spacer.png, 0 kB
 cityofilioupolis.gr

Τελευταία Νέα


spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Αρχική arrow Ειδήσεις arrow Τελευταία arrow Παναγιώτης Δριμυλης 25/10/20.
Παναγιώτης Δριμυλης 25/10/20. PDF Εκτύπωση E-mail
  
25.10.20

drimilisΤο παρόν κείμενο περίμενα να τελειώσει η δίκη για να το δημοσιεύσω. ΓΡΑΜΜΑ ΕΝΟΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΑ (για όσους έχουν ακόμα μνήμη)

Η δίκη τελείωσε και πολλοί ήταν αυτοί που έτρεξαν να κάνουν ταμείο, δημιουργώντας εντυπώσεις για ψηφοθηρικους λόγους. Τα δύο μεγάλα κόμματα, ΝΔ, Σύριζα, πρωτοστατησαν εκτοξεύοντας κατηγορίες εκατέρωθεν, για ευθύνες και ανοχές απέναντι στην εγκληματική οργάνωση, με τη βούλα του νόμου, Χρυσή Αυγή. Η αλήθεια είναι πως τα δύο μεγάλα κόμματα έχουν ευθύνες, με τη πλάστιγγα να γέρνει αρκετά προς τη ΝΔ, διατηρεί ισχυρό ακροδεξιό πόλο στο εσωτερικό της, με τάσεις και δηλώσεις στο παρελθόν, φίλα προσκειμενες στη Χρυσή Αυγή. Αυτό δεν σημαίνει ότι ότι όλα τα μέλη της ΝΔ ή οι ψηφοφόροι της ασπαστηκαν το σκεπτικό ή πράξεις της νεοναζιστικης οργάνωσης.Κάποιοι λένε ότι ο λαϊκισμός είναι απαραίτητο στοιχείο στη σύγχρονη πολιτική, το βέβαιο είναι ότι οι εντυπώσεις που καλλιεργεί, είναι το γόνιμο έδαφος για την ανάπτυξη ακραίων τάσεων, εχθρικών προς την δημοκρατία. Δεν είναι τυχαίο ότι το σύνθημα "αλήτες, προδότες, πολιτικοί" που φώναζαν οι χρυσαυγιτες για να απαξιωσουν την δημοκρατία, αναφέρετε και στα δύο κόμματα, γιατί και τα δύο έπαιξαν και συνεχίζουν να παίζουν με τον λαϊκισμό, οπότε τους βολεύει. Αξιοσημείωτο εδώ ότι θύματα επιθέσεων και τραμπουκισμου από την Χρυσή Αυγή, υπήρξαν και δεξιοί πολιτικοί και ψηφοφόροι.Παρ όλα αυτά η στάση των δύο κομμάτων ήταν σχετικά αναμενόμενη, με τους τόνους να ανεβαίνουν δυνατά κάποιες φορές.

Στην Ηλιούπολη τα πράγματα είναι εμφανώς καλύτερα από την κεντρική πολιτική σκηνή. Στο παρελθόν χωρίς ιδιαίτερη πίεση, αντίθετα με προθυμία θα έλεγα, δύο φορές βγήκαν ομόφωνα ψηφισματα από όλες τις δημοτικές παρατάξεις. Το δεύτερο ψήφισμα κατατέθηκε στο δικαστήριο, από εμένα, όταν ήρθε η σειρά της εκδίκασης της υπόθεσης, της επίθεσης στο Συνεργείο, για να χλευαστει φανερά από τον συνήγορο Μιχαλολια, ο πρώην δήμαρχος Βαλασοπουλος, όπως και το δημοτικό συμβούλιο. Μαζί με το ψήφισμα του δημοτικού συμβούλιο, είχαν βγει και κατατεθεί στη δικαστική έδρα, πολλά ακόμα ψηφισματα καταδίκης της νεοναζιστικης οργάνωσης, από συλλόγους και φορείς της πόλης.Ανάλογα ψηφισματα καταδίκης των πράξεων της Χρυσής Αυγής, θα βγουν από δεκάδες δήμους της χώρας, πριν την ανακοίνωση της ενοχής της Χρυσής Αυγής στις 7 Οκτωβρίου, πρωτοστατωντας οι μεγαλύτεροι δήμοι της χώρας.

Στη δική μας γειτονιά όμως έγιναν όλα τραγελαφος.

Στις 24/9 ημέρα Πέμπτη, θα πραγματοποιηθεί το τελευταίο δημ. συμβούλιο. Αμέσως μετά στις 28/9 θα δούμε μια ανακοίνωση από την "παράταξη" Συνεργοί με την Ηλιούπολη, που ξεκινάει λέγοντας πως είναι "Πρόταση για ψήφισμα που κατατέθηκε στο δημοτικό συμβούλιο της Ηλιούπολης". Παρακάτω γράφει "πως εισηγούνται στο δημοτικό συμβούλιο το παρακάτω ψήφισμα."Η αλήθεια είναι τελείως διαφορετική από αυτή που θέλουν να δίνουν οι Συνεργοί. Υπήρχε ψήφισμα προς το δημοτικό συμβούλιο, της Μαχομενης Ηλιούπολης, που όμως δεν τέθηκε σε ψηφοφορία. Σε επικοινωνία που είχα με δύο επικεφαλής δημ παρατάξεων, μου ειπώθηκε το ίδιο ακριβώς. Πρόταση για ψήφισμα προς το δημοτικό συμβούλιο, από τους Συνεργους, δεν υπήρξε ποτέ.

Εδώ γεννιούνται αμείλικτα ερωτήματα.

Που άραγε κατέθεσαν οι Συνεργοί το ψήφισμα τους;Αν απορρίφθηκε, γιατί δεν το δημοσίευσαν, όπως έκανε η Μαχομενη Ηλιούπολη;

Γιατί δεν τέθηκε σε ψηφοφορία έστω της Μαχομενης Ηλιούπολης, δηλαδή το πραγματικό, αυτό που κατατέθηκε στο δημ συμβούλιο;Γιατί οι Συνεργοί συνεχίζουν τον δρόμο της ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ των κατοίκων της πόλης που εδώ και περίπου ένα χρόνο έχουν χαράξει;Είναι συνεργαζομενοι με τη διοικούσα παράταξη, κάτι που κάνει πιο εύκολο να κατεβάσουν ένα ψήφισμα ή είναι οι τελευταίοι καρπαζοεισπρακτορες μιας συνδιοικησης;Μήπως ο λόγος είναι ότι μπλοκαριστηκε από την παράταξη που διοικεί;Μήπως ότι αμέσως μετά ακολούθησε μήνυμα του δημάρχου Χατζηδάκη;Γιατί να μοιράζεται η "αντιφασιστικη αίγλη" σε όλο το δημοτικό συμβούλιο. Οι Συνεργοί μήπως κράτησαν έτσι το φανάρι στον δήμαρχο, αφού η δουλειά τους είχε γίνει με ψεύτικο ψήφισμα;Άραγε οι Συνεργοί γνωρίζουν πως να καταθέσουν ένα ψήφισμα ή ενάμιση χρόνο που βρίσκονται στο δημ συμβούλιο της πόλης ακόμα το αγνοούν;Ο επικεφαλής των Συνεργων Στασινοπουλος και αντιδήμαρχος Οικονομικών ξέρει πως καταθέτουν ψηφισματα;Αν οι Συνεργοί δεν γνωρίζουν ας το πουν. Είναι βέβαια τραγικό, ο άνθρωπος που είναι αντιδήμαρχος οικονομικών να μην το γνωρίζει. Δημιουργούνται όμως βάσιμες υποψίες ότι το ψήφισμα της Μαχομενης Ηλιούπολης και το πλαστό των Συνεργων ενταφιαστηκαν στη λογική του ποιος θα παρουσιάσει πρώτος και κυρίως μόνος, χωρίς τους άλλους, τα αντιφασιστικα του αισθήματα.Συνεχίζοντας την κατρακύλα τους οι Συνεργοί, μη δίνοντας καμία εξήγηση για το χαμένο τους ψήφισμα - ήταν το πρώτο τους, ίσως το μοναδικό που θα προτείνουν σε όλη τους τη θητεία - που πήγε ακλαφτο, θα βγάλουν άλλες τρεις ανακοινώσεις. Ρεκόρ γκίνες για τους Συνεργους, που τελευταία δεν δείχνουν να τα πηγαίνουν καλά με τις ανακοινώσεις.

Ακόμα περιμένουν οι κάτοικοι της πόλης ανακοίνωση από τους Συνεργους για το θέμα "διαδημοτικο νεκροταφείο". Δεν έβγαλαν ποτέ αλλά μια χαρά το ψηφίζουν.Που είναι η ανακοίνωση των Συνεργων για την στοχοποιηση επιστημονικου θεσμικού συνεργάτη του δήμου από μέσο προσκειμενο στον "σύμμαχο" δήμαρχο Κονδύλη; Όλες οι παρατάξεις έβγαλαν, οι Συνεργοί ποτέ.ΠΠαρεμπιπτόντως το συγκεκριμένο μέσο είχε στοχοποιησει και εμένα προ διμήνου-τριμήνου.Τι λένε οι Συνεργοί για τον εμφανή εναγκαλισμό της διοίκησης με παράφρονα ακροδεξιό της πόλης, που την έχει δει Captain America που θα μας σώσει από τον μαύρο και κόκκινο φασισμό; Έχουν μήπως καμιά ευθύνη και αυτοί; Δείχνει πια ιδιαίτερη άνεση με τους Συνεργους μετά τα λαικ του Στασινοπουλου.Κραταγαν φανάρι οι Συνεργοί στο ψεύτικο προφίλ Giorgos Dimitriou; Μήπως γνωρίζει ο Στασινοπουλος ποιος είναι; Το συγκεκριμένο προφίλ προβοκαρισε και τραμπουκισε τη μισή πόλη. Τελευταία μάλλον σίγησε.Δυστυχώς η συγκεκριμένη παράταξη είχε άλλο παρελθόν το οποίο φροντίζει να ξεπουλαει με μεθοδικό τρόπο μιας και δείχνει ότι δεν έχει τι άλλο να πει και να κάνει.

Στο αντιφασιστικο μέτωπο, που δημιουργήθηκε όλα αυτά τα χρόνια, όλοι χώρεσαν. Αριστεροί, δεξιοί, εξωκοινοβουλευτικοι, αντιεξουσιαστες, ο καθένας με τον τρόπο του συνέβαλε στη μεγάλη νίκη. Αυτοί που δεν χώρεσαν και ελπίζω ποτέ να μην χωρέσουν είναι οι ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ. Αν οι Συνεργοί στο παρελθόν ήταν στον αντιφασιστικο χώρο, δε σημαίνει ότι βρίσκονται και τώρα ή θα είναι στο μέλλον, δημιουργώντας ψεύτικα ψηφισματα για καλλιέργεια εντυπώσεων.Ντροπή στους Συνεργους με την ΗλιούποληΔιπλή ντροπή για τον επικεφαλη της και αντιδήμαρχο Οικονομικών Στασινόπουλο.

Μία τελευταία ερώτηση έχω. Ο Σύριζα Ηλιούπολης και η νεολαία Σύριζα Ηλιούπολης, τι λένε για όλα αυτά και ποια η ευθύνη τους, δεδομένου ότι ο Στασινοπουλος και κάποια μέλη των Συνεργων είναι μέλη του Σύριζα;. Αν δεν έχουν να πουν κάτι για αυτό, μήπως βαραινει τον Σύριζα η ευθύνη για τυχοδιωκτικες λογικές και πράξεις στο αντιφασιστικο κίνημα της πόλης;Παναγιώτης Δριμυλης 25/10/20.

Τελευταία ανανέωση ( 25.10.20 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB