spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Τελευταία arrow Ηλιούπολη : Κε Δήμαρχε και κα Αντιδήμαρχε Παιδείας, τα παιδιά περιμένουν ακόμα.
Ηλιούπολη : Κε Δήμαρχε και κα Αντιδήμαρχε Παιδείας, τα παιδιά περιμένουν ακόμα. PDF Εκτύπωση E-mail
  
23.10.20

kidΣτις 18 Μαρτίου 2020 , αφού είχε ξεκινήσει η εαρινή καραντίνα που επιβλήθηκε λόγω της πανδημίας του κορονωϊού και τα σχολεία ήταν κλειστά, ο δήμαρχος Ηλιούπολης τόσο με ανάρτηση στην σελίδα του στο facebook (δείτε εδώ) ,αλλά και με ανακοίνωση στον επίσημο ιστότοπο του Δήμου , προκύρηξε την διενέργεια ενός διαγωνισμού  που θα διαρκούσε όσο θα παρέμεναν κλειστά τα σχολεία με τίτλο:"Στην Ηλιούπολη «Μένουμε Σπίτι» Δημιουργικά"!

Ο στόχος του ήταν δημιουργία πρόσθετου κινήτρου στους μαθητές, για περιορισμό των δραστηριοτήτων έξω στην πόλη και η επιβραβεύση του αποτέλεσματος της δημιουργικής απασχόλησης, όλων όσων θα εφάρμοζαν με θετικό τρόπο την γενική προτροπή «Μένουμε Σπίτι».

 

Στον διαγωνισμό με θέμα τις κοινωνικές επιδράσεις του κορωνοϊού, μπορούσαν να συμμετέχουν όλοι οι μαθητές, που κατοικούν στην Ηλιούπολη είτε φοιτούν σε Σχολεία της Ηλιούπολης είτε και άλλων περιοχών, επιλέγοντας σαν θέμα: "Στην Ηλιούπολη «Μένουμε Σπίτι» Δημιουργικά"
 
Στον διαγωνισμό με θέμα τις κοινωνικές επιδράσεις του κορωνοϊού, θα συμμετείχαν όλοι οι μαθητές των Σχολείων της Ηλιούπολης, επιλέγοντας σαν θέμα: «Γραπτό κείμενο (Έκθεση, Διήγημα ή Ποίημα) ή Καλλιτεχνική Δημιουργία (Ζωγραφική ή Εικαστική Κατασκευή)».
 
Θα βραβευόντουσαν οι 3 πρώτοι μαθητές των Δημοτικών Σχολείων με χρηματικό έπαθλο 300 ευρώ ο πρώτος, 200 ευρώ ο δεύτερος και 100 ευρώ ο τρίτος και επίσης οι 3 πρώτοι μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων με χρηματικό έπαθλο 500 ευρώ ο πρώτος, 300 ευρώ ο δεύτερος και 200 ευρώ ο τρίτος.
Την τελική αξιολόγηση των έργων θα έκανε αντιπροσωπευτική επιτροπή από συμπολίτες εκπαιδευτικούς και εικαστικούς.
Στις 15 Ιουνίου η κα αντιδήμαρχος Παιδείας με ανακοίνωσή της (δείτε εδώ) ενημέρωσε σχετικά : "Η συμμετοχή στη διαγωνιστική διαδικασία ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Τα έργα θα κριθούν από επιτροπή αξιολόγησης, που έχει συγκροτηθεί για τον σκοπό αυτό και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Πιστεύουμε ότι τότε θα είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν οι σχεδιασμένες εκδηλώσεις έκθεσης και προβολής των έργου όλων των παιδιών, με τη φυσική συμμετοχή τους, την απονομή επαίνου σε όλους και φυσικά με την βράβευση των νικητών."
Ο Σεπτέμβριος πέρασε. Τα σχολεία επαναλειτούργησαν και ήδη βρισκόμαστε στα τέλη Οκτωβρίου. Το δεύτερο κύμα της πανδημίας έχει οδηγήσει στην επιβολή μέτρων που περιορίζουν εκδηλώσεις έκθεσης και προβολής. Με βάση τις προβλέψεις των επιστημόνων η κατάσταση τους επόμενους μήνες θα είναι δύσκολη και δεν αναμένεται κάποια δραματική  διαφοροποίηση των υφιστάμενων συνθηκών. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της κας  αντιδημάρχου Παιδείας  η συμμετοχή των παιδιών ήταν μεγάλη.
 
Μήπως χρειάζεται να περιμένουν εώς την ύφεση της πανδημίας , προκειμένου να διοργανωθεί η εκδήλωση για την προβολή των έργων και των βραβεύθεντων ;
 
Εναλλακτικοί  τρόποι έκθεσης και προβολής των έργων τους υπάρχουν.
 
Προβληματιστείτε για το αν είναι σωστό να αφήνετε τα παιδιά να περιμένουν. 
 
Μην λησμονείτε την έννοια του συμβολισμού της  λαϊκήw παροιμίας " Μην τάξεις σε άγιο κερί και σε παιδί κουλούρι"


Τελευταία ανανέωση ( 23.10.20 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB