινόταν καμία μνεία για το θέμα του κοιμητηρίου και  χωρίς  προηγούμενη ενημέρωση των παρατάξεων και των εκπροσώπων τους στην Διαπαραταξιακή επίτροπη, η οποία ουδέποτε συγκροτήθηκε και συνεδρίασε. Το γεγονός αυτό σε συνάρτηση με την κοινοποίηση του απο 13/8/2020 εγγράφου του επικεφαλής νομικού συμβούλου της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου έγκριτου δικηγόρου κ.Νίκου Καραβέλου , του οποίου οι απόψεις δεν λήφθηκαν υπόψη στην σύνταξη της απάντησης του Δήμου στα πλαίσια της διαβούλευσης , ο οποίος γνωμοδοτούσε με νομικά επιχειρήματα  υπέρ της διαχρονικής θέσης του Δήμου για την απομάκρυνση του ΚΥΤ, κατά της επαύξησης της ισχύος του και της δημιουργίας κοιμητηρίου στον χώρο του , πυροδότησαν τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης.

Στο δημοτικό συμβούλιο στις 31/8/2020 ,η δημοτική αρχή βρέθηκε για μια φορά ακόμη απέναντι στην αντιπολίτευση ,που σύσσωμη καυτηρίασε την στάση της διοίκησης και απαίτησε την ενσωμάτωση του κειμένου του κ.Καραβέλου σε νέο έγγραφο που θα έστελνε ο Δήμος στα πλαίσια διαβούλευσης των φορέων. 

Επίμονη προσπάθεια για να καμφθεί η στάση της αντιπολίτευσης

φωτό από ilioupolinews.gr

koiniΟ δήμαρχος και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου προσπάθησαν επίμονα να μεταπείσουν τα μέλη της αντιπολίτευσης , με σκοπό να αναβάλλουν την λήψη μιας τέτοιας απόφασης και να  επηρεάσουν στο να υιοθετηθεί όχι αυτούσιο το κείμενο  του κ.Καραβέλου, αλλά να προσαρμοστεί σύμφωνα με τις απόψεις των άλλων δύο έγκριτων νομικών συμβούλων του Δήμου, αλλά και με αυτές της Τεχνικής Υπηρεσίας. Αυτό άλλωστε επιβεβαιώνεται και απο χαρακτηριστικά αποσπάσματα των πρακτικών της συνεδρίασης :

"ΔΗΜΑΡΧΟΣ :......Κοιτάξτε, ένας αχταρμάς όπου το ένα θα αντιφάσκει με το άλλο δεν μπορεί να γίνει, όπως αντιλαμβάνεστε. Μάλλον δεν έχετε διαβάσει το σύνολο του κειμένου. Είναι τετρασέλιδο. Να ξέρετε ότι εγώ δεν είμαι νομικός. Το αν θα μπει αυτούσιο ένα κείμενο, θα πρέπει να μας το πουν οι τρεις νομικοί τι πρέπει να διαφοροποιηθεί, τι αντιτίθεται σε κάτι προηγούμενο που έχουμε πει, ειδάλλως θα το χάσουμε. Εντάξει; Θα πάμε και θα χάσουμε τα πάντα......Το  να  φτιάξει  και  να  πούμε  συνημμένο  το  κείμενο  Καραβέλου,  θεωρείτε ότι  είναι  στάση  σοβαρής  Διαβούλευσης,  έτσι  όπως  είναι  το  κείμενο;Δηλαδή κάποιος ο οποίος θα το διαβάσει, δεν πρέπει να είναι ένα ενιαίο κείμενο; Να λέει το Α, ή τοΒ ή το  Γ.  Θα πρέπει να είναι  ένα ενιαίο κείμενο, όχι  συνημμένο, σας φέρνουμε και ένα κείμενο τρίτο." 

Μάλιστα σε μία ύστατη προσπάθεια , ο δήμαρχος προκαλεί τον επικεφαλή της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης "Πρώτα η Ηλιούπολη" κ. Ψυρρόπουλο θέτοντας  ένα ψευτοδίλλημα : Να αποφασίσει "εδώ και τώρα"  για την δημιουργία κοιμητηρίου για να μάθουν οι κάτοικοι , ποίοι θέλουν να γίνει νέο κοιμητήριο και ποιοί όχι,φτάνοντας ακόμα και στο σημείο να απεμπολίσει την αρχική πρόταση της δημοτικής αρχής για διαδημοτικό κοιμητήριο :

"ΔΗΜΑΡΧΟΣ:Σας ρωτώ, κ.Ψυρρόπουλε, εμείς λέμε να μη γίνει Διαδημοτικό, αλλά να γίνει Νεκροταφείο απλό. Συμφωνείτε; Εδώ ορίζουμε χρήσεις. Συμφωνείτε σε αυτό; Δεν συμφωνείτε. Είναι σημαντικό ο λαός της Ηλιούπολης να γνωρίζει ποιοι λένε όχι και ποιοι λένε ναι. Είναι βέβαια πολύ σημαντικό, πάρα πολύ σημαντικό.

Ε.ΨΥΡΡΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν μπορεί ο Δήμαρχος να ετεροκατευθύνει αυτή την στιγμή το Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο θα πάρει μία απόφαση στο ψήφισμα που δώσαμε, που ζητούμε ενσωμάτωση των απόψεων του Νομικού Συμβούλου του Δήμου, του κ. Καραβέλου, ο οποίος είναι και Προϊστάμενος, άρα η απόφαση αυτή να τεθεί προς ψηφοφορία στο Δημοτικό Συμβούλιο, για να δούμε λοιπόν, γιατί είμαστε Πολιτικό Σώμα πρώτα από όλα και μετά τέλος πάντων Αποφασιστικό, αλλά είμαστε Πολιτικό και πολιτικά λοιπόν εμείς θέτουμε ότι αυτές οι θέσεις είναι θέσεις, οι οποίες πρέπει να ενσωματωθούν στη Διαβούλευση. Ως ψήφισμα, βεβαίως. Από ότι καταλαβαίνω, είμαστε τώρα όλες οι Παρατάξεις της Αντιπολίτευσης και σας λέμε κάτι το οποίο είναι ηλίου φαεινότερο και έχουμε τον Δήμαρχο να προσπαθεί να μας πείσει για κάτι, με το οποίο εμείς δεν συμφωνούμε. Τι θα γίνει δηλαδή;"

Τον δήμαρχο έρχεται να συνεπικουρήσει ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ,ο οποίος προσπαθεί να "συνετίσει" και φτάνει στα όρια του "εκφοβισμού" όσων επιθυμούν την ενσωμάτωση αυτούσιου του κειμένου του κ.Καραβέλου ,μιλώντας στην ουσία για την αντίκρουση των δύο νομικών νομικών κειμένων:

"ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Είναι δικαίωμά σας να μη συμφωνείτε. Αυτό που ήθελα εγώ να θέσω, ότι πραγματικά για πρώτη φορά στη ζωή μου, έχω συμμετάσχει σε αρκετά Δημοτικά Συμβούλια με άλλη ιδιότητα, παίρνουμε ένα κείμενο νομικό και το κάνουμε ψήφισμα. Ένα κείμενο νομικό, που έχει κατατεθεί και κάποιο άλλο νομικό κείμενο, που εμείς δεν ξέρουμε πού συγκρούονται αυτά τα δύο και τι προβλήματα μπορούν να μας δημιουργήσουν και να ανοίξουμε τους «Ασκούς του Αιόλου», ζητώντας μία εβδομάδα να είναι εδώ οι νομικοί μας, να μας το εξηγήσουν, για να πάρουμε την απόφαση. Είναι πολύ σοβαρό θέμα για να πούμε απόψε ότι καταθέτουμε αυτό το χαρτί, ενώ έχουμε καταθέσει και κάτι άλλο. Πρέπει σε κάθε περίπτωση να είμαστε προσεκτικοί. Εγώ το ζητώ από το Σώμα να είμαστε προσεκτικοί και να κάνουμε Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο."

(Οι παραπάνω διάλογοι  περιέχονται στις σελίδες 153- 156 των πρακτικών της συνεδρίασης στις 31/8/2020 και  μπορείτε να διαβάσετε όλα τα πρακτικά της συνεδρίασης στο παρaκάτω link)

http://www.ilioupoli.gr/images/pdf/praktika_dim_symvouliou/2020/13-h_Synedriash_DS_H_31-08-2020.pdf

Το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε ,με κατα πλειοψηφία απόφαση , την ενσωμάτωση στο κείμενο της διαβούλευσης του κειμένου του κ. Καραβέλου αυτούσιο ως έχει και να ξανασυζητηθεί το θέμα σε νέα συνεδρίαση αφού έρθει το κείμενο ολοκληρωμένο.

Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 24/9/2020 , αν και είχε ήδη ληφθεί απόφαση από το προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο , η διοίκηση διαβλέποντας την αδυναμία της να κάμψει αυτή την θέση προσπάθησε για μια φορά ακόμη να προσπαθήσει εκ νέου να προτείνει την "ομογενοποίηση" των απόψεων του κ. Καραβέλου με τις απόψεις των άλλων δυό δικηγόρων. Παρά τις  προσπάθειες του δημάρχου αλλά και του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου δεν το κατάφεραν . Το κείμενο του κ. Καραβέλου ενσωματώθηκε αυτούσιο στο επίσημο κείμενο και αποτελεί την επίσημη θέση του Δήμου επί της δημιουργίας  δημοτικού ή διαδημοτικού κοιμητηρίου στο χώρο του ΚΥΤ. (δείτε την απόφαση)

 

Η πρόταση για την εκμετάλλευση του υπάρχοντος χωροθετημένου χώρου 

Όμως το πρόβλημα του κορεσμού του υπάρχοντος κοιμητηρίου είναι υπαρκτό και οφείλεται να δοθεί μία λύση σε αυτό. Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Η Πόλη που θέλω" κ.Γαβριήλ Αραμπατζής πρότεινε δημόσια με ανακοίνωση  της παράταξης του στις 27/5/2020 (δείτε την πρόταση) , την αξιοποίηση της υπερκείμενης έκτασης της οδού Μανιακίου (αυθαίρετος δρόμος), που βρίσκεται στην επάνω πλευρά του σημερινού κοιμητηρίου  και σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο της πόλης είναι χαρακτηρισμένη προν την χρήση ως χώρος κοιμητηρίου. Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 28/5/2020 ο δήμαρχος αναφέρθηκε σε αυτή την πρόταση και υποστήριξε ότι είναι ανέφικτη για διάφορούς λόγους:

φωτό απο: ilioupolinews.gr

xartis02

 

" ΔΗΜΑΡΧΟΣ : Ψάξαμε  λοιπόν να βρούμε ποιος μπορεί να είναι ο εναλλακτικός χώρος. Αναφέρομαι και σε αυτό που δημοσίευσε χθες ο κ.Αραμπατζής και πίστευα ότι ο κ.Αραμπατζής είναι σύγχρονος πολιτικός. Το 1932 υπήρχε το Σχέδιο Πόλης της Ηλιούπολης,  όπου  δεν  υπήρχαν  σχεδόν  τίποτα  σπίτια,  το  γνωρίζετε,  όπου πράγματι στο τότε Σχέδιο Πόλης υπήρχε και η χωροθέτηση νεκροταφείου στο λοφάκι, που είναι κάτω από το 12ο Δημοτικό. Σε εκείνο το λοφάκι δεν μπορεί να υπάρξει νεκροταφείο, διότι πρώτον, είναι δεδομένο ότι είναι μες τον αστικό ιστό. Δεν το αμφισβητεί κανείς. Δεύτερον. Ο νόμος λέει ότι η επέκταση νεκροταφείου πρέπει να απέχει 50 μέτρα, ο Νόμος του 2017 από τα σπίτια και από τα σχολεία.   Άρα εάν βγάλεις ακτίνα 50 μέτρων από τα σπίτια και το σχολείο, το 12ο Δημοτικό, μένει ένας χώρος ελάχιστος μες το κέντρο του λοφίσκου, ο οποίος λοφίσκος  βέβαια  έχει  δέντρα.  Εάν  δείτε  το  Σχέδιο  που  παρουσίασε  ο κ.Αραμπατζής, το οποίο δεν είναι έτσι, είναι πολύ μικρότερο το νεκροταφείο από αυτό που παρουσίασε χθες, γιατί έχουμε μιλήσει με την Τεχνική Υπηρεσία, έχουμε τα  ακριβή  σχέδια,  αλλά  ο  χώρος  είναι  ελάχιστος,  μπορεί  να  γίνει  επίσης νεκροαφείο εκεί; Όχι, διότι άλλο που απαγορεύεται είναι το γεγονός ότι είναι επικλινές το έδαφος. Τρίτο που δεν γνωρίζει ο κ.Αραμπατζής και ήταν Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών,  ότι  υπάρχει  Απόφαση  του  Συμβουλίου  της  Επικρατείας  η  οποία απαγορεύει η γωνία της Αναστάσεως, εκεί όπου υπάρχει ένα μικρό αλσύλλιο να υπάρξουν  τάφοι  λόγω  της  ύπαρξης  ρέματος  και  υπάρχει  Απόφαση  του Συμβουλίου της Επικρατείας. Είναι μέσα στο φάκελο της Τεχνικής Υπηρεσίας. Άρα εμείς δεν λέμε ότι δεν ψάξαμε όλες τις εναλλακτικές και βέβαια γνωρίζετε πολύ καλά ότι σε όλα αυτά είχαν κινηθεί εναντίον οι κάτοικοι της πόλης, οι κάτοικοι της περιοχής. Γνωρίζετε πολύ καλά οι παλιότεροι, αλλά και οι νεότεροι γνωρίζουμε με ποιο τρόπο επί Χούντας επεκτάθηκε το νεκροταφείο στα 14  στρέμματα  που  είναι  σήμερα,     συγγνώμη,  στα    12,5  στρέμματα  που  είναι σήμερα, παρουσία της τότε Χωροφυλακής, κ.ο.κ. Τι είπαμε λοιπόν; Ότι, πρέπει να βρούμε έναν νέο χώρο  Κοιμητηρίου.»

Η πρόταση επανήλθε στο προσκήνιο όταν στην συνεδρίαση  του Δημοτικού Συμβουλίου στις 24/9/2020 όπου η  κ. Θάλεια Καλαβρυτινού, που αντιπροσώπευε  την τεχνική υπηρεσία του Δήμου, αναφέρθηκε για την ενδεχόμενη επέκταση του ήδη υπάρχοντος κοιμητηρίου στον χωρο που πρότεινε ο κ. Αραμπατζής, μιλώντας με τεχνικά στοιχεία και αναφερόμενη στην ισχύουσα νομοθεσία. Έκανε μνεία για την πιο πρόσφατη νομοθετική εξέλιξη του νόμου μειώνει  την απόσταση με τα γειτνιάζοντα κτίρια στα 50 μέτρα. Σύμφωνα με τα όσα είπε στους αιρετούς η κ. Καλαβρυτινού, η συνολική έκταση που είναι χαρακτηρισμένη ως κοιμητήριο είναι περίπου 32,5 στρέμματα. Σήμερα, χρησιμοποιούνται μόνο τα 14,5 από αυτά για το υπάρχον κοιμητήριο, ενώ η επέκταση που προτείνει ο κ. Αραμπατζής, εφόσον τηρηθούν οι διατάξεις της πολεοδομικής νομοθεσίας θα μπορεί να προσθέσει στο ήδη υπάρχον κοιμητήριο άλλα 5,5 στρέμματα. (Δείτε εδώ το απόσπασμα απο το βίντεο της εν λόγω συνεδρίασης που η κ.Καλαβρυτινού αναφέρεται στα παραπάνω.)

barΟι αντιδράσεις και η προσπάθεια απαξίωσης προσώπων και προτάσεων

Μετά τις παραπάνω αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου , την στάση των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης στη Ηλιούπολη και βλέποντας μία ενδεχόμενη υλοποιήση της πρόταση για  επέκταση του ήδη υπάρχοντος κοιμητηρίου ,έχει προκληθεί  έκδηλος εκνευρισμός και δυσαρέσκεια όσων θέλουν να προωθήσουν ως μόνη λύση την δημιουργία κοιμητηρίου στον Υμηττό. Μία λύση που σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα δεδομένα προϋποθέτει την παραμονή του ΚΥΤ και την επαύξηση της ισχύος του σε 400KV.

Η αποκάλυψη του παρασκηνίου των συζητήσεων με τον Δήμο Αλίμου για την δημιουργία διαδημοτικού κοιμητηρίου , έχει φέρει σε δύσκολη θέση την διοίκηση του Δήμου Ηλιούπολης. Εξάλλου ο Δήμος Αλίμου εκφράζει απερίφραστα την υποστήριξη των όσων προβλέπονται από την ΣΜΠΕ δια μέσω του δημάρχου του κ.Ανδρέα Κονδύλη  (δείτε σχετικό άρθρο) αλλά και μέσω του Δημοτικού Συμβουλίου του , όπως φαίνεται και σε όσα περιγράφονται στην υπ' αριθμό 147/2020 απόφασή του (δείτε την απόφαση) αλλά και στο βίντεο της σχετικής συνεδρίασης στις 29/7/2020 (από το 12:53 και μετά)  ΒΙΝΤΕΟ Δ.Σ ΑΛΙΜΟΥ 

Αποτελεί αξιοσημείωτο γεγονός η αναφορά δημοτικού συμβούλου της αντιπολίτευσης του Δήμου Αλίμου ,ο οποίος κάνει ιδιαίτερη μνεία στον δήμαρχο Ηλιούπολης και για την άκαμπτη στάση του τον συγχαίρει : « Ορθά  οι  δήμαρχοι  Αλίμου  και  Ηλιούπολης, ο  Ανδρέας  Κονδύλης  και  ο Γιώργος Χατζηδάκης συνεργάστηκαν και προχωρούν σε μια τόσο σημαντική ενέργεια........... Θα  σταθώ  και  στον  δήμαρχο  Ηλιούπολης  που  πέρα  από  τα  προβλήματα  με  τον  όμορο δήμο,  είχε  και προβλήματα με την αντιπολίτευση στον δήμο του. Παρόλα αυτά δεν έκανε πίσω. Αξίζει και την εκτίμηση και  τον  σεβασμό  μας.» 

Μετά από όλα τα παραπάνω διαφαίνεται με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο η αιτία της επίμονης στάσης της διοίκησης του Δήμου στην δημιουργία κοιμητηρίου στον Υμηττό ,αφού μάλλον «δεσμεύεται» από συζητήσεις ,την συνεννόηση και την συνεργασία που διαφαίνεται να έχει στο θέμα αυτό με τον Δήμο Αλίμου.

Επιπρόσθετα , τοπικά μέσα έχουν επιδωθεί σε μία άοκνη προσπάθεια δημοσίευσης άρθρων με προσβλητικούς και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς  για  παρατάξεις της αντιπολίτευσης της Ηλιούπολης αλλά και του Αλίμου. Αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα της ελεύθερης και αδέσμευτης δημοσιογραφίας  η έκφραση απόψεων και η άσκηση κριτικής επι παντός , όμως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται αήθεις χαρακτηρισμοί και υβριστικά υπονοούμενα.

Η  στάση που έχουν τηρήσει  πρόσωπα όπως ο κ.Νίκος Καραβέλος και ο επικεφαλής της παράταξης "Η Πόλη που θέλω" κ.Γαβριήλ Αραμαπτζής  ,οι οποίοι με τις νομικές απόψεις και τις προτάσεις τους  αντίστοιχα, θέτουν "εμπόδια" στα μάτια όσων επιδιώκουν την αναβάθμιση του ΚΥΤ και δημιουργία  κοιμητηρίου στον Υμηττό.

Σε αυτή την συντονισμένη προσπάθεια απάντησαν  δημοτικές παρατάξεις της Ηλιούπολης , με σθεναρό και εμφατικό τρόπο , υποστηρίζοντας και κάνοντας γνωστές τις θέσεις τους για μια φορά ακόμα , αλλά και παρέχοντας την στήριξη στο πρόσωπο του έγκριτου δικηγόρου και νομικου συμβούλου του Δήμου κ.Νίκου Καραβέλου.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

https://ilioupolinews.gr/arabatzis-emisthoi-kondyloforoi-apaksionoyn-tin-apofasi-toy-ds/

https://ilioupolinews.gr/stiriksi-efstathiou-se-karavelo-kai-apantisi-se-dimosievmata/

https://www.ilioupoligiaolous.gr/sxolio-tis-laikis-syspeirosis-gia-tin-anaparagogi-dimosieymaton-sta-mesa-koinonikis-diktyosis

https://ilioupolinews.gr/psiropoulos-video-diadimotiko-koimitirio-kai-kyt/

Στο μεταξύ υπάρχουν πληροφορίες ότι κάτοικοι της περιοχής πέριξ του ήδη χωροθετημένου χώρου για την χρήση του ως κοιμητήριο, οι οποίοι έχουν θορυβηθεί απο μία ενδεχόμενη επέκταση του υπάρχοντος κοιμητηρίου , συγκεντρώνουν υπογραφές για να εκφράσουν την δυσαρέσκεια και την αντίθεσή τους σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Αποτελεί και αυτό αναφαίρετο δικάιωμα του κάθε πολίτη που θεωρεί ότι θίγεται. Όμως μέσα στην διαμορφούμενη κατάσταση , που το πρόβλημα του κοιμητηρίου έχει συνδεθεί με την ΣΜΠΕ , μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για άλλους λόγους. Η δημοτικη αρχή δεν αποκλείεται να φέρει το θέμα σε μια μελλοντική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να το εκμεταλλευτεί και  να "πιέσει" το Σώμα για την λήψη απόφασης για τον οριστικό αποκλεισμό της υλοποίησης μιάς τέτοιας πιθανότητας. 

Σε μια τέτοια περίπτωση θα υπήρχε μεγάλο ενδιαφέρον η στάση που θα τηρούσαν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης . Θα αποφαίνονταν θετικά σε μία υλοποίησιμη επέκταση του υπάρχοντος κοιμητηρίου ή με την αρνητική τους στάση θα πρόκριναν στην ουσία ως μοναδική λύση του προβλήματος την δημιουργία νέου κοιμητηρίου στον Υμηττό;

 

Το ερώτημα που δημιουργείται  μετά απ' όλα αυτά είναι :

ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΚΑΙ

ΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΠΡΟΚΡΙΜΑ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ ΤΟΥ  ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΛΙΜΟΥ ;

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

Τελευταία ανανέωση ( 17.10.20 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB